Bitmek bilmeyen adet düzensizliğim :(

Umuthepvarr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
318
167
103
İzmir
Uzun bı süreden sonra kk ya kayıt olmaya karar verdim ablalarım öncelikle ben 17yaşimi doldurmuş bir kızım yaklaşık 4.5senedir adet görüyorum aslında görüyorum denemez son 3 yıldır kendi kendime adet olamaz oldum 6 ay boyunca adet olmadığım zamanlar oldu bu süreçler sonunda kendimi hep doktorda buldum bazıları ufaksın dediler ilk 2 yıl böyle olması normal dediler 2 yıl geçeli çook zaman oldu ama hala bir düzelme yok :43: bı doktor tarlusal verdi 6 ay kullan dedi başka bı doktorda bu ilac seni sadece o ay adet yapar diğer ay işe yaramaz yani tedavi de işe yaramaz dedi.bu yıl tekrar gittim doktora yumurtalıklarimda hiç sorun yokmuş kisi yokmuş ama hormonlarında düzensizlik varmış hala yaşımın ufak olduğunu hemen ilaç vermek istemediklerini söylüyorlar ama ben seneye üniversiteye gideceğim ama hala bir gençkız gibi adet olamıyorum [B[/B] bırakın her ay adet olmayı ben iki ayda bire de razıyım :43:
İnanın denemediğim bitki kalmadı soğan suyu hayıt tohumu civanperçemi çörek otu hepsi ama ben hala düzenli adet olamıyorum ve doktorlar hala erken diyorlar o zaman erkennteşhis denen şeyin ne gereği var onu anlamıyorum:2:İnanın artık hergüne defalarca ağlıyorum adet olamamam o kadar çok stres üzüntü yapıyordu haberleri izlerken bile en ufak bişeyler beni ağlatıyor :43:
İnanın artık arkadaşlarım adet oldum deyince Allah'a isyan etmiyorum asla ama doktor doktor dolaşmadan 3 yıldır o kadar çok yoruldumki genetikte değil maşallah annem bu yaşında saat gibi adet olur hiç günü şaşırmadan artık onu bile kafama takar oldum annem bile bu yaşındanolurken ben daha gencecik kızken olamıyorum diyorum :43:
Belki bazılarınıza çok kafama takiyorum gibi gelicek ama ben bu konuda artık çok hassas oldum çekmeyin anlayamaz o kadar çok korkuyorumki ılerde anne olamıycam diye inanın erken tedavi için herşeyi yapıyorum ama doktorlar hep boş gönderdiler beni veya başındannsavmak icin aylık yarar sağlayan ilaçlar verdiler ablalariım hergüne bu hormonlarım yüzünden ağlamamdan yoruldum derdimi anlatıcım kimsem yoktu çünkü etrafımda herkes düzenli adet oluyor bitek ben böylemin sizinle dertleşmem istedim konumunda buraya açtım çünkü bu benim için çook büyük bir dert :5:

Son düzenleme:
Canım sana tavsiyem hacemat yaptırtman ve sülük koydurman. Nedir bunlar diye soracak olursan alternatif tıp. Peygamber efendimiz yaptırırmış. Sünnet de yani aynı zamanda. Bir çok hastalığa şifa. ben yaptırdım mucize gibi sonuç aldım ve bir çok kişi aynı sonucu alıyor. benim de adet düzensizliğim vardı. Tabii şimdi benim söylememle yaptırtmazsın hemen ama iyice araştır derim. Kesinlikle pişman olmayacaksın. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbulda bildiğim yer var. Kesinlikle yaptır bence.

Canım sana tavsiyem hacemat yaptırtman ve sülük koydurman. Nedir bunlar diye soracak olursan alternatif tıp. Peygamber efendimiz yaptırırmış. Sünnet de yani aynı zamanda. Bir çok hastalığa şifa. ben yaptırdım mucize gibi sonuç aldım ve bir çok kişi aynı sonucu alıyor. benim de adet düzensizliğim vardı. Tabii şimdi benim söylememle yaptırtmazsın hemen ama iyice araştır derim. Kesinlikle pişman olmayacaksın. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbulda bildiğim yer var. Kesinlikle yaptır bence.

