• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitürlü dikiş tutmayan evliliğim

sorun hep benden kaçar gibi halleri var.Azönceki yorumumda olanları yapar hep mesela.dışarı çıkınca gelmek bilmez tartışacağımız bile bile yinede gelmez gelincede alaycı haller tavırlar...çocuğun en ufak bi sorunu olsun illaki benim yüzümden eksikliğim yüzünden olmuştur. Cinsellik yaşamaktan kaçar sorgulamaya başlayacağımı anlayınca çok uykum var başlama hemen der ama genelde uyumaz..isteksiz sayılabilecek kadar uzak kalıyo benden haliyle ben enerjimi atamıyorum hiç...ama bunu o kalın kafası almıyo birtürlü..
bıktım tartış tartış ama bi arpa boyu yol alamamaktan.Ben yemin ederim erkeklerden yana böyle bi kaçış böyle bi isteksizlik evleninceye kadar daha hiç duymadım..çok zoruma gidiyo inanın.
Hakkaten üzüldüm. Peki bu evliliği devam ettirmek için yavrunuzdan başka bir sebebiniz mi var mı?

Sizin evliliğinizde çok temel bi sorun var o da cinsellik. İkincisi eşinizin narsist olması ve her şeyi kendine hak görmesi. Sizinle yakınlaşmak ve temas kurmaktan kaçınıyor. Bu durumun yorgunlukla vs ilgisi yok. Çünkü süreklilik halini almış. Öncelikle bunun sebebini öğrenmeniz lazım, nedir yani? İlgisini mi kaybetmiş, sizi mi beğenmiyor, hep böyle mi gidecek? Açık açık sorun ona: ‘Neden benimle temas kurmaktan bu kadar kaçınıyorsun?’ Çünkü cinselliği geçtim koltukta bile uzanmıyor yanyana. Bunu yorgunlukla açıklayamayız. Cesur olun ve açık açık konuşun.

Ya acaba fazla mı darladınız adamı?
Dediğiniz her şeyde haklısınız ama bunların hiç bir kesin kanı oluşturabilecek seyler değil.
Bir de karşı tarafı dinlemek lazım dedirtiyor insana.
Mesela haftada kaç gün dışarıda bu adam?
Geleceği saat neden önemli?
Sizin sosyal hayatınız ne durumda?
Cok fazla konuşmaya çalışmakta iyi değil her zaman.
cocuktan önce nasıldı?

Evlilik eşlerin birbirinde huzur bulması Sevinçli haberi anlatırken heyecanlanmak üzüntünde onda teselli olmak. Onun mutluluguna sevinmek birlikte gülebilmek. En yakın arkadasa Yol arkadaslığı
Bazen bozusmak elbette ama sonucta daha cok kenetlenmek. Aşkın heyecanı azalsa da bağlılığın daha da kuvvetlenmesi. Alışkanlık belki alışkanlıkların en güzeli. Horlayınca bile çok şükür yanımda diyebilmek.

Bu yorum çok hoşuma gitti...
Ancak sormadan edemezdim, siz bunu yaşıyor musunuz?

Sizin evliliğinizde çok temel bi sorun var o da cinsellik. İkincisi eşinizin narsist olması ve her şeyi kendine hak görmesi. Sizinle yakınlaşmak ve temas kurmaktan kaçınıyor. Bu durumun yorgunlukla vs ilgisi yok. Çünkü süreklilik halini almış. Öncelikle bunun sebebini öğrenmeniz lazım, nedir yani? İlgisini mi kaybetmiş, sizi mi beğenmiyor, hep böyle mi gidecek? Açık açık sorun ona: ‘Neden benimle temas kurmaktan bu kadar kaçınıyorsun?’ Çünkü cinselliği geçtim koltukta bile uzanmıyor yanyana. Bunu yorgunlukla açıklayamayız. Cesur olun ve açık açık konuşun.
isterse dırdırcı desin konuşmayı düşünüyorum yine.yok zaten yorgunlukla alakalı olmadığını oda bende biliyoruz.

bigün eski günlerimize döneceğimiz hissi tutuyor beni.olabilecekmi acaba
Sizi çok iyi anlıyorum bende benzeri şeyler yaşadım eşimle ilgili sizinki kadar olmasa da. Sonra psikiyatriye gittim anlattım, lustral yazdı ve gördüm ki aslında çoğu sorun gerçekten benden kaynaklıydı fazla düşünüyordum, fazla tepki veriyordum ve düşünüp düşünüp kafamda onu yargılıyordum. Ama ilacı içince o kadar fahatladım ve ilişkimize öyle bi faydası oldu ki. Ben sorun illaki sizdedir demiyorum ama en azından kendinizi, kafanızı rahatlatmak için bi psikiyatriye görünmek size iyi gelebilir.

sorun hep benden kaçar gibi halleri var.Azönceki yorumumda olanları yapar hep mesela.dışarı çıkınca gelmek bilmez tartışacağımız bile bile yinede gelmez gelincede alaycı haller tavırlar...çocuğun en ufak bi sorunu olsun illaki benim yüzümden eksikliğim yüzünden olmuştur. Cinsellik yaşamaktan kaçar sorgulamaya başlayacağımı anlayınca çok uykum var başlama hemen der ama genelde uyumaz..isteksiz sayılabilecek kadar uzak kalıyo benden haliyle ben enerjimi atamıyorum hiç...ama bunu o kalın kafası almıyo birtürlü..
bıktım tartış tartış ama bi arpa boyu yol alamamaktan.Ben yemin ederim erkeklerden yana böyle bi kaçış böyle bi isteksizlik evleninceye kadar daha hiç duymadım..çok zoruma gidiyo inanın.

