• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böbrek naklinden sonra gebelik sürecim

gulerirdem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2025
3
1
1
27
Merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım. Yaklaşık 6 yıl önce abimden aldığım böbrekle nakil oldum . Aynı zamanda tansiyon hastasıyım şu an 21 haftalık gebeyim :) . Benim gibi kadınların gebelik ve doğum sürecini çok araştırdım ancak hiç bir veriye ne Burdan ne de başka bir sosyal mecradan rastlayamadım. Benim gibi kadınların da meraklarını giderebilmek adına tüm sorularınızı bekliyorum :)

Merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım. Yaklaşık 6 yıl önce abimden aldığım böbrekle nakil oldum . Aynı zamanda tansiyon hastasıyım şu an 21 haftalık gebeyim :) . Benim gibi kadınların gebelik ve doğum sürecini çok araştırdım ancak hiç bir veriye ne Burdan ne de başka bir sosyal mecradan rastlayamadım. Benim gibi kadınların da meraklarını giderebilmek adına tüm sorularınızı bekliyorum :)
ayyy merhaba sizinle tanıştığıma çok memnun oldum. Bende 2013 yılında annemin böbreği ile nakil oldum 27 yaşındayım 5 aylık evliyim bi bebeğimiz olsun istiyoruz bende doktor kontrolünde ilerliyorum bu ay çatlatma iğnesi yapıldı 18 ocakta şuan beklemedeyim sizin hamile kalma süreciniz nasıl oldu

Merhabalar yardımcı olmaya çok isterim . :) evlendikten sonra myfortic adlı ilacım imuranla değiştirilip 3 ay korunma önerildi. Daha sonra doğal yöntemlerle gebe kalmam önerildi . Bu dönemlerde kontrole sık sık gittim ama folik asit dışında gebe kalmak için bi şey kullanmadım. Sürecin uzun olacağını nefroloğum söylemişti . Tam umudum kesilmişti kiii 9. Ayda doğal yollarla gebe kaldım

Bana sorarsanız kadınsal bir sağlık sorununuz yoksa eğer bu arada acil tıp teknisyeniyim, kadınsal bir sorun yoksa sadece nakilliyseniz beklemede kalın ilaçların vücuttan atılması bile minimum 6 ay sürüyor

Back