Blumia Nevrosa

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
Kardesm 6-7 senedir blumia hastasi. Ailecek kizdigimiz zamanlar da oldu, ama hep yaninda olmaya calistik. Kahroluyoruz... Annem onu takip etmekten helak oldu, ben onlardan uzaktayim ama o hep aklimda... Depresyon ilaclari da kulaniyor kardesim, doktora da 1 seneyi askindir gidiyor ama bir degisiklik yok:KK43: Daha once tedaviyi reddetti, sonra kendi istegiyle doktora gitmeye basladi ama sevdigi doktor da baska bir bolume gecmis. Simdiki doktorunu sevmiyor pek.

Bu hastaligi atlatip geciren var mi, yada yakinlari geciren var mi? Bana az biraz da olsa onerileriniz var mi? Onu cok seviyorum...

bu hastalığın eşiğinden son anda dönmüş biri olduğum için kardeşinin içinde bulunduğu durumu anlayabiliyorum canım...ilk önce muhakkak sevebileceği kendini yakın hissedebileceği bir doktorla temas halinde olmasını sağlayın bu çok önemli ayrıca kullandığı ilaçların hastalığını tetikleyici maddeler içeriyor olmaması lazım(bazı ilaçlar daha çok iştah kapatıp miğde bulantısı yapabiliyor)ailen bu konuda mümkün olduğunca ona sakin yaklaşmalı.. bağırıp kızmalar bir işe yaramaz malesef daha çok çökmesine neden olur ama tedavi şart muhakkak ayrıca hsatalığı baş göstermeden önce en çok hangi yemekleri seviyorsa şimdi mümkün ıolduğunca o tarz yemekler koysunlar önüne azda olsa yese bile yeter ilk başta ve kesinlikle kusmaması için yemekten sonra tuvalete gitmemesini sağlayın en az 15 dk geçsin oyalasınlar annen mesela yemekten sonra mutfakta yardım ettirsin bende işe yaramıştı:))15 dk dan sonra kusmasının bir anlam ifade etmeyeceğini nasıl olsa hazmettiğini düşünüp kusmayacaktır emin ol...bulimiklerin en korktuğu şey kilo almaktır kabustur bu onlar için ona sakın çok zayıfsın demeyin inanmaz bana yalan söylüyorlar deyip dahada aç gezer..deli gibi yediğini gördükleri an onu meşgul edecek şeyler yapsınlar çünkü tıka basa canının her istediğini yiyip gizlice kusacaktır az ama öz yemesini sağlayın...ama dediğm gibi herşeyden öbemlisi çok bilgili bir doktor

ayrıca şuda var bazen günlerce aç kalıp bazende deli gibi yiyip kusar tuvalette kan lekesi görürlerse hemen doktora haber versinler kusmadan dolayı gırlak tahriş olur ve kanar buda o bölgede enfeksiyona yol açıyor...umarım iyileşir canım çok üzüldüm

Ilgine cok tesekkurler totomel, cok kere beraber oturup konustuk kendisi herseyin farkinda, binlerce defa soz verdi, fakat korkularini yenemedi. Kendisine de guvenini yitirdi:KK43: Sofrada hep beraberken az yiyor, yemek ayikliyor. Kimsenin gormedigi zamanlarda tenceredeki yemekleri bitiriyor farketmiyoruz bile:KK43: Buyuk ihtimalle kimsenin evde olmadigi zamanlari seciyor, veya dershaneye giderken evden disarda yiyor veya herkes uyurken.....Kuru ekmekleri bile yiyor. On disleri kirilmis zaten, ben msn. den kameradan gordum ne kadar uzuldum anlatamam. Gorenler yasini cok kucuk zannediyor:KK43:

Bir de tatliya cok duskun, kek yapiyor helva sutlac genelde onlari yapiyor. Annemle babam o kadar anlayislilar ki, biz cok guzel bir ortamda buyuduk. Bir erkek arkadasinin lafiyla baslamis bu ise, o zamanlar da Televolelerde Selin Toktay bas gosteriyordu, o da blumia imis ondan gormus ilk defa ogrenmis kardesim. Erkek arkadasina guzel gorunmek icin baslamis:KK43:((( Simdi ayrilar.

Psikolojik yardim almadan atlatamaz halde... Doktora ve diyetisyene de devam ediyor ama demekki kar etmiyor. Cikmazdayiz..

merhaba totomel, mesajında bulimiadan döndüğünü yazmışsın. Ben bu dertten muzdaribim. Sana bu konuda danışabilir miyim? çok teşekkür ederim...

Bayanlar ,bulimia nevroza olup da konuşmak,derdini paylaşmak,ya da hiç değilse tecrübelerini yaşadıklarını anlatmak isteyen yok mu? Lütfen ses verin...

X