Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ek besinlere geçen anneler, sebze pürelerini blendırlamı inceltiyorsunuz yoksa çatalla mı? Görümcem geçen gün hep blendır kullandığı içinşimdi 1,5 yaşında olan kızının pütürlü hiçbirşey yemediğini, yan komşumda aynı şekilde lendır kullandığını ve kızının 3 yaşında olmasına rağmen pütürlü şeyler yiyemeiğini söyledi. İstisnalar kaideyi bozmasa da sanırım bu önemli bir konu...Beni korkuttu açıkçası..Siz e düşünüyorsunuz nasıl apıyor yada yapacaksınız?
bende cevap istiyorum..... yeni basladım ek besine.. blendır kullanıyorum.. kızım 5,5 aylık ama su an blendır kullanmam lazım.. pütürlü yiyemez.. belki 9-10. aydan sonra pütürlü olabilir.. ama deneyimlerinizden faydalanalım kızlar.. lütfen yorumlarınızı bekliyoruz
şu kadınlar kulübünde bile kaç kişi var bu blender yüzünden sorun yaşayan.
bebeklerinize 7.aydan sonra blenderden geçirip vermeyin.bir arkadaşımız 10 uncu aydan sonra pütürlüye alıştırırım demiş. olmaz alışmaz zorluk çekersiniz.
çorbaları blenderdan geçirseniz bile diger şeyleri elinizle ezin çatalla ezin.
görüyoruz işte blenderden beslenen çocuklar genelde sorunlu oluyorlar.
ben 7 aylıkken başladım tavuk, balık ,et elimle ezip yedirmeye.maşallah ne yeme sorunu var ne iştah sorunu.
ben ek gıdaya ilk geçtiğimizde pütürsüz püreler verdim kızıma
çok kısa bir dönem yani
sonrasında hiçbirşeyi pütürsüz hale getirmeye çalışmadım
ve blendırada karşıyım kaç bıçak darbesi yiyor sebze yazık gunah vitaminine
mama sandalyesine koyup bizimle birlikte kahvaltıya alıyorum agzına herşeyden az az koyuyorum
o atmak istiyor ama ben az az alıştırıyorum
yoksa öyle alışıp bebeği 2 3 yaşında hala gittiği heryerde blendır arayan anneler biliyorum gerçekten çok zorlanıyorlar
sizede tavsiyem elinizden geldiği kadar alıştırın
çorbalarına az az bebek ekmeği katın o biraz biraz pütürlü yapıyor sonra yavaş yavaş herşeyi tattırın ayına göre
ılk ek gıda dönemindeyseniz eğer meyveleri cam rendeden geçirin. Çok hafif pütürlü kalır.
Sebze çorbası gibi besinleri blendar yapmanız lazım. Henüz o kadar yutma refleksleri gelişmemiştir.
Kahvaltısında da blender kullanmayın. Temiz bir tülün içine havuç koyun mesela bağlayın ve verin eline kemirsin. Tül sayesinde koparıp yutma riski de olmaz ama yine de yalnız bırakmayın.
HErşeyi blendar yapmak doğru değil. Endişeleniyoruz yutamazlar diye ama onlar o kadar akıllı ki hemen öğreniyorlar herşeyi
Ya benin kızım cam rendede rendelenen elmayı yemiyor. Daha doğrusu meyveleri püre halinde yemiyor. Bende sebze püresini mecbur blendıra vuruyorum ama istemiyorum blendıra alışmasını.. Ne zaman çatalla ezmeye başlamalıyız? Hangi gıdalar çatalla ezilmeli?
ben malesef ilk kzıımda o hatayı yaptım.. sonuç 4 yaşıan kadar pütürülü yediremdim.öğürüp kusuyorduşimdi ikinci kızım 9 aylık oldu.. çorbalara başladığım andan itibren çatalla ezip verdim.. maşh yüyüor o.. yedide.. şuan 9 aylık ve maşh kıymayı bile yiyior .. damağıyla ezip.. sizlere tavsiyem ne kadar küçükk alışırsa ütüre o akdar kolay olyuor büyüdkçe yemeside. sakın blendır kullnamayın derim...
Çok çektim blendardan:bbo:
Pütürlü yemez herşey çorba kıvamında pürüzsüz olmalıydı bu blendar yüzünden.