Konumu okuyup yorum yaptığınız derdime ortak olduğunuz için öncelikle çok teşekkür ederim fakat benim adet düzensizliğim bu kadar kolay şeylerle geçerim ki inanın artık ne doktorlara ne alternatif tıbba peki bı inancım kalmadı tek 3 yıldır midem onlarla doldu ve hastaneler bendim sayemde zengin oldu nerdeyse :43:

Konumu okuyup yorum yaptığınız derdime ortak olduğunuz için öncelikle çok teşekkür ederim fakat benim adet düzensizliğim bu kadar kolay şeylerle geçerim ki inanın artık ne doktorlara ne alternatif tıbba peki bı inancım kalmadı tek 3 yıldır midem onlarla doldu ve hastaneler bendim sayemde zengin oldu nerdeyse :43:

yok canım. bu dediğim yöntemler basit gibi görünen gerçekten çok şifaya vesile olan yöntemler. benim yumurtalıklarımda kistler vardı. zararsızdı ama adet düzensizliği yapıyordu. 2 ayda bir oluyordum. Sülük koydurdum ve bütün kistlerim gitti ve adetlerim tıkır tıkır düzene girdi. İnternetten araştırırsan sülük ve hacematın faydalarını anlarsın. Ben burada ne kadar anlatsam faydasız. Araştır bence ve kesinlikle dene. Hiç bir şey kaybetmezsin ve hatta Allahın izniyle şifa bulursun. ben ve çevremdeki bir çok kişi denedi ve karşılığını aldı. Anne olamayanların hamile kaldıklarını, göğüsteki tehlikeli kistlerin geçtiğine şahit oldum. Tabii yine de sen bilirsin;;)

yok canım. bu dediğim yöntemler basit gibi görünen gerçekten çok şifaya vesile olan yöntemler. benim yumurtalıklarımda kistler vardı. zararsızdı ama adet düzensizliği yapıyordu. 2 ayda bir oluyordum. Sülük koydurdum ve bütün kistlerim gitti ve adetlerim tıkır tıkır düzene girdi. İnternetten araştırırsan sülük ve hacematın faydalarını anlarsın. Ben burada ne kadar anlatsam faydasız. Araştır bence ve kesinlikle dene. Hiç bir şey kaybetmezsin ve hatta Allahın izniyle şifa bulursun. ben ve çevremdeki bir çok kişi denedi ve karşılığını aldı. Anne olamayanların hamile kaldıklarını, göğüsteki tehlikeli kistlerin geçtiğine şahit oldum. Tabii yine de sen bilirsin;;)

Çok teşekkür ederim araştırıcam Allah'tan umut kesilmez belki bu bu kez bı faydası olur alternatif tıbbın :40:

Bir sürü insan konumu görüntülüyor ama neden cevap veren sadece 1 kişi ben bu kadar mı yanlızım benim gibi bu konuda dertli olan veya etrafında benim gibi birisi olan hiç mı yok :43:

Canım malesef ben de aynı dertten muzdaribim, ilaç kullanmasam nerdeyse hiç adet olamıyorum, pcos var bende, moralini bozmak istemem hiç ama muhtemelen sana da bu tanı konulacak, ilerleyen yaşlarında doğum kontrol hapı verir doktorlar, o da tedavi edici değil ama çocuk düşünmediğin sürece yaşayabilicen adet düzensizliği, sivilce vs gibi sorunları engelliyo, evlenip çocuk sahibi olmak istediğin zamansa farklı tedavi yöntemleri var ama çocuğum olmaz diye korkma, olumsuz düşünceleri at üzerinden, artık tıp çok gelişti Allah'ın izniyle biz de çocuk sahibi oluruz inşallah, bizim gibi adet düzensizliği problemleri olup da tedavisiz hamile kalanlar da var ama olmadı dediğim gibi tıp çok gelişti, birsürü tedavi yöntemi var.

Canım malesef ben de aynı dertten muzdaribim, ilaç kullanmasam nerdeyse hiç adet olamıyorum, pcos var bende, moralini bozmak istemem hiç ama muhtemelen sana da bu tanı konulacak, ilerleyen yaşlarında doğum kontrol hapı verir doktorlar, o da tedavi edici değil ama çocuk düşünmediğin sürece yaşayabilicen adet düzensizliği, sivilce vs gibi sorunları engelliyo, evlenip çocuk sahibi olmak istediğin zamansa farklı tedavi yöntemleri var ama çocuğum olmaz diye korkma, olumsuz düşünceleri at üzerinden, artık tıp çok gelişti Allah'ın izniyle biz de çocuk sahibi oluruz inşallah, bizim gibi adet düzensizliği problemleri olup da tedavisiz hamile kalanlar da var ama olmadı dediğim gibi tıp çok gelişti, birsürü tedavi yöntemi var.

ama bende kist yok pcosta kist olması gerekmiyor mu peki pcosun tedavisi yokmu yani doğum kontrol haplarıda mı geçici etki sağlıyor ?

ama bende kist yok pcosta kist olması gerekmiyor mu peki pcosun tedavisi yokmu yani doğum kontrol haplarıda mı geçici etki sağlıyor ?

