• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz yabancimiyiz canim.....???

bızımde vardı bi kaçtane oylee .. sımdı kurtulduk neysekı...

babamın arkdasının eşi vardı annemle arkadaslardı.. kadın her sabahın köründe elinde kupa bardagıyla bize gelırdı kahvaltı yapmaya..neymıss onun bardagını yıkamıcakmısız ,bak kendı evden getırıyomus ve kadın karsıkı sitede oturuyordu.. elinde kupayla tintintin gelirdi bize..

karsı komsumuz var , oğlen gelirdi gece 3te zar zor giderdi.. artık biz uyurdukk annemde uyuklar vaziyette onu gecırırdı.. kadın gitmiokı.. hep bizde..
komsu börek yapacaktır haşhaşı bizden ister ,olsa vereyım evden ama yok napayım.. yok deyınce vermıyomus muamelesi yapıyor bana sankı kasıtlı verıyorum allam ne gunlere kaldık yaa..

sevmiyorum kardeşim ben hoşlanmıyorum
jest mimik laf çarpıtma Allah ne verdiyse de kullanıyorum
uyumsuz diyorlar sonra (ki bunu bekarken yapıyodum annem düver beni sonram)
şimdi akraba eşrafından çok uzağım
hoş yakın olsam yine yapamazlar
benimkiler benim huyumu bilir
eşimin ailesine gelince
az çok anladılar tahmin ettiler nası bi davranış şekli ile karşılaşacaklarını
terazi var tartı var herşeyin bi vakti var

ya bu söylediklerimi yanlış anlamayın sakın ama
gelen senin eltin değil mi gülsüm abla
gerçekten aranızda bir samimiyet olmalı..yani çok özel bir misafir gibi
ilgi alakaya gerek yok ki..madem yabancı değiller yabancı değil gibi davransınlar
ben bukadar kasılmazdım açıkcası..gelmiş hoşgelmiş..ne olucak bir çaydanlık çay demle
peynir zeytin çıkart tamam işte..madem yabancı değiller...ben olsam yardım bile isterdim
hem işler daha çabuk biterdi..ne bilim bunu görgüsüzlük gibi görmemek gerek kanımca..a.s.

Konu o degil özlemcim....tabiki eltim yabancim degil, fakat bu ona aramizdaki samimiyete dayanarak benim planlarimi programimi alt üst etme hakkini verirmi?:delphin:

Yabanci degiliz diye karsimizdaki insanin düzenini rahatini bozmaya ne hakkimiz var?
Ben neden ona öyle davranmiyorum?benneyaptımki

Bak mesela bana karsi böyle düsüncesiz davranan eltim, gecenlerde ortak bir arkadasimiz olan bir bayana gitmek istemedi....Yazik gülsüm ya kadinin 3 tane cocugu var, bir sürü isi gücü var, gidip kafasini sisirmeyelim dedi...:kahve:

Iste bak arasinda samimiyet yok diye ona karsi anlayisli ve düsünceli oluyor samimi oldugna biz yabancimiyiz canim deyip düsüncesiz davraniyor...

Bana göre 3 cocukla izin hazirligi yapan bir insanin evine gidip saatlerce oturmak düsüncesizliktir...

bazıları samimiyeti..........sevgiyi saygıyı lavabaligi birbirine karıştırıyor..........
yabancı degilse.öyle görüyorsa haldende anlar herhalde........
bende derdim..........
işim var diye...........zaten telaşlıyım birde....o anda onları agırlamaklada ugraşamam.........
ama bana yardım ediyorsa ..........
bavulları toplamamda yada ev işlerinde o zaman gerçekten halden anlıyor.........
ve bana yardımı tokunuyor benide düşünüyordur...........
kalkıp ben geldim deyipte koltuga kurulup..........
hizmet istiyorsa.........kusura bakmasın düşüncesizin ta kendisidir............
bu kişide ne samimiyet nede yakınlık olur............
yabancıdadan da yabancıdır......

