Biyopsi? :(

poyrazinmelegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
2.821
4.194
448
Merhaba..

Konu annem. Maalesef jinekoloji alanında bilgim ve hastalık olarak kötü bir tecrübem yok. Bilirsiniz ki internet bilgileri ise genel olarak yanıltıcı ve endişeye kapılmaya açık.

Konu kafamı çok karıştırıyor o kadar huzursuzum ki bilenler yardımcı olursa çok memnun olurum..

Annem yaklaşık 1 aydır adet görüyormuş. Daha yeni haberimiz oldu açıkçası kendisi de menapoz sebeplerine bağlamış. Bundan önce doktora gitti ama doktor kist var demiş. 3 tane sanırım iyi huylu. Çikolata kisti.

Dün tekrar gitti yoğun baskımız üzerine. Kendisi de endişeliydi. Doktor normal olmadığını menapozdan kaynaklanmayacağını söylemiş. Ayrıca rahim duvarınız kalın olağandan demiş. Parça istemiş..

Aklıma binbir türlü şey geliyor. Ne uyuyabiliyorum ne huzurum var. Hastalık ne demek maalesef babamda kötü şekilde tecrübe etmiştik. O korku içime girdi ya bir kere, çıkmıyor.. Bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

Bende oldu. Mevcut kisti kanamayla attı vücut
Menapoz yoluna girmişim ben de. O nedenle olmuş. Parça almadılar ama 40 günde bitti kanama yani temizlendi
Şu an yine düzenli bir şekilde regl oluyorum

Bende oldu. Mevcut kisti kanamayla attı vücut
Menapoz yoluna girmişim ben de. O nedenle olmuş. Parça almadılar ama 40 günde bitti kanama yani temizlendi
Şu an yine düzenli bir şekilde regl oluyorum
Geçmiş olsun size de.. Annemden bugün parça alacaklar işte en kötüsü geliyor aklıma. Korktum baya.

Kormayin! Tabii hos degil, ama korkacak bir sey yok, bazen rahim duvari kalinlasiyor, ve belki buna bakmak istiyorlar. Her biyopsi sonucu kanser degil sonunda. Umarim Her sey iyi olacak. Olumlu dusunmeniz lazim ve annenize guc vermeniz lazim.

Kormayin! Tabii hos degil, ama korkacak bir sey yok, bazen rahim duvari kalinlasiyor, ve belki buna bakmak istiyorlar. Her biyopsi sonucu kanser degil sonunda. Umarim Her sey iyi olacak. Olumlu dusunmeniz lazim ve annenize guc vermeniz lazim.
Maalesef işte böyle hemen yıkılıyorum. İnşallah kötü sonuçlar çıkmaz. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

geçmiş olmus canım benim teyzeminmde aynı şekilde biyopsi alındı sonuç geldi rahim alınacak gin beliyolar ama sonuç kötü gelmedi doktorlar ömümüzdeki yıllarda kansere çevirebilir dedi riski göze almayalım alalım dedisizede geçmiş olsun

Annem de şimdi çıktı uyanmasını bekliyoruz. Umuyorum kötü sonuçlar çıkmaz size de çok geçmiş olsun. Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.. Yüreğim ağzımda

Benim halam ve babanem de kanama şikayetiyle gittiler. İkiside kanserdi. En belirgin belirti kanamadır bu hastalıkta.

Benim halam ve babanem de kanama şikayetiyle gittiler. İkiside kanserdi. En belirgin belirti kanamadır bu hastalıkta.
Beynim uyuştu bir an bu mesajı okuyunca. Adet kanaması gibi uzun süren aralıksız kanama mı? Yoksa ara ara olan mı?

Of Allah korusun ya. Nasıllar şimdi? O ihtimali düşünmek bile istemiyorum

Beynim uyuştu bir an bu mesajı okuyunca. Adet kanaması gibi uzun süren aralıksız kanama mı? Yoksa ara ara olan mı?

Of Allah korusun ya. Nasıllar şimdi? O ihtimali düşünmek bile istemiyorum
Halam menopozlu idi. Bir anda başlamış kanamalar. Ped yetmiyo ve çocuk bezi takıyodum der. 55 yaşında şuan. Onun rahim yumurtalık ne varSa aldılar. Şu an iyi.

Babanem 80 yaşında yakalandı bu hastalığa. O da az bir kanama ve sarı akıntı geldi demiş anneme. Tabi annem hemen doktora götürüyor. Başlangıcı dendi ve kemoterapi aldı. 5 sene geçti üzerinden hala yaşıyor.

Korkma sadece hemen tedavisi ne ise yaptır. Bu hastalıkta zamanlama çok önemli.

Annemin 1996 da rahmini aldılar.. durmayan kanaması vardı..
Kötü düşünmeyin iyi olacak inşallah hersey..

Annemin 1996 da rahmini aldılar.. durmayan kanaması vardı..
Kötü düşünmeyin iyi olacak inşallah hersey..
Çok geçmiş olsun size de Allah bir daha yaşatmasın. İnşallah her şey güzel olur belki hiçbir şey çıkmaz diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ama içime bir şey oturdu sanki.

Annem menapoza girmedi menapoz başlangıcı demişlerdi. Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın diyeyim.

Umuyorum hayırlı sonuçlar alırız. İyi düşünmeye çalışıyorum.

Daha yeni annemde bunlarla uğraştı. 4 aydır adet görmeyince menapoza bağladı ama en son çişini bile yapamadı ve doktora gittik aynı senin gibi biopsi dedi önce doktor ama sonra vazgeçip direk ameliyat yaptılar. İyice görüşün belki biopsiye gerek kalmadan direk önlem alırlar. Korkacak bişey yok bir çok bayanda olan bi sıkıntı malesef..

hemen içinizi karartmayın
ertelemeden hastalığın üstüne gidin

düşündüğünüz kanser sanırım
rahimi alınsa da sağlıklı olan kadınlar var

annenize destek olun ve moralinizi yüksek tutun

geçmiş olsun

Peki ne kaynaklı ameliyat oldu? Çok geçmiş olsun.

Biyopsi yapıldı. Burada görev yapan en iyi doktorlardan. Artık güvenmekten ve dua etmekten başka elimizden gelen bir şey yok. Size de Allah bir daha yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…