• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmiyor: Hamile Kadına Otobüste Muavin Dayağı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Kadına şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor...Geçtiğimiz ay Manisa'da parkta spor yaparken saldırıya uğrayan hamile kadının ardından bir benzeri olay bu sefer bir otobüste yaşandı. Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturan ve 2 aylık hamile olan 26 yaşındaki Özbekistan uyruklu Olesya Kalyujina otobüste koltuktaki televizyonda sinyal olmadığını söylediği muavinin küfür edip vurduğunu, hamile olduğunu belirtmesine rağmen tekme tokat saldırdığını söyledi.

Capture.JPG

DHA'nın haberine göre, Rusya’da iki yıl önce tanıştığı 24 yaşındaki Vahit Duran ile evlenerek Gölcük’e yerleşen Olesya Kalyujina ilk evliliğinden olan 7 yaşındaki Yaroslav Kalyujina’nın geçici ikamet belgesinin bulunması nedeniyle giriş-çıkış yapmak amacıyla 6 Ocak’ta Gürcistan’a gitti. Çocuğuyla birlikte gittiği Gürcistan’da yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye giriş yapan Olesya Kalyujina, Sarp sınır kapısından servis aracıyla Hopa Otogarı’na gitti.

Televizyonda sinyal olmadığını görünce muavini çağırıp düzeltmesini istedi

Buradan Metro Turizm'e ait otobüse binen Olesya Kalyujina koltuğundaki televizyonda sinyal olmadığını görünce muavini çağırıp durumun düzeltilmesini istedi. İddiaya göre çıkan tartışmada E.Y. adlı muavin Olesya Kalyujina’yı tekme tokat atarak dövdü. Olesya Kalyujina’nın şikayeti üzerine muavin hakkında soruşturma başlatıldı.

"Zaten 3 kuruş para alıyorum seninle uğraşamam dedi ve daha sonra bağırıp vurmaya başladı"

Muavinin kendisine, “’Zaten üç kuruş para alıyorum. Bir de seninle uğraşamam” diyerek tepki gösterdiğini belirten genç kadın "Ben de muavinin ismini ve soyadını söylemesini istedim. Daha sonra bağırarak ismini ve soyadını söyledi ve şoför tarafına gittikten bir süre sonra yeniden yanıma gelerek ismini ve soyadını niye aldığımı sorarak bağırmaya ve vurmaya başladı.Ağlayarak hamile olduğumu vurmamasını söyledim. Tokat atıp yere düştükten sonra da karnıma tekmeler attı. Otobüsteki diğer yolcular araya girdi. Polisi arayarak yardım istedim. Fındıklı mevkiinde otobüs durduruldu. Polisler tarafından hemen hastaneye gitmem gerektiğini düşük olabileceğini söyledim. Ambulansla hastaneye götürüldüm ve düşük olmadığını öğrendim. Muavinden şikayetçi olduk" dedi.

"Eşimin karnına tekmeler atmış"

Capture.JPG

Eşi Vahit Duran hakkında şikayetçi oldukları muavinin cezalandırılmasını istediklerini söyleyerek, "Eşim ’hamileyim vurma’ demesine rağmen defalarca yüzüne tokatlar, karnına tekmeler atılmış. Bir kadını dövmeyi geçiyorum, bir hamileyi tekmeliyor. Biz çocuk bekliyorduk, bizim için yıkıcı bir durum oldu. Bu insanın en büyük cezayı almasını istiyoruz" diye konuştu.

Muavine ve Metro Turizm'e sosyal medyadan tepki yağıyor...

https://o nedio.com/haber/bitmiyor-hamile-kadina-muavin-dayagi-751715

Yine mi metro turizm şaşırmıyorum artık

Kamera görüntüleri ve şahitler elbette vardır. Bu cani müebbet yesin ki caydırıcı olsun kadına şiddet.
Böyle haber veriyorlar , sonra bu sapiklarin sonunu ogrenemiyoruz. Yeniden gündeme gelmiyor.

Halk olarak metro turizmi bir tek otobüs bile kaldıramayacağı şekilde protesto etmeli...Ben bireysel olarak protesto ediyorum. Ama bireysellik işe yaramıyor

cezalar caydırıcı değil ki, hani manisada hemşireyi tekmeleyen adam serberst, serbest kalacağını rahat olun sıkıntı yok diyerek belirtmişti kendisi

Son yıllarda kadına şiddet arttı. Kadını adam yerine koymamak moda oldu.
Çünkü gittikçe kadınları aşağılayan bir zihniyetin esiri oluyoruz.
Cezalar caydırıcı değil. Kadınlar 8 Mart günlerinde konuşulur ve ertesi gün biter.

Halk olarak metro turizmi bir tek otobüs bile kaldıramayacağı şekilde protesto etmeli...Ben bireysel olarak protesto ediyorum. Ama bireysellik işe yaramıyor
Ben o otobüs firmasını seçenlere de suç buluyorum adamların türlü rezilligi çıktı ortaya otogarlardan hala dolu dolu otobüs kaldiriyorlar
Bizim insanımız bunu da unutur iki gun sonra kinayanlar o otobüslere de biner

Ben o otobüs firmasını seçenlere de suç buluyorum adamların türlü rezilligi çıktı ortaya otogarlardan hala dolu dolu otobüs kaldiriyorlar

mecbur kalmışta olabilir bazı şehirlerde sadece bu firma var çünkü, mafya mıymış neymiş, küçük şehirlerde piyasayı ele geçiriyormuşmuş, yıllardır söylenen şeyler ama doğru mu bilmem ama mantıklı yoksa niye bazı şehirlerde diğer firmalar olmasın

mecbur kalmışta olabilir bazı şehirlerde sadece bu firma var çünkü, mafya mıymış neymiş, küçük şehirlerde piyasayı ele geçiriyormuşmuş, yıllardır söylenen şeyler ama doğru mu bilmem ama mantıklı yoksa niye bazı şehirlerde diğer firmalar olmasın
Kadının gittiği güzergahı bilmiyorum ama istanbul ankara otobüsleri bile dolu gidiyor adamların benim tepkim de buna

Firmanın sahibi hakkında buraya yazılacak çok şey var aslında ama neyse...

Ben normalde seçmiyorum ama geçtiğimiz yaz acil bir iş sebebiyle tek seçeneğim bu firmaydı, duyduğum darp ve kaza olayları yüzünden diken üstünde yolculuk yaptım belli bir yere kadar, sonradan hem şoför hem de muavin sayesinde kendimi güvende hissettim zira İzmir'e kadar dolu olan otobüs boşaldı, ben şoför, muavin ve 2 erkek yolcu kaldı, vakit geceye ulaşınca da kadın yolcu için şehirlerarası bir yolda bu durumda yolculuk yapmak ne kadar sıkıntılı tahmin edersiniz, muavin hemen hanımefendi gelin ön koltukta oturun, eşinizi arayın isterseniz şu saatte garda olacağız, sizi sağsalim ailenize kavuşturacağız dedi, belki diğer yolcular erkek diye tedirgin olmamı istemedi, belki firmanın genel imajını silme çabasıydı bilemiyorum ama en azından kendi adıma o şoför ve muavine teşekkür ettim, yine ediyorum, keşke hepsi ikisi gibi olsalar.

Devamli efe turu tercih ediyorum hic sikinti yasamadim.. sadece bu firma olsa aktarmali giderim yine binmem

Back