• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BIUT

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Meryemm34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2020
6
3
1
47
Kizlar bu ay klomen kullandim beta hcg kan tahlilinde yüzde 46 sonuç çıktı 2 gün sonra ikiye katlaması gerekirken 9. 36 olmuş bunun ne anlama geldiğini bilen varmı lütfen cvp yazin 😥

Açık olabilirmisinizz
Tabiiki öncelikle hiç kimyasal gebelik yaşamadım bunu belirterek başlayayım. Sizin yumurtanız sperm tarafından döllenmiş ve kana hamilelik hormonu olan beta hcgyi salmaya başlamış. Sağlıklı gebeliklerde beta hcg 2 günde bir yaklaşık 2 katına çıkar. Sizin gebeliğiniz sağlıklı olmadığından hcgniz artmamış hatta azalmış. Genellikle kimyasal gebelikler kendi kendine sonlanıyor ve vücuttan adet kanamasıyla atılıyor. Adetin gelmesiyle de beta hcg değeri sıfırlanıyor.

Siz kanınızı aynı hastanede mi verdiniz? Eğer farklı yerlerde vermediyseniz durum malesef bu. Ama yerinizde olsam tekrar test verirdim bir yanlışlık olmasın diye :KK43: Geçmiş olsun. Umarım sadece test hatasıdır, bebeğiniz sağlıklıdır

Kizlar bu ay klomen kullandim beta hcg kan tahlilinde yüzde 46 sonuç çıktı 2 gün sonra ikiye katlaması gerekirken 9. 36 olmuş bunun ne anlama geldiğini bilen varmı lütfen cvp yazin 😥
Kimyasal olmuş canım geçmiş olsun 🙁

Açık olabilirmisinizz
Tabiiki öncelikle hiç kimyasal gebelik yaşamadım bunu belirterek başlayayım. Sizin yumurtanız sperm tarafından döllenmiş ve kana hamilelik hormonu olan beta hcgyi salmaya başlamış. Sağlıklı gebeliklerde beta hcg 2 günde bir yaklaşık 2 katına çıkar. Sizin gebeliğiniz sağlıklı olmadığından hcgniz artmamış hatta azalmış. Genellikle kimyasal gebelikler kendi kendine sonlanıyor ve vücuttan adet kanamasıyla atılıyor. Adetin gelmesiyle de beta hcg değeri sıfırlanıyor.

Siz kanınızı aynı hastanede mi verdiniz? Eğer farklı yerlerde vermediyseniz durum malesef bu. Ama yerinizde olsam tekrar test verirdim bir yanlışlık olmasın diye :KK43: Geçmiş olsun. Umarım sadece test hatasıdır, bebeğiniz sağlıklıdır
[/QUO

Çok tşk ederim gayet açıklayıcı olmuş temennim test hatası olmasıdır son bir sorum daha var şimdiden tşk ediyorum çatlatıcı igneminilk haftası bu regl dönemi geçmiş deil şu durumda 9.36 bir çok kişi gebelik var dio bilginize dayanarak soruyorum sizce varmı binbir umutla bebek beliyorum doktor yok telefonla ulaşıyorum bana negatif diyor

Çok tşk ederim gayet açıklayıcı olmuş temennim test hatası olmasıdır son bir sorum daha var şimdiden tşk ediyorum çatlatıcı igneminilk haftası bu regl dönemi geçmiş deil şu durumda 9.36 bir çok kişi gebelik var dio bilginize dayanarak soruyorum sizce varmı binbir umutla bebek beliyorum doktor yok telefonla ulaşıyorum bana negatif diyor
İğneyi vurulduktan kaç gün sonra ilk hcg testini yaptırdınız?

Normalde beta hcg 5 ve üzeriyse gebelik var denir ve her iki günde bir artıp artmadığı kontrol edilir sağlıklı bir gebelik mi diye. Sizin ilk yüksek çıkıp sonra düşmeye başlamış. Sağlıklı bir gebelikte bu mümkün değil malesef , hep yükselir :( kimyasal gebelikse ve vücut gebeliği sonlandırıyorsa dahi beta hcgnin kanda tamamen sıfırlanması zaman aldığından değeriniz 2 günde 9a kadar düşmüş tam sıfırlanmamıştır diye düşünüyorum.

Eğer durum buysa da üzülmeyin. Bakın ne güzel yumurtalarınız sağlıklı ve döllenebiliyor. İnşallah kısa sürede sağlıklı bir bebeğiniz olur 🙏

İğneyi vuruldukta 2 gün sonra sancım tuttu gebelik şüphesiyle beta hcg kan tahlili yaptırdım

O zaman ilk sonuç da ikinci sonuç da tamamen iğne ile alakalı olabilir burada iğnenin etkisinin 10 günde anca geçtiğini okumuştum. O iğnenin içeriğinde de sanıyorum hcg var. En güzel açıklamayı doktorunuz yapacaktır tabii 😊

İğnenin etkisi olabileceğini mi düşündünüz? Evet iğne içeriğinde de hcg oluyormuş di mi? Bu da olabilir tabii.
Evet aynen öyle büyük ihtimalle iğnenin etkisinden öyle çıkmış.
İğnenin içinde hcg var ve iki sonra kan tahlili yaptırmış konu sahibi.
11. Günde etkisi kayboluyor diye biliyorum.

İğnenin etkisi olabileceğini mi düşündünüz? Evet iğne içeriğinde de hcg oluyormuş di mi? Bu da olabilir tabii.
İğneyi vurulduktan kaç gün sonra ilk hcg testini yaptırdınız?
En sağlıklı sonucu iğneden 13-14 gün sonra alabilirsiniz
inş çok tşk ediyorumm ilginize.. VALLA 🙏🙏

Back