BMI (Beden Kütle İndeksi)

antrenor

Profesyonel Sporcu
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
1.336
5
BMI (Beden Kütle İndeksi) = Vücut ağırlığı (kg.) / boy² (m²)
Değerlendirme şu şekildedir.

Beden Kütle İndeksi Değeri Durumuz
18.5 kg/m2’nin altında ise zayıf
18.5-24.9 kg/m2 arasında ise normal kilolu
25-29.9 kg/m2 arasında ise hafif şişman (fazla kilolu)
30-34.9 kg/m2 arasında ise orta derecede şişman (I.Derece)
35-39.9 kg/m2 arasında ise ağır derecede şişman (II.Derece)
40 kg/m2 üzerinde ise çok ağır derecede şişman (III.Derece)

Bu ölçüm bize ne yapmamız gerektiği konusunda yardımcı olur.
Yani kilomuzun yeterli olup olmadığını,zayıf,normal kilo ya da obez olup olmadığımızı bu ölçüm(bmı) sayesinde öğreniriz...

Beden kütle indeksi ve bel çevresi ölçümü arttıkça, ortaya çıkacak tıbbi sorunların en önemlileri şunlardır:

--- Kalp-damar hastalıkları
---Tip II şeker hastalığı
--- Hipertansiyon
--- Safra taşları oluşumu
--- Karaciğer yağlanması
--- Uyku ve solunum problemleri
--- Eklemlerde dejeneratif değişiklikler; özellikle bel, diz, kalça gibi vücut yükünü taşıyan eklemlerde kireçlenme.

Not:Yukarıdaki formülden yola çıkarak hesaplayabilirsiniz,zorluk çeken olursa yardım edebilirim,boy ve kilonuzu yazmanız yeterli olacaktır.

Saygılarımla..
Antrenör...

Son düzenleme:
benim 18.7 yani 18.5 in üstü 1 kilo daha verirsem 18.3 olacak yani 18.5 in altına incek hangisi daha iyi gerçi 1 kilo ama birinde normal yazıyo diğerinde zayıf

18.7 evet normal kilo.
Peki neden 1 kilo vermeyi düşünüyorsunuz ki.
Hatta alabilirsiniz çünkü değeriniz sınırda.
yerimseniben

ayy ben yapamadım bi turlu:KK43:((
boyumun karesını alıp , kıloma boluyorum ama sizin vermıs oldunuz sonuclara ulasamıyorum :KK43:((((
yaptım galiba 19,92 çıktı demek kaynanamın dedigi kılo almısım ben :KK43:(

20.8 çıktı benim-tatlicadiarzu- kilo aldığımı biliyordum ama bu kadarını tahmin etmemiştim:1shok:

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikrimce BMI çok mantıksız bir hesaptır. Vücut ağırlığı yağ mı, kas mı umursamıyor çünkü. ben şu an 1.66 boyundayım, 74 kiloyum, 38 beden kıyafet giyebilen bi insana kilolu denir mi sizce?

Haklısın cozys. Bu tür internetten kilo hesaplayan programlara ben de pek ınanmıyorum. Ama %100 olmasa da %60 dogru olabilir.

bende cozy katılıyorum aynı boyda olupda farklı kılolardan olan ınsanların beden olculerı aynı olabılıyor brının kemık agırlıgı fazladır dıgerınınkı farklı kesınlıkle saglıklı bır olcum degıl ınsan yag oranını bılmeden bu hesaplara gore kılo vermemelı

kilom 68 boyum 167 bmı 17 şuan pek normal değil gibime geldi.. nedir bu durum acıklayabilirmisiniz?

X