Aynen öyle oluyor zaten duygucum...samimi olayim derken...yabancilasiyor aslinda.:delphin:

Yabancıyım canım ben valla..zemuszemus
Ben yabancı olunca ister istemez diğerleri de bana yabancı oluyor.
Ne habersiz giderim ne de bana habersiz gelen insanı severim. Sonra da soğuk kadın oluyor adım biliyorum ama çok açık diyeyim kendi ailemden biri bile bana haber vermeden evime gelemez. :olmaz:
Bozuluyorlar farkındayım ama sevmiyorum işte rahatımı bozmayı. Herşeyim planlı olsun istiyorum. Biri gelecekse hazılık yapayım,kendi programımı ona göre ayarlıyayım isterim.
Yok gelmeyeceklerse de keyfimi bozmak istemiyorum.:umursamaz:

Soguk kadin seni....AEG Buzdolabi gibisin...zemuszemus

Ben de samimiyeti fazla sevmem.Kendi arkadaşlarım,eşim ,dostum da benim gibidir.Seçimim dışında iletişim kurmak zorunda olduğum insanlar ile bu konuda sorun yaşamışımdır zaman zaman.
Siz yüz vermezsiniz,araya mesafe koyarsınız,ama onlar dibinizden ayrılmaz.
Bizim de bir haftasonumuz var.O günü bulup çat kapı gelen bir çft var.Bu güzel havada evde oturmaktan ne zevk alıyorlarsa ? Bayılıyor evimi gezsin ,incelesin.Bir de üstüne sizin de gününüzü yedik,dışarı çıkcak mıydınız ?demez mi...
Ben de ''Evet,dışarı çıkacaktık,malum bir günümüz var .'' dedim.:dilcikar:
Off,ne sinir bozucu tipler var ya !..Benim senle samimiyetim ne de zırt pırt beni arıyorsun.kötükedihüso İkide bir gelip çörekleniyorsun ? Artık insanların yüzsüz olduğunu düşünüyorum.Davet etmiyoruz bizle ilgili plan yapıyorlar.Yanaşmıyorum,dibimde bitiveriyorlar.Bir de yüz versem n'olur düşünmek bile istemiyorum.:umursamaz:

Ohooo yüz versen inanki asatarini isterler....eltimde benden yeterince yüz bulamiyor...yüz versem muhtemelen her hafta sonunu bende gecirmek ister...:1no2:

ne yaparsın sultanım yapı herhalde ben gitmem birinin telaşesi varsa
olduki bilmeden uğradım evin sahibinin yükünü hafifletmek için elimden geleni yaparım
bazıları kendini nimetten sanırlar geldikleri zaman sana sanki birşey bahşetmiş gibi havaya gireler
onlarda en gıcık kaçılması gereken varlıklardır zatenkaydirigubbakcemile4

kesınlıklee ablacımm cok dogruu .. aynen :delphin: ınsanlarr samımı olmayı laubalılıkle lackalastırıyor ne yazıkkı.. vereliniortak ama su an okadar mutluyum kıı yazını okudugum da esımın aılesıyle ne kadar samımı olursak olaalım arada bellı bı mesafe koydugum ıcın.. zemuszemus tabııkı bellı saygı cercevesınde.. nerde duracagını ve yerını bılmelı ınsan.. :delphin:

Iyi yapiyorsun canim...fakat inanki bazi insanlara ne kadarda mesafe koysan anlamiyorlar...resmen inat eder gibi burnunun dibinde bitiyorlar hep...:delphin:

Herkeste aynı sorunlar var sanırım..kadınız ve çilemiz bitmiyor. Erkeklere göre de ne var bunda oluyor..özellikle kendi aileleri gelecekse..ama benim herkese uyguladığım bir yöntem var..en başından beri kapı zilim apartman girişinden çalıyorsa, mümkünatı yok açmam..kim o diye sormam bile. Bunu bir zaman sonra herkeste öğrendi..kapıda kalma riskleri olduğu için mutlaka arayıp geliyorlar. Üstten çaldığında da kapı deliğinden bakarım..işime gelirse açarım...gelmezse açsam..bu özellikle komşularım için geçerlidir..eskiden çat kapılardı şimdi değiller.

