Çocuk Hastalıkları Bitmeyen hastalıklar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

careful

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
200
48
298
Ankara
Merhabalar kızım ilkokula gidiyor sürekli alt solunum yolları enfeksiyonu geçiyor dr sürekli antibiyotik veriyor 10 gün iyi sonra yine aynı malesef.Çocuk göğüse de götürdüm kaç defa viral enfeksiyonlar hemen bakteriyel enfeksiyona dönüyor antibiyotiksiz malesef iyileşmiyor. Erken doğmuştu bir süre entübe kaldı ondan mı yoksa yaşın getirdiği bir şey mi inanın düşünmekten hastalanıyorum artık. Her şeyine dikkat ediyorum ama yine de hastalanıyor.Deneyimli annelerin tavsiyesine ihtiyacım var.

İlk okul deneyimi ise normal. Bağışık güçlendirici şeyler yedirin. Zencefil karışımlı pekmez yediriyorum ben mesela.

Geçmiş olsun. Deposilin var ,eğer bademcikleri şişiyorsa bir ay koruyor yanlış hatırlamıyorsam. Doktorunuza danışıp ondan isteyebilirsiniz. Sadece öksürük mu oluyor yoksa ateşi de çıkıyor mu

Geçen sene okula gitti mi ,bu sene ilk kez gidiyorsa daha sık hasta oluyordur.
Alerjik bir çocukta onda etkiliyor

Son düzenleme:
Çocuklarda ilk okul döneminde sık hastalık olması beklenen bir şey. Bağışık sisteminin geliştiği dönem. İlkokula veya çocuk kreşe başladığından itibaren sürekli aynı problemi yaşarsınız.
Sık arkadaş toplantılarına sokun, her gün mutlaka dışarı çıkarın. Hastalıklar genelde iyileşme aşamasında beklenmeden, gereksiz antibiyotik kullanılıyor ve antibiyotik kullanılmasına bağlı iyileştiği yanlış imajı oluyor.

Evde gereksiz kimyasal kullanmayın. Çamaşır suyu, yoğun deterjan kullanımı bağışıklık sistemi için çok zararlı. Böyle çocuklar daha zayıf bünyeli oluyor. Evde artık kimyasal deterjan kullanmıyorum.

Bir de ayrıca nefes çalıştırın. Sık akciğer hastalığı geçiren çocuklarda solunum çalışılması gerekiyor.
Triflow alın rüya Acaroğlu açın izleyin. Aşırı yararlı. Zerdeçal, kuş burnu çayı bol tüketiyoruz.

Bol probiyotik turşu, evde yapılan yoğurt yedirin.

ooo bnm kücügüm gecen sene kreşte ilk senesiydi her hafta doktordaydim artik abone olacaktim doktora. Antibiyotikler ishal kusma bogaz agrisi 10gun süren viral enfeksiyonlar ayyy cok cektik insallah bu sene oyle olmaz.

Teşekkür ederim şükür bademcikleri şişmiyor deposilini sormuştum beta üremesi lazımmış kullanmak için ,geniz akıntısı var ateşleniyor sonra direkt bronşit yada zatüree oluyor.Allerji testi de yaptırdık birsey çıkmadı inşallah düzelir.

Teşekkür ederim kokulu deterjan vs hiç kullanmıyorum evi sık havalandırıyorum.Nefes egzersizi yaptırdığım Aerobika diye bir alet var sizin bahsettiğinize benzer . Antibiyotik kullanmak zorundayız çünkü zatüreden uzun hastane yatışımız var diretip kullanmadığımda.Dikkate alacağım tavsiyelerinizi çok sağolun.

Bu konuyu çocuk büyütürken bölümüne açarsanız belki daha fazla kişi görür,orada anne daha çok

Maalesef bizde öyleyiz 50 gün süren kuvez serüvenimiz var premature oldukları için ciğerleri tam gelişmemişler ondan bizim bronşit ve astım var her grip olduğunda illaki hastanede yatış veriyorlar

Merhaba hanımlar oğlum 2 bucuk yasinda bu 4 üncü bagdemcik şişmemiz fakat bu sefer 5 gundeyz hicbir iyilesme yok hatta öksürük ve bulantilar cogaldi tekrar goturdm antibiyotik degistirdiler serum ve hava verildi her iki gittigimde de. 5 gundur 2 tatli kasigi vermeye zorluyorum yemesi icin direk istifar ediyor anne acıyo diyerek. Bu gece de ateşlendi ve bulantisi var artk birsey cikmiyor ama bulanti devam ediyor. 2 gun bekle gecmezse gel dediler. Migdesi gurulduyor actiktan ve yattiginda nadiren karnindan ses geldigini farkettim hırıltı gibi normal mi sizce beklemeli miyim 1 gün daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…