Biz, birbirimizin hayallerini mi çaldık ???

ahduyguahh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
97
1
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar, biraz karıştım bi ikilem arasında kaldım,konunun başı bırazda babama dayanıyor,liseden sonra el yeteneğimi keşfedip(önceden hobi olarak yaptıgım bır seydı) bi meslek sahibi daha oldum,şuan ustaa öğretici belge sahıbı olan bı guzellık uzmanıyım,,babam dedıgım gıbı çok vazgeçirmeye bu işe guvenmedıgıne ,üniden mezunum o dıplomamla iş bulmam ıcın elınden ne gelırse yaptı yıprattı benı,halkla ilişk. bıtırıp tr gıbı bı yerde bı iş bulamadım,aradım ama okadar olmadı gıremedım bı yere,bu aradada devam edıyorum kuaförlerde çalışmaya,neyse ben aldım belgelerımı ,yapamazsın demıslerdı yaptım başardım aldım,bu seferde destek olamam açamam sana bı iş yeri ,gibisinden ne halın varsalara vardı işşş...destek görmedıgım gıbı kösteğin alasıyla karşıkarşıya kaldım..anne baba ayrı,annemıze bız bakıyorduk,kardeşimin maaşlı işi var annemın tum ihtiyaçlarını o karşılıyor,benım çalışmamam onda sıkıntı yaratıyor,anlıyorum hareketlerınden ,konusmalarından,o okusun dıye onunden çekıldım okudu,hayalıne kavuştu ama yıne fedakarlık yapmamı ıstıyor,gir bi işe çalışşşş...sıkıntı ustune sıkıntı,yanı anlıycanız arkadaşlar
bu aradada eşimle arkadaştık,babam baktım iyice zıvanadan çıktı nefes aldırmıyor,birazdaha ertelemek ıstedıgım evlılıgı öne almak zorunda kaldım(işimi kurup oyle evlenmek nıyetındeydım)evlendık eşimle..

şimdi dahada zor bı durumda kaldım ; artık bekarken kı çalıştıgım gıbı rahatça iş bulup mesleğimi yapamıyorum,evli olan arkadaşlarla çalışmayı uygun bulmuyoruz diye çokk iş görüşmemden geri geldım,yukarıda sadece azbı detaydan bassettım,aile dediğimden destek goremedım,eşim malum evımızı kendı çabalarıyla sıfırdan kurdu ve dar bı boğazdan geçiriyoruz,onunda elı kolu bağlı,ben artık dayanamıyorum,çalışan arkadaşlarım ıyı bılır,sabah gıdıp akşam gelen,sürekli insanlarla konusan biri,tum gun çalışmaya alışık olan bırı,.evde nasıl durabılır ??????????

ben o kadar sabırsız bırıydim kiii bu evlılık nasıl bır şeymiş ''benım gibi full aksiyon çalışıp gununu dolu dolu geçiren sosyal hayatı olan biri'' nasılda bunca ay sabrettıımm... çıkamıyorum işin içinden artık,eşimede yansıyor bu hallerim,bir yılımıza yaklaştıkya ,şimdi bıde bebek baskıları başladı,ben iyice bunaldım,güçlüyümdür onca yıpratıcı şeyle (ailevi sorunlar,vs...) nelerle başa çıktım ama bu durum benı çok çaresız çıkmazda hissettıyor kendıme,çalışmazsam nefes alamamkı ben, eşimde bunu çok ıyı bılıyor,evlenmeden önce açıkça konusmustuk,öncelıklerımız farklı ben işim diyorum sen bebek diyorsun,erteleyelım desemde,ikisinide beraber yapıcazlarla oturdum nıkah masasına...biz birbirimizin hayallerınımı çaldık?diye düşünmeye başladım