Sonrasında geçen eşimin ailesi topluca bize baskın yapacaklarmış çat kapı..allah yüzüme bakmış ki onların şehrindeydik aradık evdeyseniz uğrayacağız dedik, neyse sonra gittik ve olmadı ki biz gelecektik dediler..ben de ister istemez kızdım vallaa...nasıl dedim bu kadar rahat olabiliyorsunuz. 3 görümce eşleriyle, 1 kayın, 1 elti, bir kayınvalide ve de 8 tane çocuk, bana çat kapı gelmeyi düşünmüşler..görümcelerima döndüm ve aynı şey sizin başınıza gelse siz naparsınız dedim..belki ben müsait değilim..belki rahatısızım yada belki evim dağınık..sizce hoş birşey mi dedim...dil ucuyla doğru filan dediler ve eşleri hemen atladı ne olacak canımmm yabancılar mı, evin dağınıksa da toplarlar..bak sen! ben onlara daha hiç evimde bir şey doğratmış yada bulaşığa ellerini değdirmiş bile değilim..en başından beri onlara söylediğim şey; benim prensiplerim var evimde kimseye birşey yaptırmam diyorum..çünkü biliyorum ki elleri birşeye değecek olsa benim evimi kendi evleri gibi benimsemeye çalışacaklar...ki buna hiç müsaede etmem..herkes misafir gibi gelip misafir gibi gidecek..ama yaşadığım tüm bunlar beni yıpratıyor..öyle hissediyorumm...çünkü resmen mücadele ediyorum.

Suraya bak...ne büyük bir düsüncesizlik ya....cümbür cemat hemde cat kapi gelecekler...
Neymis biz yabanci degiliz:1closedeyes:

Neden bir aile olmanin geregni insanlarin poposunun rahatini bozmak olarak aglilar bazi insanlar anlamiyorum...:delphin:

aynen bende böyle yapıyorum burdaki komsular falanda pek meraklı uygunsuz saatlerde çat kapı gelmeye.. varsın bana yabani desinler.

:1hug:

gülsüm sultanım ben olsaydım sen yabancı değilsin çok işim var bugün döndüğümde ararım ben seni otururuz rahat rahat derdim...Bende ne kadar samimi de olsa çamaşırımı,bulaşığımı,dağınıklığımı kimsenin görmesini istemem.Çünkü o bizz yabancı değiliz olsun diyenler sonra başka birine çok rahat gidip dedikodumuzu yapabiliyolar sonra...

Dogru söylüyorsun canim....buna bende bircok kez sahit oldum:kahve:

bende bu sözü kabullenemiyorum bir türlü ....yabancımıyız biz adı altında herşeye
ortak olmaya çalışan kişler...zaten beni bilen bilir ne kimseye bu söz altında gider gelirim ne hayatlarına müdahale ederim...kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam...
insanlık hali hergün bir olmuyor...yeri gelir hasta olursun,işin olur vs...böyle bi durum olursa da tepkimi çok abartmadan belli ederim...:umursamaz:

Kendine yapilmasini istemedigin seyi baskasinda yapma....

Zaten herkes bu prensipe göre yasasa ve düsünse inanki bu tür olaylarla karsilasmayiz:kahve:

bende sinir olurum bu tiplere
benim başimda da var malesef
soyutladim kendimi belki anlarlar:delphin:

Bende...soyutlamak zorunda kaldim daha dogrusu arzucum:delphin:

bızımde vardı bi kaçtane oylee .. sımdı kurtulduk neysekı...

babamın arkdasının eşi vardı annemle arkadaslardı.. kadın her sabahın köründe elinde kupa bardagıyla bize gelırdı kahvaltı yapmaya..neymıss onun bardagını yıkamıcakmısız ,bak kendı evden getırıyomus ve kadın karsıkı sitede oturuyordu.. elinde kupayla tintintin gelirdi bize..

karsı komsumuz var , oğlen gelirdi gece 3te zar zor giderdi.. artık biz uyurdukk annemde uyuklar vaziyette onu gecırırdı.. kadın gitmiokı.. hep bizde..
komsu börek yapacaktır haşhaşı bizden ister ,olsa vereyım evden ama yok napayım.. yok deyınce vermıyomus muamelesi yapıyor bana sankı kasıtlı verıyorum allam ne gunlere kaldık yaa..

