• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bizim hikayemizide okurmusunuz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

fogof

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2010
10
0
36
Konya
Merhaba ablalalarım demeliyim galiba çünkü henüz 16 yaşındayım.O zaman burda işin ne derseniz bu siteye sırf bu bölümden bilgi alabilmek için üye oldum.Annemin ilk çocuğuyum benden sonraki 3 gebeliği 1 tanesi ikiz prematüre doğmuşlar ve malesef ölümle sonuçlanmış. İkizlerin ölümünü hatırlıyorum henüz 8 yaşındaydım ve kardeşlerim öldü diye ağlamaktan gözlerim şişmişti... O zaman tatmıştım kardeş acısını, o zaman demişlerdiki onlar cennet kuşları orda seni bekliyolar.Ve geçen sene annem hamile olduğunu öğrendi. Hem endişelendik hem üzüldük hem de sevindik. 4 evladını kaybetmiş bir anne olarak annemin duyguları daha da karışıktı. Dolayısıyla benimde bu yaşta ne kardeşi diyipte annemi bir kere daha yıkmak gibi bi durumum olmadı. İlk 3 ay düşük tehlikesiyle hiç kalkmadan yattı annem sonra bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı artmaya başladı ve her ay kocaman iğnelerle amniyon sıvısının 1,5 litresini alıyorlardı annemin karnından ve her ay tekrar artıyodu, çok ağır bir hamilelik geçirdi. Sık sık hastaneye yattı sinir nöbetleri oldu. Evin bütün işleri bende tabii daha bide anneme bakmak zorundaydım ve o yaşa kadar öle bir zorluklada karşılaşmamıştım.Ama şunu öğrendim insan zorda kalınca her şeyi yapabiliyormuş.Ve 7 ekim günü annemi sezeryana ladılar 1,900 gram doğdu kardeşim. Annemin hamileliği bazı problemlerle geçtiği için hayati tehlikeside devam etti doğumdan sonra.Tabi ne kadar ağladım anlatamam bile. 1 gün 2 gün derken kardeşim 57 gün küvezde kaldı bunun bir ayında annemde onun yanında hastanedeydi ve yine ben çöküntü halinde.Her hafta çarşıya çıkan ben ayda bi kere işim oldunda anca gidiyodum halada öyle çünkü annemin bana ihtiyacı var. 57gün sonra küvezden çıktı ama hastanede ara ara yine yattı. Kardeşimin bir böbreğinde darlık var böbreklerinde kalıtsal bir rahatsızlık var malesef işitme problemimiz var kalbi delik vs. Ve annem artık yoruldu hep ağlıyo ben ona yardımcı olmaya çalışıyorum ama ne kadar yetiyorum her şeye bilemem. 16 yaşında bir kız ne anlar bebek alışverişinden şimdi hepsinden anlıyorum çünkü her şeyini ben almak zorundaydım annemgil devamlı ya hastanede yatıyolardı yada hastanede oluyorlardı. Şimdi annemde stresten bazı sağlık problemleri oluştu.Bende ne var bilmiyorum psikolojim iyi değil o kesin derslerim çok düştü napayım bu ortamda ders çalışılmıyorki. Bebeğimize gelince 6 ay 20 günlük düzeltilmiş 5 ay falan ve sadece 5 kilo olabildi. Ama çok şükür hareketli bir bebek Çokda neşeli maşallah .Ve kardeşim bugün böbreğindeki darlıktan ameliyat oldu şu an yoğun bakımda ameliyata giderken bile etrafa gülücükler saçıyodu bana by by yapmaya çalışıyodu. Maşallah çok güçlü bir bebekmiş gerçekten. Velhasıl ablalarım yıprandık ama artık diyorum kardeşim yaşasın her şeye değer.Uzun yazdım kusura bakmayın. Dualarınızı bekliyorum inşallah bir an önce hastaneden çıkarda yine saçlarımı yolar...