çevrenin bebek baskısı,eşimin bebeği çok ıstemesı ama benımde önce işimi kurup sonradan bebek bakabılıcegımı,şimdi bu bunalımdayken o bebeğe bakamayacagımı çok kere anlatmaya çalıştım ama...son ve en derın kavgamızı yapıp bı daha bebek konusunu açmamak uzere kapattık,ama bende bıttım artık tukenmek uzereyım,sağlıklı düşünemıyorum,hızlı çözüm bulan ben tamamen kilitlendım....
bir yıldır, çok sevdiğim ve harıkalar yarattıgım işimden uzak,nefes almaya çalışıyorum ama dediğim gibi kilitlendim,çok sevdıgım evimden soğumaya başladım,eşime ilk evlendıgım günki gibi aynı sıcaklıkla sarılamıyorum....uzun oldu bıraz ama bunları konuşacak bırı kalmadı çevremde,
sizce ben ,evlenerek eşime ve kendıme kötülükmü yaptım,Biz birbirimizin hayallerini mi çaldık ???:44:

tatlım o kadar uzun yazmışsın ki valla hepsini okuyamadım aslında insan bir problemden kaçıp kurtulmak için başka konularda acele etmemeli evlilik büyük sorumluluk çocukta aynı şekilde. aslında eşinle en baştan konuşmuşsun çalışmak istediğini zaten oda karşı değil anladığım kadarıyla yoksa düşünsene tek bir iş başvurusu yapmana bile izin vermezdi. çocuk konusunda da ortak nokta yok bir taraf isterken diğeri istemezse elbette bazı problemler çıkabilir. bence kötü şeyler düşünme hem bir kadın tatlı dilli olduktan sonra eşine yaptıramayacağı şey yoktur. eminim eşin seni çok seviyodur hem evinin hem işinin kadını olursun inşallah istediğin bir iş olurda. canını sıkma hiçbir şeye.

genel olarak bir tavsiyede bulunamasam da işiniz home-office çalışmaya çalışmaya çok uygun, eve yakın bir yerde bir ortakla bile çalışabilirsiniz belki. Güzellik uzmanı olarak evde yapabileceğiniz uygulamalar da vardır aslında, ben hep istediğim kadar hijyenik ve titiz bir güzellik uzmanı bulamamamdan yakınırım, güvenilir birini bulsam evine de gidebilirdim ev ortamında yapılabilecek bazı uygulamalar için.

Okudugun ıcın teşekkur ederım canım,annemın ıhtıyaçlarını karşılamak ıcınde zaten bu iş durumumu çözmem şart,bişey alıcak yardımcı olup maddı olarak destek olamıyorum,çok kere konusmayı denedım eşimle ama çocuk konusu saplantı oldu,en basından konusmamıza ragmen benı işimden vazgeçirmeye çalıştıgı bıle oldu,istemıyor çalışmamı yüzünün halınden bellı,ses çıkartmıyor ama içten içe sevındıgını bılıyorum,son iş görüşmemden sonra bile boşver diyip sevındı, oyuzden yazdım ya soğuyorum artık dıye

otuz ıkı yasındayım,evlılık sorumlulugunu alacak yaştayım ama bu durumda bebek sorumlulugu çok uzak bana oyuzden çıkış bulamıyorum artıkya

sağol canım ,işim evde yapılacak iş değil ama saç kesimi boya ,genel durumda eve müşteri kabul edmıyorumkı, bazı işlemler için evde olabılır ama hıjyen ve daha rahat çalışmak ıcın ayrı bi yer şart,evide denedım ama evden çalışılmıyor,insanlara garıp gelıyor

canım ev olur mu hiç
şu aileleri anlamıyorum ya, herkes işletme halkla ilişkiler vs. mi okumak zorunda. o tarz işleri mi yapmak zorunda..
yani bu hayatta en önemli olan insanın sevdiği işi yapması. çünkü günün yarısını işte geçiriyoruz ve sevmediğimiz bir işse o
hayat cehennem olur.. bak sen ne güzel sevdiğin, yapabileceğin iş bulmuşsun.. nice insanlar var, üniversiteden mezun ama
hala bilmiyor neye yeteneği var, ya da nerde çalışırsa aslında mutlu olur..
sen yolunu çizmişsin, kendi yeteneğin olan üstelik mutlu olduğun bir alanı keşfetmişsin.. ah bu aileler yaaaa