Yuh artik....gece 3 kadarmi oturuyordu:bbo:
Vallaha annen sabirli kadinmis:delphin:

sevmiyorum kardeşim ben hoşlanmıyorum
jest mimik laf çarpıtma Allah ne verdiyse de kullanıyorum
uyumsuz diyorlar sonra (ki bunu bekarken yapıyodum annem düver beni sonram)
şimdi akraba eşrafından çok uzağım
hoş yakın olsam yine yapamazlar
benimkiler benim huyumu bilir
eşimin ailesine gelince
az çok anladılar tahmin ettiler nası bi davranış şekli ile karşılaşacaklarını
terazi var tartı var herşeyin bi vakti var

Fatocum....bazi insanlara ne kadarda belli etsen anlamak istemiyorlar...diyorumya inadina yapiyorlar sanki....bunlar sabrini siniyor insanin...artik ben bu kaniya vardim:kahve:

ne yaparsın sultanım yapı herhalde ben gitmem birinin telaşesi varsa
olduki bilmeden uğradım evin sahibinin yükünü hafifletmek için elimden geleni yaparım
bazıları kendini nimetten sanırlar geldikleri zaman sana sanki birşey bahşetmiş gibi havaya gireler
onlarda en gıcık kaçılması gereken varlıklardır zatenkaydirigubbakcemile4

He dogru kiz...öyleleride var....sanki milli piyangodan cikmis gibi....:roflol:

Selamin Hellooooo...ben geldim hesabi...ay cidden hic cekilmiyor bu tipler...-tatlicadiarzu-

eltimde olsa ben evimin o halini görmesini istemem.
gelmeden önce bir telefon edebilirdi.

-sen yabancı değilsin nasıl olsa buyur gel demek

size düşer eğer uygun görürseniz.

samimiyeti,iyi niyeti suistimal eden insanlara sinir oluyorum.

yanlış hatırlamıyorsam birde size ramazanda böyle emri vaki yapmışlardı.

bir senelik bile evli değilim...eşimin daire arkadaşıyla aynı binada oturuyoruz...
kadın akşama doğru bi baktım kapıyı çaldı yanındada iki arkadaşı var...
meger o kişilerden biri benim eşimin yıllar önce evlilik teklif ettiği kişiymiş...kapıyı açmamla içeri girmeleri bir oldu..dedim.niye haber vermedin geliyoz diye ...arkadaşın dediği aaa yabancımıyız canım..
en çokta o kızı evime öyle apar topar getirmesi zoruma gitmişti...:olmaz:

eltimde olsa ben evimin o halini görmesini istemem.
gelmeden önce bir telefon edebilirdi.

-sen yabancı değilsin nasıl olsa buyur gel demek

size düşer eğer uygun görürseniz.

samimiyeti,iyi niyeti suistimal eden insanlara sinir oluyorum.

yanlış hatırlamıyorsam birde size ramazanda böyle emri vaki yapmışlardı.

