Kime ne bölümünden burun kıvıranlar daha mı iyisini okumuş? O sevdiğin arkadaşında özel bir yurt odası tutun bence daha karlı olur evden
Tesekkur ederim..Ne desem bilemedim. Size asla "ne durumda olanlar var haline şükret" demeyeceğim. Herkesin karı kendi dağına ağır. Çok klasik olacak ama her sıkıntı geçiyor, inanın.
İş olarak özel ders vermeye çalışsanız? Güneş altında değil de mesela yarı zamanlı garsonluk yapsanız?
Mezun olunca iş bulup bulamayacağınızı kimse bilemez, hem kısmet hem de maalesef tanıdık işi bunlar.
İnandığım bir şey varsa o da şudur; olumsuz düşünceler illa gerçekleşir, bu yüzden olumlu düşünmeli. Olumlu düşünülemiyorsa da olumsuz da akla getirilmemeli. Çok geçmiş olsun.
Cok tesekkur ederimPek çok gencin yaşadığını yaşıyorsun. Kabul görmeme, onemsenmeme vs. Ama bunların hepsi geçecek emin ol. Yapabileceklerini konuşalım. Fazla maddi olanağı yok. Yurtlar veya Apartlar fiyatlarını araştır. Evde kira elektrik yeme içme vs toplam aylık ne kadar harcıyorsun hepsini otur bir kağıda yaz. Arkadaşına beraber böyle bir yere gecenizi hesaplı olur mu. Ya da iki kişi ev tutup yeni arkadaşlar arayip kesin ev kuralları koyun. Evde kalan arkadaşlar böyle kurallar koyuyorum. Eve erkek arkadaş gelmeyecek kalmayacak diye. Bu yöntem daha iyi gibi. Arkadaş hemen bulursunuz. Yeni Gelenler filan olur. Çekmek zorunda değilsiniz. Emin ol Allah çok yardım eder. Biraz cesur ol.
Arkadaş çevrenin değiştir. Yeni ortamlara gir. Kluplere üye ol. Mutlaka üniversitenin vardır. Ben kick box gitmiştim. Kulüplere arkadaşlık daha iyi kuruluyor. Kızkardeşim mühendislik kulübüne üye olmuştu sonra kulübün başkanı oldu. Hocaları Asistanlari çok severlerdi. Herkese güler yüzlü iyi gorun. Samimi davran ama kimseye sırrını verme ve cok bağlanma. Sadece arkadaş ol. Insanlar a hastayım yoksulum gibi dertler yakınma. Insanlar senin dertlerini önemsemez. Içinde yaşadığın sorunları büyütme. Hatta unut. Ben hasta değilim iyiyim daha iyi olacağım de. Kendi kendine bunu hep tekrar et. Beyine komut ver böyle. Zamanla beyin böyle düşünüp çalışacak. Kendini değersiz hissetmeniz boş vaktinizden. Yoğun bir yaşam biçiminin olsa zaten hiç aklınıza gelmez. Oturup kafada bunları kurmayın. Şeytan çok vesvese verir. Zamanı dolu dolu yaşayın. Sabahları yürüs yapın. Bir parkta çocuk civiltisi dinleyin... bol bol kitap okuyun ve kendinizi geliştirin. Okul bitince yüksek lisans yapın. Bir iş bulacağınız eminim. Hem okumaya devam edin hem çalışın. Unutmayın rızık veren Allah. Tüm hazine ona ait. Dua edin Allahım bana kendi hazinenin ver diye. Ya Gani Ya Muğni isimlerini ağzından hiç düşürmeyin. Sürekli Allahın isimleriyle dua edin. Bizi yaratan verdiği dertlere derman da verir.
Çook begendim bunn üstüne yorum yapmıycam..İnsan ilişkıeri bol bı meslkteyim..Sizn tecrubenz kesınlkle doğru..Pek çok gencin yaşadığını yaşıyorsun. Kabul görmeme, onemsenmeme vs. Ama bunların hepsi geçecek emin ol. Yapabileceklerini konuşalım. Fazla maddi olanağı yok. Yurtlar veya Apartlar fiyatlarını araştır. Evde kira elektrik yeme içme vs toplam aylık ne kadar harcıyorsun hepsini otur bir kağıda yaz. Arkadaşına beraber böyle bir yere gecenizi hesaplı olur mu. Ya da iki kişi ev tutup yeni arkadaşlar arayip kesin ev kuralları koyun. Evde kalan arkadaşlar böyle kurallar koyuyorum. Eve erkek arkadaş gelmeyecek kalmayacak diye. Bu yöntem daha iyi gibi. Arkadaş hemen bulursunuz. Yeni Gelenler filan olur. Çekmek zorunda değilsiniz. Emin ol Allah çok yardım eder. Biraz cesur ol.
Arkadaş çevrenin değiştir. Yeni ortamlara gir. Kluplere üye ol. Mutlaka üniversitenin vardır. Ben kick box gitmiştim. Kulüplere arkadaşlık daha iyi kuruluyor. Kızkardeşim mühendislik kulübüne üye olmuştu sonra kulübün başkanı oldu. Hocaları Asistanlari çok severlerdi. Herkese güler yüzlü iyi gorun. Samimi davran ama kimseye sırrını verme ve cok bağlanma. Sadece arkadaş ol. Insanlar a hastayım yoksulum gibi dertler yakınma. Insanlar senin dertlerini önemsemez. Içinde yaşadığın sorunları büyütme. Hatta unut. Ben hasta değilim iyiyim daha iyi olacağım de. Kendi kendine bunu hep tekrar et. Beyine komut ver böyle. Zamanla beyin böyle düşünüp çalışacak. Kendini değersiz hissetmeniz boş vaktinizden. Yoğun bir yaşam biçiminin olsa zaten hiç aklınıza gelmez. Oturup kafada bunları kurmayın. Şeytan çok vesvese verir. Zamanı dolu dolu yaşayın. Sabahları yürüs yapın. Bir parkta çocuk civiltisi dinleyin... bol bol kitap okuyun ve kendinizi geliştirin. Okul bitince yüksek lisans yapın. Bir iş bulacağınız eminim. Hem okumaya devam edin hem çalışın. Unutmayın rızık veren Allah. Tüm hazine ona ait. Dua edin Allahım bana kendi hazinenin ver diye. Ya Gani Ya Muğni isimlerini ağzından hiç düşürmeyin. Sürekli Allahın isimleriyle dua edin. Bizi yaratan verdiği dertlere derman da verir.
Canım bak arkadaşın önerisi çok mantıklı. Sevdiğin arkadaşla özel yurta çık, en azından lüzümsuz insanlar için canını sıkmazsın.Icimden hicbir sey gelmiyor artik... cok kotu hissediyorum.