Canım senin yaşlarında gittiğimde bana da sorun yok demişlerdi ama adet aralıklarım çok uzundu, ilerleyen yıllarda pcos olduğunu söylediler. Ama inşallah sende yoktur tabiki. Kesin bi tedavisi yok ne yazık ki, ilacı bıraktığında aynı olumsuzluğu yaşamaya devam ediyosun ama dediğim gibi hamile kalmana engel değil, çocuk istediğinde farklı tedavi yöntemleri var ki bazıları buna bile ihtiyaç duymadan hamile kalabiliyor. Önemli olan sen daha şimdiden bunları düşünüp de üzülme, alternatif tıp yöntemlerini uygulamaya devam et ama kendini bunaltmadan, canını sıkmadan yap bunu, mesela ayda birkaç defa civanperçemli çay içebilirsin, muhakkak faydası olur. Allah yardımcın olsun, üzme kendini bu kadar, derdi veren Allah dermanını da verir merak etme :16:

merhaba canım.seni cok iyi anlıyorum.ben de 28 yasındayım ve aynı senın gıbı adet gormeye basladıgımdan berı hıc duzenlı adet gormedım.bana da ılk zamanlar kucuksun duzelır dedıler ama hıc duzelmedı.benım de 6 ay adet gormedıgım zamanlar oldu.hep o ay adet gormemı saglayacak ılaclarla adet gordum.ama benhıc senın kadar kafama takmadım.hatta ısıme gelıyordu mıllet gıbı her ay adet gormemek.cunku bana gore cok rahatsız edıcı bı durum.bı de tenım cok hassas pısık oluyodum her adet sonrası.velhasıl bu durum bana sıkıntı olmuyodu aksıne ısıme gelıyodu.adetın arası ıkı ayı gecınce gıdıp kendı kendıme farlutal alıp ıcıyodum adet goruyodum.benım sıkıntım da kıst fılan degıldı.prolaktın hormonum yuksektı.ben de hastane hastane dolastım bu hormon ıcın tek bı ılac vardı onu da duzenlı olarak 6 ay kullandım bıraz duzelme oldu.ama sonrasında azıcık stres yapsam yıne bozuluyodu duzenım.benım tek korkum cocugum olmamasıydı o yuzden dolastım doktor doktor.onun ıcın de korkmama gerek yokmus evlılıgım 2.yılında bı cocugum oldu.yanı canım sen hıc canını sıkma.sen canını sıktıkca daha beter oluyo bu duzensızlık.ben olsun olsun dedıkce olmazdı olmasın dıye gozune bakınca bosverınce hemen olurdu.bosver bıraz oluruna bırak.uzun zaman temız gezmenın tadını cıkar bana gore.ben oyle yapıyodum cunku.
:3:

merhaba canım.seni cok iyi anlıyorum.ben de 28 yasındayım ve aynı senın gıbı adet gormeye basladıgımdan berı hıc duzenlı adet gormedım.bana da ılk zamanlar kucuksun duzelır dedıler ama hıc duzelmedı.benım de 6 ay adet gormedıgım zamanlar oldu.hep o ay adet gormemı saglayacak ılaclarla adet gordum.ama benhıc senın kadar kafama takmadım.hatta ısıme gelıyordu mıllet gıbı her ay adet gormemek.cunku bana gore cok rahatsız edıcı bı durum.bı de tenım cok hassas pısık oluyodum her adet sonrası.velhasıl bu durum bana sıkıntı olmuyodu aksıne ısıme gelıyodu.adetın arası ıkı ayı gecınce gıdıp kendı kendıme farlutal alıp ıcıyodum adet goruyodum.benım sıkıntım da kıst fılan degıldı.prolaktın hormonum yuksektı.ben de hastane hastane dolastım bu hormon ıcın tek bı ılac vardı onu da duzenlı olarak 6 ay kullandım bıraz duzelme oldu.ama sonrasında azıcık stres yapsam yıne bozuluyodu duzenım.benım tek korkum cocugum olmamasıydı o yuzden dolastım doktor doktor.onun ıcın de korkmama gerek yokmus evlılıgım 2.yılında bı cocugum oldu.yanı canım sen hıc canını sıkma.sen canını sıktıkca daha beter oluyo bu duzensızlık.ben olsun olsun dedıkce olmazdı olmasın dıye gozune bakınca bosverınce hemen olurdu.bosver bıraz oluruna bırak.uzun zaman temız gezmenın tadını cıkar bana gore.ben oyle yapıyodum cunku.
:3:

