• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bitmeyen uzamis sarilik cilesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Canim hastanede de dusurmek icin sekerli suya benzer birseyler veriyorlar...
Benim oglumda 10 gun yogun bakimda fototerapi gordu oradan biliyorum...
bence hergun az miktarlarda vermelisin...
Ohhh emmeside normale donuyormus gozun aydin...
Saglicakla buyut ins. ♥
Ayy canim ya 10 gün üstelik. Simdi iyi mi bebis . ne lanet sarilikmis bu her bebekte görüyorum.sizinki serum gibi galiba. Ben evde kendim yaptim. Ama bir daha yapabilir miyimhm bilmiyorum böbrekleri yorulur diye hlcesaret edemem artik galiba. Amin sende saglikla buyut yavruyu

41 derece ateş mi. Havaleden de mi korkmadin. Ben ilk uyuklama ve emme zayiflamasi olduğunda goturdugumde sarilik yapar boyle dedi doktorumuz seviye yükseldikçe. O yüzden bunu biliyorum. Hastanedeki diğer bayanlarla da konuştum emzirme odasında onlarinkide iki bakip hemen bayiliyorlarmis. Yerini bekliyorum . bebeğinin kanini alip tes sonucunabakip bakip gonderiyorlar :KK43:

Tabi sonuc olarak sen bilirsin. Sonucta bilirubin degerinin fototerapi gerektiren sinira ulasip ulasmadigini ancak kan testiyle anlayabilirler. Ve bir tehlike isareti yoksa bakip gonderirler bu cok normal. Ama tabi ki yine de sen bilirsin benim icim rahat etmezdi. Insallah bir seyiniz yoktur gecmis olsun.
Bu arada 41 dereceden korkmadim neden korkayim. Hastanede yapilacak olan tedaviyi zaten evde yapmisim. Ayrica 38 derece ateste de havale gecirilebilir bunun belli bir degeri yok maalesef. Bosuna hastane koselerinde niye cocugu harap edeyim. Tekrardan gecmis olsun bebise, hayirli olsun size de bebeginiz.

benim oglumdada anne sutu sariligi vardi
10 gunboyunca gitmedigimiz doktor kalmadi diyebilirim en son bi doktora gittik daha once hicbir doktor anne sutu sariligindan bahsetmemisti..
anne sutu sariligi var oglunda bu sarilik beyne zarar vermez sadece senin sutundeki bi madde sariligin dusmesini engelliyor o yuzden 3 ay surecektir sariligi dedi ..
ve gercektende 3 ayda gecti bende cok uzuldum su sarilik bi gecsin diye dualar ettim .. zaman zaman oglumda sari rengi fazlalasiyordu ve daha cok uyumaya basliyordu ama hareketlerinde azalma konusunda bisey diyemicem.. bahsettigin sey uyku haliyse sarilik yukseldiginde oluyordu..

benim oglumdada anne sutu sariligi vardi
10 gunboyunca gitmedigimiz doktor kalmadi diyebilirim en son bi doktora gittik daha once hicbir doktor anne sutu sariligindan bahsetmemisti..
anne sutu sariligi var oglunda bu sarilik beyne zarar vermez sadece senin sutundeki bi madde sariligin dusmesini engelliyor o yuzden 3 ay surecektir sariligi dedi ..
ve gercektende 3 ayda gecti bende cok uzuldum su sarilik bi gecsin diye dualar ettim .. zaman zaman oglumda sari rengi fazlalasiyordu ve daha cok uyumaya basliyordu ama hareketlerinde azalma konusunda bisey diyemicem.. bahsettigin sey uyku haliyse sarilik yukseldiginde oluyordu..
Hareketleri azdan kastim daha fazla uyumasi evet. Bana da sana söylenen söylendi . annesi sutu sariligi beyne hasar vermez 2-3 ay sürer dedi

