biz de ek besinlere başlıyoruz...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
bugün oğlumu doktora götürdüm. ek gıdaya başlama zamanı gelmiş dedi. yarın sabah meyve suyu vererek başlıcam. ya da meyve püresi. ilk hafta sadece meyve. ikinci hafta yoğurt. bu arada babymix yoğurt verebilirsin dedi doktor. ama hazır meyveli yoğurtlar olmaz dedi. sonra çorbaya geçicez. geceleri muhallebi verebilirsin dedi. yarın muhallebi de versem acaba ağır gelir mi? sizlerin ek besine geçişi de böyle mi oldu. çok acemi ve heyecaanlıyım... işalla oğlum severek yer herşeyicokacimcoook

bnmki de gece doymuyor ilk defa armu püresi verdim daha evvel de 1 çay kaşığı vermiştim şimdi yavaşça arttırıyorum.sana sorum şu tek meyve mi vereceğiz bugün şeftali vs versek olmaz mı .bn de gece muhallebi verelim diyorum ama benimki 5 ay 20günlük ağır olur mu ki yardııımmmmmmmmm

hayırlı olsun ek gıdaya geçişiniz:)
anneler önce çok hevesli oluyolar ama sonra aslında sadece emzirmenin ne kadar kolay olduğunu anlıyorlar..neyse korkutmayayım:)
ama en dikkat etmeniz gereken şey hergün tek bişey denemek..
meyve yoğurt muhallebi bunların hepsini ayrı günlerde vermeniz gerekiyor meyveleri karıştırmamanız gerekiyor..
hem tadını alsınlar diye daha da önemlisi alerjik bi durum var mı kontrol etme açısından..

bol iştahlı günler dilerim:)

sağol arkadaşım ozamn ben bugün şeftali syu versem akşama muhallebi versem ağır gelmez yani değill mi.bir de muhallebiye bir çay kaşığıyla mı başlayayım tşk

sağol arkadaşım ozamn ben bugün şeftali syu versem akşama muhallebi versem ağır gelmez yani değill mi.bir de muhallebiye bir çay kaşığıyla mı başlayayım tşk

eğer daha önce hiç şeftali suyu tattırmadıysanız bence muhallabi vermeyin sütünüz varsa sütünüzle uyutun derim ben çünkü muhallebilerin hiç bir besleyiciliği yok.benim dr.un öyle söylemişti..

muhallebiden kastınız pirinçunuyla yapılan mı bu arada?

evet su pirinç unu ve annesütü ılıyınca karıştırılan.gece 2 sa te bir kalkıyor anne sütü var ama onu artık doyurmuyor miktar olarak değil içerik olarak sadece meyve suyu versem doyar mı ki

myve yoğrt muhallebi aynı günde verin yazmışsınız yanlışlık mı oldu vermeyin mi dedi doktorunuz .her doktor ayrı laf söylüyor ne yapacağımı da şaşırdım

myve yoğrt muhallebi aynı günde verin yazmışsınız yanlışlık mı oldu vermeyin mi dedi doktorunuz .her doktor ayrı laf söylüyor ne yapacağımı da şaşırdım

yok ayrı yazdım yukarıya..

tek tek denemek gerekiyor..

eğer doymuyorsa uyumadan önce verin meyvesini 1-2 gün denedikten sonra muhallebiye geçersiniz..

çok tşk 2 kere armut vermiş oldum zaten yemeyi bilmiyor diliyle yalar gibi yapıyor ne kadar yediğinden de emin olamıyorum o yüzden

valla canım ben önce öğlen ve gece muhallebi içine mama ve cicibebe karıştırarak yedirdim ertesi gün çorba sonraki gün meyve daha sonrada yoğurt bi ara kahvaltıya başladık ama o zman kızım öplen yemeyi bıraktı bende sabahları sadece emziriyorum öğlen muhallebi veriyorum..

altunhan benim doktor bir hafta arayla başla dedi yaw. arkadaşın dediği gibi alerji olup olmıcanı ölçmek için heralde

ben dr kontorlunde başlamadığım için böyle yaptım mantıklı olan tek tek olması zaten.. ama çok şükür şuan bişy yok kızımda ay sonu bakalım kilosunda değişim olucakmı?

suyu biberonla içiyo yemeklerden sonra içiyo genellikle..gün içinde pek içimiyo..yemeklerden sonrada bir iki çekip bırakıyo

X