yorumunuz içinn çook teşekkür ederim aslında bir yandan moralim bozuldu kendi kendime adet olamıyacağım için ama bi yandan da anne oldugunuzu ögrenince umutlandım allah bağışlasın yavrunuzu peki sakıncası olmazsa bışey sorsam cocuğunuz tedaviyle mi oldu aşılama veya başka bir yöntemle yoksa ilaç kullanırken kendi kendinize mi hamile kaldınız :)

Tek sorun çocuğunun olmaması korkusuysa doktor yumurtalıklarında problem olmadığını söylemiş.

Evlenene kadar hiç adet görmemiş, evlendikten kısa süre sonra hamile kalmış örnekler var.
Benim etrafımda da var.
Tedaviyle mi oldu bilmiyorum, ama önemli olan uğraşmamış olmaları.

Tek sorun çocuğunun olmaması korkusuysa doktor yumurtalıklarında problem olmadığını söylemiş.

Evlenene kadar hiç adet görmemiş, evlendikten kısa süre sonra hamile kalmış örnekler var.
Benim etrafımda da var.
Tedaviyle mi oldu bilmiyorum, ama önemli olan uğraşmamış olmaları.

Maalesef tek sorun o değil çünkü adet olmamak fena halde stres ve sinir yapıyor herşeyi kafaya takiyorsun üzülmek için birşeyler buluyor insan hormonlardan olsa gerek

Adet düzensizliginin bir sürü nedenleri vardır.Stres,kist,miyom,şeker hastalığı,guatr hastalıgı,karaciğer rahatsızlıgı,sık kilo kaybı yada kilo alımı yada iltihap gibi rahatsızlıklarda adet düzensizligi olur.İsterseniz başka bir doktora daha gidin kan degerlerinize komple bir baktırın.

Adet düzensizliginin bir sürü nedenleri vardır.Stres,kist,miyom,şeker hastalığı,guatr hastalıgı,karaciğer rahatsızlıgı,sık kilo kaybı yada kilo alımı yada iltihap gibi rahatsızlıklarda adet düzensizligi olur.İsterseniz başka bir doktora daha gidin kan degerlerinize komple bir baktırın.

Gitmediğim doktor kalmadı 3 yıLdir hep hormon tahlili oluyorum ama bı hastalık yok diyorlar ama hormonlar düzensiz nedense :-/

Canım hiç korkmana gerek yok. Benim de hormon bozukluğum var ve dogum kontrol hapı kullanıyorum. İyileştirilemeyecek tek şey erken menapozdur bunu bana doktorum söyledi. O yüzden stres olup kendini üzmene hiç gerek yok. Ki adet düzensizliğin varsa en büyük düşmanında stres olmalı. Aşırı zayıf ya da kilolu olanlarda da görülebiliyor, istisnaları var tabi. Yediğine içtigine bu anlamda dikkat etmen yararlı olur böyle bir durumun varsa. Kilo vermekte zorluk çekiyorsan insülin direncine baktırmak için test yaptırabilirsin çünkü bahsettiğin eger "polikistik over" diye adlandırılan hastalıksa, insülin direnci de çıkabiliyor. Farklı yöntemler uygulama bence çünkü herkesin bünyesi farklı, başkasında sonuç vermiştir ama sende işe yaramayabilir. Sonucunda daha fazla stres olursun, baştan uygulamamak daha mantıklı diye düşünüyorum. Kaldı ki ilaç kullanmaya başladığında düzenli adet olursun. Hamile kalma durumunda korkmana gerek olduğunu düşünmüyorum sonuçta doktora gidiyorsun ve tedaviye başlıcaksın. Asıl ileriki yaşlarına kadar tedavi olmazsan sorun yaşarsın. Benim diyetisyenimde de hormon bozukluguna dayalı adet düzensizliği vardı ama ikizleri olmuş, tüp bebek falan da değil üstelik. Canını sıkma bence :40:

