Arkadaslar merhaba. Ben de son 3-4 senedir bu sorunu yasiyorum. Asiri kabizli ve gaz sorunu var. Kac kere doktora gittim, tedavi etmeye calistilar amama sonuc yok. Hem bende bagirsak uzamasi da varmis. Zaten kabizlik uzun sure devam ederse bagirsak uzamasi kacinilmaz oluyor. Tum yontemleri denedim. Ister ilac, isterse de gunluk yasamda kullandigimiz seyleri. Bir kacini soleyim mesela: kuru kayisi, incir, erik yemek, uzerinden bolca su icmek, aktivia, elma sirkeli su, zeytinyagi, limonlu su,fitil ve s. Yani tum yontemleri denedim. Ilac da cok kullandim. ama hic bitmiodu bu sorun. Ta ki DOGADANin forum caylari ile tanisana kadar. 2 bucuk sene once basladim kullanmaya yaklasik, cok faydasini gordum. Sinameki zararli , bagimlilik yapiyor. Bu bahsettigim caylarin icinde de sinamekinin de adi geciyor. Ama ben 1 sene kadar kullandikdan sonra biraktim bu caylari. Bagirsaklarim duzene girdi. Normal insan oldum :)) ama simdi 1 aydir basladi gene kabizlik sorunum, asiri stres, yeme ve uyku duzensizliginden. Gene bi cok yontem denedim. Sonra bu caylar aklima geldi gene. Simdi kullaniyorum ve cok faydasi var inanin.En cok da kayisili form cayinin. Eger hic denemediyseniz, aksam 1 fincan icerek baslayin. Ama ben soyle ediyorum:
Aksam 9-10 gibi 1 poset dogadan rezene cayi+ 1 poset dogadan limonlu form cayi uzerine coook sicak su dokuyorum, fincanin agzini bir seyle kapatip 5-6 dk bekletip sonra iciyorum. Hemen uzerinden 1 fincan da dogadan kayisili cay iciyorum. Sabaha bi guzel rahatliyorum. Hatta bazen sabahi beklemeden gece 4-5 gibi uykudan uyanip wcye kosuyorum
Tekrar ediyorum. Eger hic denemediyseniz once hemen ole 2-3 fincanla baslamayin, cunki bende kabizlik 3-4 seneyi buluyor ve hic bi mudahele yapmazsam 6-7 gun disari cikamiyorum. Ha bide soledigim caylari gece icerseniz sabaha bosalir bagirsaklar, ama gun icinde kullanirsaniz dikkat edin cunki disarda falan oldugunuzda aniden kramplar girebilir ve wcye kosma geregi duyabilirsiniz
ayy cok uzun yazdim ama gercekten okuyanlar faydalansin istedim. Cunkibu sorun yuzunden geceler cok agladim, Allaha cok yalvardim. Cok sukur bu sorunuma care bulundu. Bu caylari uretenlerden Allah razi olsun ( reklamci falan degilim, yalnis anlamayin
)
Her kese saglikli gunler dilerim.