Tartışacağımızı bile bile gelmez diyorsunuz ya, işte belki ondan gelmiyor...
Bir defa da tartışmak yerine, yatın uyuyun.
Sabah uyanınca "hayatım akşam gelmişsin ama duymamışım, dün akşam noldu biliyor musun, çocuk şunu şunu yaptı veya şu programı izledim" gibilerinden genel bir sohbete girin bakalım, tavrı ne olacak?

Cinsellik yaşamaktan kaçıyorsa sizin bir beklentisel davranışınız oluyor o zaman.
Siz bu davranışı sergilemeyin. Uzak durun biraz bakalım o ne yapacak?
Enerjinizi çocuğunuza yöneltini, duygularınızı onunla yaşayın...

Siz hayatınızı "o yokmuş"çasına idare edin.
sanki onun yaptıkları sizi rahatsız etmiyormuş, onsuzda hayat güzelmiş şeklinde davranın bakalım ne olacak?

Ama sormadan edemeyeceğim, başka kadın olma ihtimali var mı?

Ya acaba fazla mı darladınız adamı?
Dediğiniz her şeyde haklısınız ama bunların hiç bir kesin kanı oluşturabilecek seyler değil.
Bir de karşı tarafı dinlemek lazım dedirtiyor insana.
Mesela haftada kaç gün dışarıda bu adam?
Geleceği saat neden önemli?
Sizin sosyal hayatınız ne durumda?
Cok fazla konuşmaya çalışmakta iyi değil her zaman.
cocuktan önce nasıldı?
Darladığımı şöyle düşünmüyorum.eskidende çıkardı ama mesela msj atardı gecikicem sen beklersin şimdi beni yat sen dinle vs derdi. inanaın bu hallere tavırlaa bürünmeden önce misler gibi yatar uyurdum.hani sayardı beni.yine öyle davransın bana yine takama kaçata gelmiş gitmiş vs..keza tartışmlardan sonra gelir komiklikler falan yapardı güldürümeyince başımdan gitmezdi bende kıyamazdım zaten.köre gösterir gibi yapınca bazı şeyleri aptal olmadığımı anlamasını istiyorum bende..hani uyumuyorum çünkü amacının ben uyumadan gelmemek olduğunu bildiğimi anlamasını istiyorum..işin özü bana saygısı kalmadığını düşünüyorum ben aynılarını yapsam kıyameti koparır kendisi.

Darladığımı şöyle düşünmüyorum.eskidende çıkardı ama mesela msj atardı gecikicem sen beklersin şimdi beni yat sen dinle vs derdi. inanaın bu hallere tavırlaa bürünmeden önce misler gibi yatar uyurdum.hani sayardı beni.yine öyle davransın bana yine takama kaçata gelmiş gitmiş vs..keza tartışmlardan sonra gelir komiklikler falan yapardı güldürümeyince başımdan gitmezdi bende kıyamazdım zaten.köre gösterir gibi yapınca bazı şeyleri aptal olmadığımı anlamasını istiyorum bende..hani uyumuyorum çünkü amacının ben uyumadan gelmemek olduğunu bildiğimi anlamasını istiyorum..işin özü bana saygısı kalmadığını düşünüyorum ben aynılarını yapsam kıyameti koparır kendisi.

O zaman sizde aynını yapın...
Kıyameti koparınca da, ama sen böyle davranıyorsun işte.
Senin böyle davranmaya hakkın oluyor, benim niye olmuyor diyebilirsiniz?
Ama bunu tartışarak değil, yaptığını kendisine gösterme çabasında olduğunuzu anlatarak ilerleyebilirsiniz belki...

Sizi çok iyi anlıyorum bende benzeri şeyler yaşadım eşimle ilgili sizinki kadar olmasa da. Sonra psikiyatriye gittim anlattım, lustral yazdı ve gördüm ki aslında çoğu sorun gerçekten benden kaynaklıydı fazla düşünüyordum, fazla tepki veriyordum ve düşünüp düşünüp kafamda onu yargılıyordum. Ama ilacı içince o kadar fahatladım ve ilişkimize öyle bi faydası oldu ki. Ben sorun illaki sizdedir demiyorum ama en azından kendinizi, kafanızı rahatlatmak için bi psikiyatriye görünmek size iyi gelebilir.
olaylara bizler gibi yaklaşan bi eşim olsaydı kesin giderdim ama önyargılı biridir böyle şeylere gidersem dilinden hiç kurtulamam ben onun.ne hastalığım kalır ne psikopatlığım :/

