• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böbrek nakli için verici olmak

gunes2018

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
210
329
303
32
Arkadaşlar merhaba çok baktım ama konulara ya çok eski ya da aradığım cevabı bulamadığım için açma gereği duyduydum bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.
Annem 25 yıldır diyabet hastası diyabeti şuanda böbrek iflasına sebep oldu. Böbrek yetmezliği tanısı yeni koyuldu. Nakil ya da diyaliz için karar vermemiz gerekiyor. Babam nakil için kendi böbregini verekcekti ama kullandığı bir ilaç kendi bçbregine zarar vermiş olabileceği için olmadı. Ben şuan da vermeyi düşünüyorum. Genel anlamda bir sıkıntı yaşamayacağımı anladım. Şunu sormak istiyorum veren kişi gebe kalmak için ne kadar süre geçmesi gerekiyor. Hayatında nasıl bir değişiklik oluyor neler yapıyor ne yapamıyor.

Bir de arkadaşlar önerebileceğiniz doktor ve hastane de varsa böbrek nakli yaptırabilmemiz için bilgisi olan yazarsa çok sevinirim

Arkadaşlar merhaba çok baktım ama konulara ya çok eski ya da aradığım cevabı bulamadığım için açma gereği duyduydum bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.
Annem 25 yıldır diyabet hastası diyabeti şuanda böbrek iflasına sebep oldu. Böbrek yetmezliği tanısı yeni koyuldu. Nakil ya da diyaliz için karar vermemiz gerekiyor. Babam nakil için kendi böbregini verekcekti ama kullandığı bir ilaç kendi bçbregine zarar vermiş olabileceği için olmadı. Ben şuan da vermeyi düşünüyorum. Genel anlamda bir sıkıntı yaşamayacağımı anladım. Şunu sormak istiyorum veren kişi gebe kalmak için ne kadar süre geçmesi gerekiyor. Hayatında nasıl bir değişiklik oluyor neler yapıyor ne yapamıyor.
Mrb. Öncelikle geçmiş olsun Rabbım sifanizi versin inşallah. Nakil verici durumunu çok bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam şekeri olan kişiler nakil olamiyordu. Bunu yazdığım için çok üzgünüm. Babam böbrek yetmezliği ile 25 yıl kadar mücadele etti. Ve babamın diyaliz arkadaşları vardi şeker hastası olan onlar nakil olamadığını anlatırdı hep. Şeker tansiyon gibi kronik hastalığı olan kişilerde verici olamıyor. Yaklaşık 10 yıl öncesinde ben verici olmak istemiştim fakat doktorlar hem kilo durumum hemde yaş durumumdan ötürü beni kabul etmemislerdi. Çok uzun yıllar oldu nereye gitmistik hatırlayamiyorum fakat nakil yapan bi hast ye gidip gerekli bilgileri yerinde öğrenmeniz de yarar var. Yada en yakın nefroloji hekiminden bilgi talep edebilirsiniz. Rabbım yolunuzu kolaylastirsin 🤲🏻

Hamile kalması icin bir yıl diye biliyorum sadece usurmemeniz lazım onun dışında bişey yok fakat bobreginizin verdiğinizde annenizin vücudunu kabul etmeyebilir

Back
X