canım benim ne güzel yazmışsın gözlerim doldu okurken.sen bol bol dua et eminim kabul olacak.benim de dualarım kardeşinle.inşallah biran önce iyileşir fedakar ablasına kavuşur

ay ne guzel yazmıssın küçük yaşta hayatı öğrenmişsin sana katkısı olmus gözlerim doldu okurken cok duyarlısın ve bu yasta birine göre mantıklı umarım annende kardeşinde biran önce saglıgına kavusur

ahhh canımm benim kıyamam ben sana inşallah kardeşin çok çabuk toparlar kendini ve iyileşir biran önce hayırlısıyla mutlu mesut kaldığınız yerden devam edersiniz..

sevgili fogof, öncelikle kardeşine ve annene geçmiş olsun diyorum inşallah ikisi de çarçabuk iyileşecekler ve hep birlikte olacaksınız. Benim de 12 yaşındayken kardeşim gelmişti. Kardeşim daha doğmadan korkutmaya başlamıştı bizi annemin kanamaları vardı ve düşük tehdidi ile yatırıldı hastaneye hep onu ve kardeşimi düşünüyordum çok ağladım çok zor günler geçirdim ben de. Doğum olayı da ayrı bir koku filmiydi. Annemi doktorlar hastaneye yatırmak istedile doğum zamanı gelmiş diye. Ama kendisi işlerim var diye yatmak istemedi.Sonra zar zor doğum yetiştirdiler. Hem onun için hem de minik bebeğimiz için çok korktum. Ama sonunda miniğimiz geldi. Şimdi kocaman bir delikanlı oldu askerde şimdi. Ama fogof sana birtek şunu söylemek istiyorum bu zor günler elbette geçer inşallah kardeşin eve sağlıkla döner annesiyle birlikte ama sen de kendini ihmal etme. Derslerine biraz da olsa konsantre olmaya çalış. En azından okulda bulunduğun süreyi iyi değerlendir. Derslerini iyi dinle. Böylece stresin de azalır. Bir de ileride sen de inşallahj doğru insanla doğru zamanda karşılaşıp hayırlı bir yuva kuracaksın ve gebelik yaşayacaksın. Benim annemde yaşadığım gebelikle ve doğumla ilgili kötü anılar hiç yakamı bırakmadı. Üç yavrumu kaybettim bu yüzden. Sen sakın benim gibi olma. Rahat huzurlu bir gebelik geçirmek için elinden geleni yap. Gerekirse profesyonel yardım al bir de bol bol dua et. Sen özel bir gençkızsın. Rabbim bahtını güzel etsin. Seni çok öpüyorum canım benim.

evet fogofcum biz ablanız çünkü herbirimiz yaş itibariyle senden epeyce büyüğüz annene çok geçmiş olsun tabiki küçük kardeşinede öyle inş en yakın zamanda tekrar evinize döner ve kaldığı yerden saçlarını yolmaya devam eder:)bak canım ruh halini anlayabiliyorum benim kızımda erken doğdu 28 haftalık 25 gün kuvöz tedavisi aldı halada sürekli çeşitli takiplerimizi yaptırıyoruz ve bu normla bi doğum yapmış annenin yaşadığı gibi bi durum deyil çok yıpratıcı ama her durumda ayakta durmak zorundasın annenede ağır gelmiş olabilir yaşadığı olaylar çünkü bunu yaşamayan bilemez dışardan bakılınca ne varki erken doğurdu zamanı gelince alıp bebeyi gidecek diyebilirler ama işin iç yüzü öyle olmuyo işte gerçekten insan kendini bıraktımı ciddi sorunlar yaşayabilir ama annende bi an önce düşünsün ki sen varsın en önemlisi onun ilgisine sevgisine muhtaç bi kuzusu var

canım benım cok zor yasadıkların ama guçlu ol ..........oglum da senınle yasıt ve bana cok yardımcı oldu ...........sız bı tanesınız rabbım yardımcınız ols ınş annenede morakl ver canım bırbırınıze cok ıhtıyacınız var opt

canim yazdiklarini gözlerim dolarak okudum..senin ablan olcak yastayim ama bende yasadiklarima daynamiyorum ,, bazen gözlerimi kapatip cok uzaklara gitmek ve herseyi unutmak istiyorum ama 66 gündür küvezde olan bi bebgim var onu birakip hicbiyerede gidemiyorum...gercekten cok zor günler yasiyorum annenin neler yasadigini ve neler hissettigini cok iyi anliyorum .. ama annen cok sansli senin gibi kocaman yürekli bir kizi var .. rabbim önce kücükkardesinin sonra senin sonrada annenin yardimcisi olsun.. bu günler gecer insallah....hepimiz minik meleklerimize kavusuruz..