Ben o kadar da sorun yapacak birşey göremedim siz hiç arkadaşınıza falan gitmiyor musunuz sosyal hayatınız yok mu eşinizde çalışıyor bir halı sahaya gitmesi ya da şehir dışından gelen arkadaşıyla görüşmesi normal 1.5 sat geç geliyormuş sanki sabahlıyor ee siz surat yapıp laf söylüyorsanız ne yapsın ki. Siz sorunları sürekli sürdürmek ve hep üzerinde durmak istiyorsunuz o istemiyor kapansın istiyor bunun kincilikle ne alakası var? siz yanaşın konuşun iletişim kurun ama bunları büyütmek için bir neden yok

Ben o kadar da sorun yapacak birşey göremedim siz hiç arkadaşınıza falan gitmiyor musunuz sosyal hayatınız yok mu eşinizde çalışıyor bir halı sahaya gitmesi ya da şehir dışından gelen arkadaşıyla görüşmesi normal 1.5 sat geç geliyormuş sanki sabahlıyor ee siz surat yapıp laf söylüyorsanız ne yapsın ki. Siz sorunları sürekli sürdürmek ve hep üzerinde durmak istiyorsunuz o istemiyor kapansın istiyor bunun kincilikle ne alakası var? siz yanaşın konuşun iletişim kurun ama bunları büyütmek için bir neden yok
bazı yönlerden evet doğru tespit kapansın istiyor hemen bişey olsa.onunkisi geçiştirmek aslında.zaten soğukluklar vs sonrası benim ilk adımı atan olduğumu söylemiştim. ama işte düşüncesi kendine hiç toz kondurmuyo birde nasıl olsa gelecek konuşacak yaklaşacak diye öyle kendinden emin üstten bakan bi adam olup çıkması ona karşı gitgide tahammülsz yapmaya başladı beni.

özüne dönermi böyle erkekler sizce.yani eski nazik düşünceli zamanlarına. yada zaten özleri mi böyle ilk zmanki halleri mi yapmacıktı

Bazı sorulara ısrarla cevap vermiyorsunuz.
Bu adam haftada kaç gün dışarıda?
Sizin sosyal hayatınız nasıl?
İş, ev, çocuk yükü size fazla gelmiş ve aslında değişen siz olabilir misiniz?
Adam karşısında sürekli nevrotik, yorgun, yıpranmış bir kadın mı buluyor?
Ve bunları çözmek ve hafifletmek yerine siz adama mı sarıyorsunuz?

Bu yorum çok hoşuma gitti...
Ancak sormadan edemezdim, siz bunu yaşıyor musunuz?
Coğu zaman yasadığımı düşnüyorum
bazen cok kızıyorum ona bi boşanasım gelmiyor değil. Ama ilk kritik sürecleri atlattık.
Tabi sorunun tam cevabını belki daha eskiyince verebilirim.
Ama cevremde gercekten cok mutlu çiftler var. Babaanne olmuş hala asık kadınlar görüyorum o kadar.
Bence eş seçiminde denklik (ailevi maddi dünya görüşü eğitim VS) olmazsa olmaz zaten. Ancak en önemli bir baska sey de arkadaşlık edebilmek.

Ben de önceleri sizin gibi düsünüyordum esimle ilgili,her seyi cok kafama takiyordum.Oysa icine atip bazi duygularini bana göstermezdi ve hep küser dururduk.Şimdi ben de her dedigini cok fazla dusünmemeye ve onu olduğu gibi kabullenmeye başladim.Şu an ikimiz de daha mutluyuz.Küslüklerimiz de azaldi.

Lustral nedir acaba?

Bazı sorulara ısrarla cevap vermiyorsunuz.
Bu adam haftada kaç gün dışarıda?
Sizin sosyal hayatınız nasıl?
İş, ev, çocuk yükü size fazla gelmiş ve aslında değişen siz olabilir misiniz?
Adam karşısında sürekli nevrotik, yorgun, yıpranmış bir kadın mı buluyor?
Ve bunları çözmek ve hafifletmek yerine siz adama mı sarıyorsunuz?
Nevrotik mi.nevrotik tablo düşündürecek ne yazdim acaba.

Arkadasim aynisi benim basimda var, rahat ol pazar gununden beri ayri odalarda yasioruz ayni evin icinde birbirimizi gormuyoruz. amac cok belli ikimizde kendimizce hakliyiz bizim iletisim problemimiz var, iyiyken örnek ciftiz ama bi küstük mu gemileri yakiyoruz. Yapabilecegim bisey yok sende aldirma, belki kimileriniz gurur yapmak sacma dicek ama yok sayilmak boyun egdirilmeye calismak cok daha bi sacmalik, inatsa inat. Her seferinde aynisi oluo 3-5 gun bakti benden bi adim yok olaylar buyuyo ben hakliyim diye baslio konusmaya, dik dur arkadasim kocamiz dahi olsa herkes haddini sinirini köle olmadigimizi bilmeli. Sen bak keyfine gecinmek istiolarsa karisinin kiymetini bilecekler, ha devam ediosa da hayirlisi olsun diceksin, taviz taviri doguruo unutma

Back