Evet dogru:delphin:....hayret canim nasil aklinda kalmis vallah bravo..alkisalkisalkis

bir senelik bile evli değilim...eşimin daire arkadaşıyla aynı binada oturuyoruz...
kadın akşama doğru bi baktım kapıyı çaldı yanındada iki arkadaşı var...
meger o kişilerden biri benim eşimin yıllar önce evlilik teklif ettiği kişiymiş...kapıyı açmamla içeri girmeleri bir oldu..dedim.niye haber vermedin geliyoz diye ...arkadaşın dediği aaa yabancımıyız canım..
en çokta o kızı evime öyle apar topar getirmesi zoruma gitmişti...:olmaz:

Yuh artik...Kadinin terbiyesizligine bak...:kahve:

Hey allahim....ne insanalar var ya, ama sende iyi yapmissin canim...niye haber vermeden geldiniz demekle:delphin:

hafızam çok kuvvetlidira.s

bende tatilde kayınvalidemlerde kalırken

eltim odama girerken hiç kapıyı çalmazdı.

ben onun odasına girmeden önce seslenir ve öyle kapıyı çalardım.

baktım anlamıyor.bir gün yine pat diye girdi

sert bir şekilde kapıyı çaldığını duymadım dedim.

sonra zorakide olsa kapıyı vurmayı öğrendi:kızgın:

ben birde ilk defa misafirliğe gelen kişilerin pat diye

yardım edeyimmi?diyerek mutfağa dalmalarına sinir oluyorum.

iyi niyetli olabilirler ama çok hoşuma gitmiyor....

alkisalkisalkisyine harika bir konuya deyinmissin tskleralkisalkisalkis
benimde basima cok geliyo malesefmafoldumben
ben anneme dahi habersiz gitmem cünkü kizimda var kadinin hali yoktur baska pilani vardir benim yüzümden kalmasin gidicegi yerden
en yakinima en samimime bile haber ederim
daha bir hafta önce basima geldi
esim aksam isinede gitmek zorunda kaldi bi cuma
bizde anne kiz 9da oturma odasinda uyuya kaldik
derken telefonum caldi kizim uyanmasin diye kalkdim acdim
esimin yengesiydi arayan
napiyosun neden gec acdin dedi
uyuyoduk tuanayla ondan dedim
bu saate ne uykusu dedi
ya dün zor ve uykusuz bi gece gecirdik
esimde yok dalmisiz esniyorum bi yandan diger yandanda hem gözlerimi zor aciyorum hemde konusacak hlim yok
benimd canim SIKILDI sana gelicektik dedi
ilk defa yüzsüzlük yaptim cok uykum var acilmadan gene yatsam iyi olur dedim
ama beni dinleyen kim tuanayida cok özledim dedi
gelicekmisiniz yani dedim
bak hala gelicekmisiniz diye soruyo tabii gelicez uyumayiver biz yabancimiyiz diye laf etmeye basladi
kizimida uyandirdim gelicekler diye
ve anne kiz geldilerde
geldikten sponrada ay geldik ama icim rahat diil senide uykundan ettik diyo bana iyice dellendim ama yapicak bisey yok
bende olan oldu zaten dedim
ksam 10dan sonrada yemek hazirlatti bana acikmislarda(ki üsenmem asla hele haberli olundugu zaman bos olmam illa hazirlarimda)
en kizdigimda cok yakinim olsun ilk defa evime gelen olsun cok merakli olunupta illa evin her yerini görmek istemeleridir özellikle yatak odasi toplu olsun olmasin orasi benim özelimdir sonucda
bide hani sirf girmesinler diye ya daginik göstermesem diyorum aman biz yabancimiiz ask olsun drler
ben sevmem ya birinede gitsem ay ilk defa geldin evimi gezmek istermisin derler yok ya farketmez gördügüm kadari yetiyo güle güle oturun derim
ama kimisi göstermeye merakli annacigim zorla gel bak derler

ben birde ilk defa misafirliğe gelen kişilerin pat diye

yardım edeyimmi?diyerek mutfağa dalmalarına sinir oluyorum.

iyi niyetli olabilirler ama çok hoşuma gitmiyor....

