Bitmek Bilmez Kabızlık

GiKa

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
10
1
Merhaba herkese.. 22 yaşındayım ve bebekliğimden beri sürekli kabızlık çekiyorum.. Hem annem hem de anneannem aynı dertten muzdaripler.. Bu duruma daha fazla dayanamayıp 2 sene önce doktora gitmiştim.. Tüm hormon ve kan testlerim uygulandı.. Tiroidim sınırların dışında değildi fakat alt sınıra çok daha yakındı, doktor yediklerime ömrüm boyunca dikkat etmem gerektiğini, aslında tiroidim için ilaç verebileceğini fakat bunun için yaşımın çok genç olduğunu söylemişti. Aynı zamanda metabolizmamın yavaş çalışmasından dolayı kilo problemi de yaşıyorum. 2 hafta önce hem spora hem de diyete başladım.. Normalde hazır gıdaları bisküvi tarzı ürünleri fazla tüketirdim tatlıya düşkündüm ama 2 haftadır tam anlamıyla sağlıklı besleniyorum. Günde 3 kere salata, 2 kere çorba yiyorum yediğim ekmekler ya tam buğday ekmeği ya da kepekli ekmek. Üstelik yararı olur diye Activia yoğurt da tüketiyorum. Ama resmen daha beter oldum. Neredeyse 1 haftadır tuvalete çıkamıyorum ve müshil tarzı ilaçlar da daha çok bağırsak tembelliğine yol açtığından kullanmak istemiyorum :KK43:
Bu duruma çözüm bulabilenlerin acil yardımını bekliyorum artık bıktımm.. :KK59::KK59:

Ben de bu dertten yıllardır muzdariptim Allaha çok şükür Dr. Hüseyin Tanrıkulu sayesinde bu dertten kurtuldum. Bir kere o sinameki, dünyanın bir numaralı kabızlık ilaçları safsatasını kesinlikle unut. O ilaçlar ve sinameki türü otlar bağırsaklarımızdaki yararlı tüm bakterileri ve tuvalet yapma duygusunu uyandıran gözle görünmez tüycükleri kökünden söküp attıkları için eskisinden beter hale getiriyorlar. Benim tedavim şöyle oldu Duphalac diye bir barsak düzenleyici içtim günde bir kez, sonra bol bol su. Sabahları aç karnına iki tane kuru erik o büyük siyah eriklerin kurusundan. Ve üstüne büyük bir bardak ılık su, kesinlikle soğuk su içmeyin. Katı gıdalardan turşu ve sularından uzak durun bol yeşillik yiyin. Hergün en az 15 dk yürüyün. Sabahları kahvaltıdan sonra yarım saat dinlenin ve tuvalet duygusunun gelmesini bekleyin. Bir tane de Almanya dan bitkisel içerikli bir hap getirtmişti onu da unutmazssam yarın yazarım. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Ha bir de adaçayı, papatya çayı, ıhlamur tarzı çaylar için normal çaya da yasak koymadı doktorum.
Bir de güzel salata tarifi vereyim bir demet ayıklanmış sadece yaprak ısırgan içine 2-3 sap çok ince doğranmış pırasa, bir adet haşlanmış patates bolca lor peyniri zeytinyağı limon ve kırmızı pul biber. Çok lezetli ve çok sağlıklı özellikle kabızlar için.
Sevgiler sağlıklı günler.

canım önce geçmiş olsun diyorumbende kabızlık cekerim çocuklktan beri aynı senin dediklerini hep uyguladım ama nafile benim kend i çarem akşam yatrken ılık suyun içine bir yemekı kaşığı elma sirkesi koymak hemde kilolarada çareolyor bir iki günde etki ediyor istersen deyenebilirsin spor yapmaktaişe yarıyor ardında ılık duş alıyorsan sirkede kokmamış olursun kimisi sirkeli su içincekoktuğunu söylüyorda o nedenlededim

Arkadaslar merhaba. Ben de son 3-4 senedir bu sorunu yasiyorum. Asiri kabizli ve gaz sorunu var. Kac kere doktora gittim, tedavi etmeye calistilar amama sonuc yok. Hem bende bagirsak uzamasi da varmis. Zaten kabizlik uzun sure devam ederse bagirsak uzamasi kacinilmaz oluyor. Tum yontemleri denedim. Ister ilac, isterse de gunluk yasamda kullandigimiz seyleri. Bir kacini soleyim mesela: kuru kayisi, incir, erik yemek, uzerinden bolca su icmek, aktivia, elma sirkeli su, zeytinyagi, limonlu su,fitil ve s. Yani tum yontemleri denedim. Ilac da cok kullandim. ama hic bitmiodu bu sorun. Ta ki DOGADANin forum caylari ile tanisana kadar. 2 bucuk sene once basladim kullanmaya yaklasik, cok faydasini gordum. Sinameki zararli , bagimlilik yapiyor. Bu bahsettigim caylarin icinde de sinamekinin de adi geciyor. Ama ben 1 sene kadar kullandikdan sonra biraktim bu caylari. Bagirsaklarim duzene girdi. Normal insan oldum :)) ama simdi 1 aydir basladi gene kabizlik sorunum, asiri stres, yeme ve uyku duzensizliginden. Gene bi cok yontem denedim. Sonra bu caylar aklima geldi gene. Simdi kullaniyorum ve cok faydasi var inanin.En cok da kayisili form cayinin. Eger hic denemediyseniz, aksam 1 fincan icerek baslayin. Ama ben soyle ediyorum:
Aksam 9-10 gibi 1 poset dogadan rezene cayi+ 1 poset dogadan limonlu form cayi uzerine coook sicak su dokuyorum, fincanin agzini bir seyle kapatip 5-6 dk bekletip sonra iciyorum. Hemen uzerinden 1 fincan da dogadan kayisili cay iciyorum. Sabaha bi guzel rahatliyorum. Hatta bazen sabahi beklemeden gece 4-5 gibi uykudan uyanip wcye kosuyorum :KK66:
Tekrar ediyorum. Eger hic denemediyseniz once hemen ole 2-3 fincanla baslamayin, cunki bende kabizlik 3-4 seneyi buluyor ve hic bi mudahele yapmazsam 6-7 gun disari cikamiyorum. Ha bide soledigim caylari gece icerseniz sabaha bosalir bagirsaklar, ama gun icinde kullanirsaniz dikkat edin cunki disarda falan oldugunuzda aniden kramplar girebilir ve wcye kosma geregi duyabilirsiniz :KK9:
ayy cok uzun yazdim ama gercekten okuyanlar faydalansin istedim. Cunkibu sorun yuzunden geceler cok agladim, Allaha cok yalvardim. Cok sukur bu sorunuma care bulundu. Bu caylari uretenlerden Allah razi olsun ( reklamci falan degilim, yalnis anlamayin :KK9: )
Her kese saglikli gunler dilerim.

kızlar merhaba
bende uzun yıllar bu sıkıntıyı çektim.. sonra bir dönem her gün elma çayı içmeye başladım,lipton poşet çay ve birsüre sonra bu sıkıntımın yok oldunugunu fark ettim. herkese tavsiye ederim mutlaka denemelisiniz

X