• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böcek yemek aslında yararlı mı?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Mark KinverBBC Çevre Muhabiri
  • 9 Ekim 2015
Paylaş
150228142959_worm_cricket_diet_640x360_camrenbrantleyrios_nocredit.jpg
Image copyrightCamren BrantleyRios
Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) çiftlik böceklerinin besin değerinin yüksek olduğunu, dana ve tavuk etine iyi bir alternatif olabileceğini açıkladı.

Bu bulgu, kurumun insan ve çiftlik hayvanlarının gıdalarında protein kaynağı olarak kullanılmasına ilişkin ilk risk değerlendirmesinde yer alıyor.

EFSA doğrudan, AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu'na bağlı bir kurum.

Kurum raporunda, insan tüketimi için ve hayvan besilerinde kullanılan çiftlik böceklerinin biyolojik ve kimyasal zararlarının, uygulanan tarım yöntemiyle ilgili olduğu sonucuna ulaştı.

Böcek tüketen insan ve hayvanların sağlığının böceklerin nasıl yetiştirildiğine ve işlendiğine bağlı olduğunu belirten kurum, raporunu Avrupa Komisyonu'na gönderildi.

Avrupa Birliği içindeki çiftlik böceklerine talebin sinekler, güveler, solucanlar ve çekirgeler gibi sayılı türlerle sınırlı olması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu yetkilileri şimdilik böcek pazarının küçük olduğunu ama ilgilinin arttığını söylüyor.

150228142959_worm_cricket_diet_640x360_camrenbrantleyrios.jpg
'Dünyada 2 milyardan fazla insan böcek yiyor'
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) da, "yenebilir böceklerin" artan dünya nüfusu için sürdürülebilir bir besin kaynağı olduğu görüşünde.

FAO da bugünlerde "yenebilir böceklerin" insanların beslenme rejiminde oynadığı rolü araştırıyor.

Örgüt "2050'ye yönelik eğilimlere göre, dünya nüfusu 9 milyarı bulacak. Mevcut ekosistemden daha fazla gıda/besin üretimi talep edilecek ve çevreye daha büyük bir baskı uygulanacak" diyor.

BM böcekleri "yüksek kalite protein" içeren kaynak olarak kabul ediyor. Böcekler hayvan proteini, yağ, vitamin, lif ve mineral açısından zengin içeriğe sahip. Ayrıca daha az besi ve suyla böcek yetiştirmek mümkün.

Bugün dünyada en az 2 milyar insan düzenli olarak 1900 böcek türü tüketiyor.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/10/151009_bocek_yemek

hayvanları nasıl yiyorsak böcekleri de yiyebilirdik. kendimiz gibi eti olan bir canlı yerine böcek yemek bence daha makul. ben her dana ve tavuk eti gördüğümde üzülüyorum. balıklara bile üzülüyorum. böcekler duygusal hayvanlar olmadığı için daha az üzücü olur onları katletmek... ama işte güzel bir bölgede yerleşmişiz, hayvancılık yapabiliyoruz. böceğe muhtaç kalmamışız. belki bir gün muhtaç kalırız.

Müslümanlıkta çekirgeydi sanırım yemekte sakınca yok ama nedendir bilmem..
Ama ben yiyebiliceğimi sanmıyorum.
ALLAH muhtaç etmesin..
Deprem gibi felaketler de İnsanlar idrarını dahii içiyor :eek:

Proteini kabuğunda mı Acep :KK53:

Mark KinverBBC Çevre Muhabiri
  • 9 Ekim 2015
Paylaş
150228142959_worm_cricket_diet_640x360_camrenbrantleyrios_nocredit.jpg
Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) çiftlik böceklerinin besin değerinin yüksek olduğunu, dana ve tavuk etine iyi bir alternatif olabileceğini açıkladı.

Bu bulgu, kurumun insan ve çiftlik hayvanlarının gıdalarında protein kaynağı olarak kullanılmasına ilişkin ilk risk değerlendirmesinde yer alıyor.

EFSA doğrudan, AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu'na bağlı bir kurum.

Kurum raporunda, insan tüketimi için ve hayvan besilerinde kullanılan çiftlik böceklerinin biyolojik ve kimyasal zararlarının, uygulanan tarım yöntemiyle ilgili olduğu sonucuna ulaştı.

Böcek tüketen insan ve hayvanların sağlığının böceklerin nasıl yetiştirildiğine ve işlendiğine bağlı olduğunu belirten kurum, raporunu Avrupa Komisyonu'na gönderildi.

Avrupa Birliği içindeki çiftlik böceklerine talebin sinekler, güveler, solucanlar ve çekirgeler gibi sayılı türlerle sınırlı olması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu yetkilileri şimdilik böcek pazarının küçük olduğunu ama ilgilinin arttığını söylüyor.

150228142959_worm_cricket_diet_640x360_camrenbrantleyrios.jpg
'Dünyada 2 milyardan fazla insan böcek yiyor'
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) da, "yenebilir böceklerin" artan dünya nüfusu için sürdürülebilir bir besin kaynağı olduğu görüşünde.

FAO da bugünlerde "yenebilir böceklerin" insanların beslenme rejiminde oynadığı rolü araştırıyor.

Örgüt "2050'ye yönelik eğilimlere göre, dünya nüfusu 9 milyarı bulacak. Mevcut ekosistemden daha fazla gıda/besin üretimi talep edilecek ve çevreye daha büyük bir baskı uygulanacak" diyor.

BM böcekleri "yüksek kalite protein" içeren kaynak olarak kabul ediyor. Böcekler hayvan proteini, yağ, vitamin, lif ve mineral açısından zengin içeriğe sahip. Ayrıca daha az besi ve suyla böcek yetiştirmek mümkün.

Bugün dünyada en az 2 milyar insan düzenli olarak 1900 böcek türü tüketiyor.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/10/151009_bocek_yemek

Yaaa şimdi dikkat ettim.
Adamın dişleri çok düzenli :(
:D :D :D

Hiç kimse de demiyor hamilesi olur, canı çekeni olur :KK53:
Gece gece ne yesem diye aranırken içim kalktı.
Yazık ya, her hayvanı nerdeyse katledip yiyoruz bari bunlar sağ kalsın.
Şu aptal yarışmalara çıkıp canlı canlı böcek yiyorlar ya, sanırsın açık beyin nakli gerçekleştiriyor it herif, çok üzülüyorum.

Bixim evi fatmaciklar basti
yada kertenkele mi ney onlar....
hele yavrulari var minnacik....
onlari mi yesem ki :KK70:

saka bi yana yemek yemekten catliycam zor nefes aliyorum su an...hic bir canli cazip gelmiyor su an gozume :KK70:

Back