canım çok geçmiş olsun...kardeşin sağlıkla evine döner inşallah..Allah sana ve ailene sabır versin yaşadıklarınız gerçekten çok zor..sağlık diliyorum kardeşine dularım sizinle..

canım benim küçük anne...sen çok güçlü bir kızsın...
annene ve kardeşine geçmiş olsun...
herşeyin üstesinden geleceksin..moralini hep yüksek tut olurmu canım..
burayada gelişmeleri yaz..
sıkıntınıda yaz canım...

16 yaşında biri için gerçekten çok büyük bir yük göğüslemişsin. Kardeşin inşallah biran önce sağlıkla evine gelir. Anneciğin de çok zor günler yaşamış ne mutlu ona ki senin gibi küçücük yaşında olgunlaşmış bir evlada sahip. Kardeşin geldiğinde derslerine yeniden dört elle sarıl lütfen kendini de ihmal etmemeye çalış. Allah yardımcınız olsun.

Hepinize teşekkür ederim dualarınız güzel dilekleriniz ve öğütleriniz için. Bugün kardeşimi yoğun bakımdan normal yatağa aldılar çok şükür. Bu saate kadar yanındaydım yeni geldim. Kendini yoğun bakımda o kadar yalnız hissetmişki parmağımı bir tuttu bırakmak bilmedi.ınşallah dahada iyi olacak...

canim benim bende kucuk yasta anne oldum suanda 22 yasindayim ama bebegimi dunyaya getirdigimde 20 yasindaydim ve erken dogdu ve suanda malesefki ozurlu cok zor seni cok iyi anlayabiliyorum allahtan annene ve kardesine saglik sanada guc kuvvet ve sabir diliyorum

Annene ve kardesine gecmis olsun canim,.Insanin bir kardesinin olmasi cok guzel birsey.Sen cok guclu bir kizsin,bu yasta prematur bebeklerle ilgili herseyi ogrenmissin... umarim en kisa zamanda ikisi de iyilesir

Cuma gün kardeşim taburcu oldu ve evimizde çok şükür. Ablalarım sizce kardeşime nasıl kilo aldırabiliriz?düzeltilmiş 5 aylığı geçiyo ve sadece 5 kilo annem çok kafasına takıyor kilosunu.

Allahım sana güç kuvvet, annene ve kardeşine de sağlık sıhhat versin İnşallah.Bende kızım 17 yaşında iken ikinci bebeğimi dünyaya getirdim.Bizde o kadar çok problem yaşadık ki, tam 74 gün hastanede kaldık,solunum, kalp vs.Ama çok şükür sonu iyi oldu.Bebeğimiz şimdi 2 yaşını doldurdu.Darısı İnşallah size, sağlıklı mutlulukla.Aman kızım sende hep olumlu düşün, bu günler kesin geçecek, olumlu düşüncenin gücüne inan.Hepiniz Allaha emanet olun, dualarımız sizinle.

Annene ne mutlu ki senin gibi bir evladı var.Aferin sana canım benim, kendinle gurur duyabilirsin.

Gözünüz aydın olsun fologcum, çok çok geçmiş olsun.Prematüre bebekler hemen normal kilolarına dönmüyorlar ki, sizinki de daha çok şükür.Öncelikle sağlıklı olsun da, zayıf olsun, ama anne işte ne kadarda olsa takar kafasına.Biz bebeğimizi Milupanın Aptamil serisi ile toparladık.Bunu yazmam site kurallarına göre yasakmı bilmiyorum ama, sizinle paylaşmak istedim.Gerçekten fazla kilo aldırmasa da bebeğin bünyesi kuvvetli oluyor.Sizde dr.unuza danışın isterseniz.Tekrar gözünüz aydın, sağlık sıhhatli ve mutlu günler diliyorum size....alkisalkisalkis

Back