alkisalkisalkisevvet aynenalkisalkisalkis
bende hic hoslanmam sonrada ay sen öylemi yapiyodun ben öyle yapmiyorum
hem sinirlenirim hem elim ayagima dolasir
cünkü bildigim gibi yapmak isterim

alkisalkisalkisyine harika bir konuya deyinmissin tskleralkisalkisalkis
benimde basima cok geliyo malesefmafoldumben
ben anneme dahi habersiz gitmem cünkü kizimda var kadinin hali yoktur baska pilani vardir benim yüzümden kalmasin gidicegi yerden
en yakinima en samimime bile haber ederim
daha bir hafta önce basima geldi
esim aksam isinede gitmek zorunda kaldi bi cuma
bizde anne kiz 9da oturma odasinda uyuya kaldik
derken telefonum caldi kizim uyanmasin diye kalkdim acdim
esimin yengesiydi arayan
napiyosun neden gec acdin dedi
uyuyoduk tuanayla ondan dedim
bu saate ne uykusu dedi
ya dün zor ve uykusuz bi gece gecirdik
esimde yok dalmisiz esniyorum bi yandan diger yandanda hem gözlerimi zor aciyorum hemde konusacak hlim yok
benimd canim SIKILDI sana gelicektik dedi
ilk defa yüzsüzlük yaptim cok uykum var acilmadan gene yatsam iyi olur dedim
ama beni dinleyen kim tuanayida cok özledim dedi
gelicekmisiniz yani dedim
bak hala gelicekmisiniz diye soruyo tabii gelicez uyumayiver biz yabancimiyiz diye laf etmeye basladi
kizimida uyandirdim gelicekler diye
ve anne kiz geldilerde
geldikten sponrada ay geldik ama icim rahat diil senide uykundan ettik diyo bana iyice dellendim ama yapicak bisey yok
bende olan oldu zaten dedim
ksam 10dan sonrada yemek hazirlatti bana acikmislarda(ki üsenmem asla hele haberli olundugu zaman bos olmam illa hazirlarimda)
en kizdigimda cok yakinim olsun ilk defa evime gelen olsun cok merakli olunupta illa evin her yerini görmek istemeleridir özellikle yatak odasi toplu olsun olmasin orasi benim özelimdir sonucda
bide hani sirf girmesinler diye ya daginik göstermesem diyorum aman biz yabancimiiz ask olsun drler
ben sevmem ya birinede gitsem ay ilk defa geldin evimi gezmek istermisin derler yok ya farketmez gördügüm kadari yetiyo güle güle oturun derim
ama kimisi göstermeye merakli annacigim zorla gel bak derler

Istersen sayfalarca yaz güzelim ya ne kusuru...ask olsun:delphin:

Kadinin yaptigi düpedüz edepsizlik...o saate gitmekle zaten anlayisini koymus ortaya...

Birde yemek hazirlatti ay allahim ya...:kahve:

Ne denirki güzelim....Edebi edepsizden ögreniyoruz dedigim gibi

Istersen sayfalarca yaz güzelim ya ne kusuru...ask olsun:delphin:

Kadinin yaptigi düpedüz edepsizlik...o saate gitmekle zaten anlayisini koymus ortaya...

Birde yemek hazirlatti ay allahim ya...:kahve:

Ne denirki güzelim....Edebi edepsizden ögreniyoruz dedigim gibi

eltiniz çat kapı gelmiş, madem kalkmıyor. birlikte biraz oturduktan sonra ben;
kusura bakma, şunları toparlamam lazım. ancak yetiştiririm...der, işime devam ederdim. oturarak yapılacak şeyleri yapardım.

ben işimi yaparken, o da benle otursun, bir yandan da çocuklarla ilgilensin beklerdim.

yemek faslına gelince, sana yardım etmesini isteyebilirdin.

çat kapı gelmişse, davetli misafir gibi ağırlanmayı beklemeyecek insan. sen bu şekilde davranırsan, eltin hatasını anlamaz ki...

eğer bilerek yapıyorsa, sadece kendi rahatını düşünüyorsa; iş yaparken ondan da küçük yardımlar isterdim.

kötükedihüso çok mu kötüyüm?

Son düzenleme:
Back