bu arada, bence şu aşamada kendi salonunu açmak gibi birşeye girişme. pek ala bir güzellik salonu bulup orda çalışabilirsin.
bu, evli olanlarla çalışamayız mantığını da anlamadım ne oluyomuş evli olunca. bence onu diyenler başka şeylerin peşinde, o tarz biyere girmemen iyi bile olmuş.. namus olmayınca, çalışsan ne

ama mutlaka biyer bulursun, bikaç yer öyle dedi diye ümidi kesme.. iş ilanlarına bak ve sana tavsiyem şuan için standartlarını düşür iş konusunda. mesela hak ettiğinden daha az maaşı kabul et ilk etapda.. sonuçta evde çok bunalıyorsun.. ilk aşamada düşük maaşla çalışsan bile, sırf çalışıyor olman senin psikolojini düzeltir. hemde tecrübe edinmiş olursun..

iş olayı bahane gibi geldi sen öncelikle bebek durumuna hazır değilsin

ki sadece erkeğin isteğiyle olucak bi durum değil bayanın hazırlıklı olması daha önemli bana göre,

şu anda kendi yerini açabilecek maddi manevi gücün varmı peki

veyahut bir yerde istediğin işi bulsan bebek sahibi olmayı ne kadar erteliyceksin ki iş bulunca çıkmamak için direticeksin büyük ihtimal ne zorluklarla iş bulmuş olduğun içinn

eşin bebek konusunda sabırsız olduğu için sendne bi zaman bekliyo galiba hani şimdi değil ama şu kadar zaman sonra giib e insan bilmezki ne zaman hazır olucağını bu duruma , bi taraftan eşininde hakkı bu istediğini dile getirmmekk, karışık

umarım hem kendi hayallerine engel olmadan hemde eşinin gönlünü kırmadan bir orta yol bulursunuz ...

iş olayı bahane değil arkadaşım,çalışmak zorunda yım,anne ve babam ayrı oldugu için , annemıze bız bakıyorduk zaten ben evlenmeden de önce,sadece sıkıştım herşey üstüste gelıor paylaşmak ıstedım,sağol yorumun için....

evet canım işimi çok sverek yapıyordum,1 yıldır uzağım bıde iyice özledim,şuan açamıyorum ama iş aramayada devam,,,evli olanlarla bızım meslekte şunun için çalışmak istemezler,,, daha öncekı tecrübelerimden de biliyorum, sıksık izin alırlar yokk akşama mısafırım var yok çocugum hasta gelemıycem vs...hamıle kalınca bayan personel ayrılmak zorunda kalırlar,sebepler bunlar yanı,asla bende tahammul etmedım edememde bu yaşa kadar çok şükür kötü bir işletmede çalışmadım...

bunaldım çok sanırım,bıde annemle baba ayrı ,ben evlenmeden öncede annnemıze bız bakıyoduk ,bbebek olaayı bahane diyen arkadaşlar var ama bende ısterım bebegım olsun buyusun ama hem başkasının yanında çalış hem bebek bakımı,herşey üstüme üstüme gelmeye başladı ,paylaşmak ıstedım okudugun ıcın sağol canım

zor bi dönemden geçiyosunuz , ayağa kalkmaya ihtiyacınız var ve bunu ancak siz yapabilirsiniz . Siz ayağa kalkın eşinizde peşinizden gelecektir . Yeni bi şeylere başlayın mesela eşinizle aranızı düzelterek başlayın eğer o arkanızda durursa her şey daha kolay olur

zaten kolay bi hayatım olmadı ki canım,hep mücadele ettim etmeyede devam ediyorum çok şükür,eşimde kendi içinde gelgitler yaşıyor onada hak veriyorum,istiyor ben mutlu işimin başında olayım,bı yandan da bebek özlemi , aramızdaki tüm sorunlar iş yerimi açamadığımdan oluyor zaten,bıraz zamana ıhtıyacımız var sanırım,teşekkür ederim okudugun ve yorum yaptıgın için ,bunaldım bayaa paylaşmak istedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…