Canım hiç korkmana gerek yok. Benim de hormon bozukluğum var ve dogum kontrol hapı kullanıyorum. İyileştirilemeyecek tek şey erken menapozdur bunu bana doktorum söyledi. O yüzden stres olup kendini üzmene hiç gerek yok. Ki adet düzensizliğin varsa en büyük düşmanında stres olmalı. Aşırı zayıf ya da kilolu olanlarda da görülebiliyor, istisnaları var tabi. Yediğine içtigine bu anlamda dikkat etmen yararlı olur böyle bir durumun varsa. Kilo vermekte zorluk çekiyorsan insülin direncine baktırmak için test yaptırabilirsin çünkü bahsettiğin eger "polikistik over" diye adlandırılan hastalıksa, insülin direnci de çıkabiliyor. Farklı yöntemler uygulama bence çünkü herkesin bünyesi farklı, başkasında sonuç vermiştir ama sende işe yaramayabilir. Sonucunda daha fazla stres olursun, baştan uygulamamak daha mantıklı diye düşünüyorum. Kaldı ki ilaç kullanmaya başladığında düzenli adet olursun. Hamile kalma durumunda korkmana gerek olduğunu düşünmüyorum sonuçta doktora gidiyorsun ve tedaviye başlıcaksın. Asıl ileriki yaşlarına kadar tedavi olmazsan sorun yaşarsın. Benim diyetisyenimde de hormon bozukluguna dayalı adet düzensizliği vardı ama ikizleri olmuş, tüp bebek falan da değil üstelik. Canını sıkma bence :40:

çok teşekkür ederim yüreğimi biraz da olsa rahatlattınız :) kilo problemim yok boyum 158 kilom 48 yani ideal kilomda sayılırım guatr falan da yok temmuzun başında gittiğim üniversite araştırma hastanesindenki doktor genetik inceleme yaptı kromozomlarıma bakıcakmış bayramdan sonra sonuçlarım çıkıcak ona göre tedavi uygulayacak inşallah bir yararı olur yoksa evdekilere işkence haline geldim herşeye atar yapar oldum sinirli bir ergen olup çıktım aslında hiç böyle bi kız değildim :)

canım soyledıgım gıbı yuksek olan hormon ıcın kullanılan tek ılac var dıye onu kullandım tabı.bı de 6ay kadar yumurtlamayı duzenleyıcı hap kullandım sonra oldu.ama sunu soyleyım sımdı yıne aynıyım hala duzelmedı adetım.ama hala takmıyorum bu durumu.sen de takma canım bız de bole yaratılmısız demek kı.:21:

canım hep jinekoloğa mı gittin?? senin yaşın ve durumun itibariyle çocuk endokrin bölümüne gitmen lazım. üniversite hastaneleri güzel araştırıyolar. bence bi git derim

Canim aynen beni anlatmissin:))) senle tipatip ayni seyleri yasadim. Arkadaslarimdan birinin dedigi gibi polikistik over olman olasi. Bana da senin yaslarinda teshis koyamamislardi.gobeginde gogsunun koyu yerinde, yüzunde (cenende), ozellikle bacaklarinin ust tarafinda killanma var mi? Polikistik over bunlari yapar. Bu arada pko yani polikistik over kotu huylu bir kist vb degildir. Yumurtaliklarindaki basit bir islev bozuklugudur. Sakin korkma ciddi bir sey degil. Cogu insanda kilo da yapar. Ben de pkoluyum. Merak etme, sadece hormonal bozukluk anne olmani engellemez, pko.da. Benim ve pkolu bir cok arkadasimin (bu cok gorulen bir sey) cocuklari var.
Arkadasimin dedigi gibi dogum kontrol hapi veriyorlar. adetlerini duzenler ve tedavi eder. Ben de cok kullandim..
Malesef uzunca bir sure daha beklemen gerekecek cunku simdi nereye gidersen git yasin kucuk diyecekler. Bence kendini uzmemeye calis. Allah baska dert vermesin. Bu herkesin basina gelebilen bir sey. Evlendignde bir kac ilac sayesinde kolayca hamile kalirsin sakin kafana takma.
Simdi yasin buyusun duzelir diyeceler, sonra evlen duzelir diyecekler ve sonra dogum yapinca duzelir;)) dogumdan sonra ancak duzelmeye basladi benimki ;))
Yaşın buyudukce adetlerin daha duzenli olacak canini sıkma. Dogun kontrol haplarindan tedavi amacli olanlari var
onlardan alip kullanmani oneririm.
Hayat guzel ve hersey daha guzel olacak buna inan.;)) gencligin tadini cikar, boyle seyleri kafana takip strese girme;))

Son düzenleme:
Back
X