Tecrübeli anneler..
Buraya onceleride konu acmistim bununla ilgili. Kizin 3 günlükken sarilik oldu geç anladim doktora goturdugumde 22 cikti. Bir gece fototerapi aldıktan sonra 13 e düştü taburcu olduk . sonra 14 e cikti. Sonra 17 ye ve verdigi hapi kullandigim halde 1 haftada yani dunde 18 e yükseldi.idrar ve hormon testi yapildi bir sorun görülmedi .Doktorumuz anne sutu sariligi bu dedi. Kendiliğinden geçer beyine zarar vermez artik 2-3 aya kadar surebilir dedi bebeğim 20 günlüktü bunu söylediğinde.Ama iiçim yinede rahat etmiyor. 3 gün öncesine kadar çok hareketli olan bebegimin hareketleri azaldi. Çok uyumaya başladı. Emmeside azaldi. Boyle boyle mi geçecek anlamiyorum ki.
Cnm yine seninle yazışmıştık uzamış sarılık testleri yapılmış muhtemelen sütün yapıyorsa emzirmeyi azalt mama başla başlamadıysan aynısını bende oğlumda yaşadım ama ıyukularının ağırlaşmaması lazım kg nasıl?

Tecrübeli anneler..
Buraya onceleride konu acmistim bununla ilgili. Kizin 3 günlükken sarilik oldu geç anladim doktora goturdugumde 22 cikti. Bir gece fototerapi aldıktan sonra 13 e düştü taburcu olduk . sonra 14 e cikti. Sonra 17 ye ve verdigi hapi kullandigim halde 1 haftada yani dunde 18 e yükseldi.idrar ve hormon testi yapildi bir sorun görülmedi .Doktorumuz anne sutu sariligi bu dedi. Kendiliğinden geçer beyine zarar vermez artik 2-3 aya kadar surebilir dedi bebeğim 20 günlüktü bunu söylediğinde.Ama iiçim yinede rahat etmiyor. 3 gün öncesine kadar çok hareketli olan bebegimin hareketleri azaldi. Çok uyumaya başladı. Emmeside azaldi. Boyle boyle mi geçecek anlamiyorum ki.
Nerede oturuyosun başka hastaneye git özeli boşver araştırma hastanesine git bide

Rica ederm cnm.sut sariligi bunlar cok yukselmedkce korkacak bsy yok ama iste insan cocugunu halsiz gormeye dayanamiyor cok gecmis olsun[/
Cnm yine seninle yazışmıştık uzamış sarılık testleri yapılmış muhtemelen sütün yapıyorsa emzirmeyi azalt mama başla başlamadıysan aynısını bende oğlumda yaşadım ama ıyukularının ağırlaşmaması lazım kg nasıl?
Evet yine bu sorunla ilgili konusmustuk. Yapildi testler temiz. Sut sariligi :( zayif doğdu 2700 şuan 3000

Canim yazilanlarin tumunu okuyamadim , benim yegeniminde baya uzun surmustu sariligi.ve sarilik anne sutu alarak(kaka yaparak ) ve kuvezde isikla duzelirmis oyle demislerdi.gecmis olsun bebisine ins en kisa zamanda duzelir, ama bence farkli bir cocuk dr u daha gorsun .dr larin dusunceleri ve tecrubeleri farkli oluyor.

Tecrübeli anneler..
canim benim bebegimde 3 gunlukken sarilik gecirdi.kanşekeri dustuyu icin cok uyuylrdu emmeye bile uyanmiykrdu uyandiramkyordum 2 kez fototerapi aldik bide sik sik besle.bide ben arada sekerli su veriyodum idrarla bilirubini atmasi icin

Seviyeniz kacti bizim en son 18 di. Dun acile goturdum. Tekrar kan alicaz dediler halbuki 2 günlük test sonucumuda goturmustum. Çocuğumun ellerini deldirmeden gittim hastaneden. Şekerli suyu demedim hareketleri artti 1 saat de tam 3 kez kaka yaptı. Ama bilemiyorum :KK43:((
degerlerimiz 19.9 a kadar cikti. 20 olmadan hastaneye de gondermediler. Bana da enzirdigin icin boyle yuksek deger leri emzirmeszen duser dediler. Ama ben kuzuma kiyamadim. Kesmedim sutu.

Back