Daha yeni 1 haftadır başladım çatalla ezerek vermeye.Kusuyor öğürüyor ama genede veriyorum.
Yol yakınken dönün derim.
Eline mutlaka bişeler verin.Yanında siz olduktn sonra korkmayın..
Bazı çocukların yutma refkleksi kuvvetli olurmuş.
Benim ikizlerimi büyütürken maaleef pütürlü sorunuyla savaştım.
Ama çabuk farkedip hemen önlem alarak kurtulduk bu illetten
Biz ek gıdalara 4.ayda başladık.
ÜSütlü pirinçli ,elma rendesi problem yoktu
Sonra sebze çorbasını süzgeçten geçirerek vermeye başladım ince süzgeç olduğu için yine problem yok
Ama 7. ayda kıyma işin içine girmeye başlayınca yutamamaya başladılar
7. ayda sürekli öğürüyorlardı
Sonra sağlık ocağındaki doktora götürdüm.
Ne olacak önemli olan beslenmesi blendır yap dedi.
Hemen pütürlüye başlamamı söyledi
Ve o gün milad oldu bizim için.
Kus kusla başladım
içine yoğurt koydum
tabii biz olduk 9 aylık
kuskustan sonra sütlü sebzeli mamasının içine kıyma kavurdum
önemli olan çok aç olmalarıydı
öğün arasını açtım ve acıkınca öğürerekte olsa 3-4 kaşık yemek zorunda kaldılar
böyle böyle 10. ayda hepsi bitti
ve 10. ayda tek tek kahvaltıya başladık
ben sadece milupa kullandım ve aylarına göre bütün toz mamalarını verdim.
Şimdi düşünüyorum da belki pütürlü problemi yaşamamızda bu toz ve pütürsüz mamaların etkisi çoktu.
Şimdi ki aklım olsa ;
kesinlikle meyve pürelerine başladığımda tamamen pütürsüz yapmazdım.
6. ayda çorbalara geçtiğimizde içine mutlaka şehriye benzeri birşeyler atardım.
Mesela Tarhana çorbasının içine şehriye kavurabilirdim.
Ve yine 7. aydan sonra çatalla ezerdim.
Kısacası pütürlü sorunu eğer müdahale edilmezse çok büyüyor.
Ve 3-5 yaşına akdar bu şekilde devam edebiliyor.
Aman arkadaşlar sakın blendar kullanmayın. Benim doktorumun en büyük uyarısıydı. Ben herşeyi pütürlü verdim.
7.aydan itibaren Elifim herşeyi çiğnemeyi öğrenmişti. 7,5 aylık olduğunda köfte ve tavuğa geçtik. Herşeyi damağı ile çiğneyebiliyor ve hiç zorlanmıyor maşallah. Elimle koparıp koparıp veriyorum. Hatta geçen gün erişteyi kendi kendine elleriyle yedi.
Bugün 1 küçük kereviz yaprağı, biraz brokoli, 2 brüksel lahana, 1 minik havuç, yarım patates, biraz irmik katarak çorba yaptım. Başka bi yerde de yıldız şehriye haşladım. Sebzeler pişince blendırdan geçirdim. Şehriyeleri blendırdan geçirdiğim pürenin içine attım. Ağzına şehriye geldikçe ıkardı ama sona alıştı ve çiğneyip yutmaya başladım. Bundan sonra prinç ve şehriye eklicem bu şekilde çorbalarına
benim de oğlum 9,5 aylık hiç blendr kullanmadım ezdim yada ezer gibi yaptım bebekten bebeğe değişirmi bilmem ama şuan çubuk kraker bile yiyo valla dişlereide var 6 tane işini görüyo
herşeyi yiyo küçük doğruyom ama ezmeden patetes havuç yerelması pilav köfte
kendimi bu konuda çokk şanslı hissediyorum çünkü sorun yaşaan çok anne var
en iyisi çatalla ezmek ama bebekten bebeğe fark ediyor benim kızım blendırdan geçenleri bile yutmakta zorlandığı için birazda su ilave etmek zorunda kalıyorum ama çok küçükken doktorumuz bademcikleri büyük yutma sorunu olacak demişti
bence sakın blandır kullanmayın 19 aylık oğlum malesefki hiç pütürlü yiyemiyor çünkü ben o hatayı yaptım.küçükken alışması çok daha kolay olacaktır bir iki ögürür kusar ama alışır.