Çocuk Hastalıkları Bitlerle ilgili acil....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Söylewmesi ayıp geçen ay benim kız bitlenmiş okjuldan sanırım.....:bbo:
ne hikmetse bitler benim kızı pek sever hemen yapışırlar...
aglıyo zırıl zırıl...
her yıl okul zamanı bi kere bitlenir...
bit şampuanı falan fayda etmiyor...
bende sıktım başına sinek ilacı...
benim zamanımda gaz yagı sürerdi annem başımıza...
beyaz bi tülbentle bagladık bi 5-10 dakka kadar ...
sonrada sık tarakla taradık.....
beni sevmez derim hep bit ...
şimdi okuduklarımdan gördümki saçımı sürekli boyadıgım için gelmiyorlarmış demekki ...:sm_cool:

bende ilkokulda bitlenmiştim
annem neler çekti neler 3 yıl felan başımdan gitmedi.sonra saçlarımı kısacık kestirdim öyle gitti
ama bit şampuanlarıda işe yarıyo

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: Çok doğru canım. Bit şampuanıyla yıkadıkça, güçlenip çoğalıyorlar.
Bit şampuanı=bit maması demek oluyor gibi.kaydirigubbakcemile3 Ben çareler aradığımda, niye kimse çıkıp ta
gaz yağını önermemiş bana?Çok üzgünüm çoook Kızımın saçları gür ve uzundu, saçları kestirmeden bitlerden
kurtulduk ama panik atak oldu sonunda.(şaka)yerimseniben

geçmiş olsun canım üzülme ve kendi temizliğinden de asla şüphe etme.çünkü temize gidermiş genelde bi de bazı kan çekermiş derler.hepimiz çocukken atlattık yada çocuklarımızda yaşadık.eczanelerde kwel denen bi ilaç var yada eczacının tavsiye edeceği başka bi bit ilacı.söylendiği şekilde kullan tarağı olması lazım içinde onunla da tarayarak temizliycen göze bulaşmamsına dikkat et ilacın.tararken narin taraman lazım ilaç hatırladığım kadarıyla yakıcı bişeydi çünkü tahriş olmasın.düzenli yapman lazım çünkü bit gitse bile sirke kalır hepsini öldürmen için düzen şart.kendinde de huylandınsa kullanabilirsin.ilacı ve bi arkadaşım yazmış saç boyamakta öldürüyor sanırım.ama gene de tedbir al ailecek sizde kullanın ilacı.zıplayarak geçiyo ve temiz saçı seviyo çünkü.saçları uzunsa bence bunu atlatana kadar kestir kökü onda nasıl olsa gene uzar ama kıyamam diyosan temizlenmesi kısa sürer açısından söledim tabiki uğraşırım diyosan kıyma gene de.kız çocuğuysa.hep atlattık eminim baş edeceksin.kolay gelsin.
bizde iş bitermi tam bitti derken yeni bi meşgale bulacak işte
herşey gönlünce olsun,
en azından artık sizinde bi bit hikayeniz oldu:)
biz de uyuzla tanışma bile olmuştu o daha zor:)gene şanslı sayılırsın

gaz yağı aşırı tahriş edici deriyi yakıyo tavsiye etmem canım ya işe yarar ama çocuğun başını tahriş etme.en iyisi etkili bi ilaç..

bence gaz yağı tahriş etmiyor,daha iyi hatta,ilaç saç döküyor çok fena saçlar sert oluyor ve o saçı taramaya çalışıorsun, ama gaz yağı yumuşacık yapıyor saçı,tecrübeyle sabit,sağolsun eşimin abisinin kızından dolayı daha geçen yaz bitlendim

benim kızımında okulunda geçen seneden beri gitmeyen bir salgın var.geçen kış ben hamileyken kafur sayesinde korunmuştuk.kokusuna gelmiyor bitler.ama ben doğum yaptığımda kızım kapmış ve lohusayken ikimizde bitlendik.kabus gibiydi.ben ilaç yapamayacağım için saçımı tamamen kazıttım.kızımıa bit ilacı yaptık bir kaç seferde ancak temizlendi onunda saçını kısa kestik.şimdi yine başlamış sınıfta bu yıl ne var sa bitlerin ortaya çıkma yılı oldu sanırım.bu arada benimde lohusalığım mahvoldu kel dolaştım aylarca şimdi bile kısacık hala tam uzamadı:)))))

İçerik nedeniyle konunuz”Çocuk Sağlığı ve Eğitimi" bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da biligisine

merhaba
sakın biti öldümek için sinek ilacı falan kulanmayın yurtta kalan öğrencilerden birkaçı bunu denemiş biz acile götürdük zehirlenmişler benim sınıfımdaki öğrencilerde de vardı oğlunuz okula gidiyorsa oradan berber veya kuaförden bulaşmış olabilir
ben öğrenciler için bu konuyu araştırmıştım çeşitli bit şampuanı deneyebilisiniz ama saçınızı yıkadıktan sonra saç kurutma makinesi ile kurutmayın çünkü ilacın etkisini sıcaklık azaltıyormuş ayrıca saç kremleri de aynı şeye neden oluyormuş saçınızı bit şampuanını kullanmadan önce veya kullandıktan sonra saç kremi olan şampuanlarla yıkamayın oğlunuzla aynı zamanda saçınızı yıkayın bu periyotlar aynı olsun eğer bir şampuan etkisini göstermezse diğer bir markaya geçin çünkü bit o markaya dirençli olmayabilir
insan vücudu dışında sadece 2 gün yaşayabiliyor saçınızı kestirmeniz de faydalı olabilir
bir arkadaşımdan duydum geçen gün bit gelmesin diye küp şeklinde naftaline benzer şeyler satılıyormuş kokusu vickse benziyor
geçmiş olsun

kwell hiçbir işe yaramadı kızımda kaç şişe kullandım aylarca değişik şampuanlarla saçını mahvettim ama gaz yağını sadece 1 kez sürdüm...... anında gittiler

vallla bütün yorumları okudum teşekkürler bende gaz yağını denedim bu gece dediğiniz gibi işe yaradı inşallah sirkerde ölür artık kalabalık ortamlara girerken saçlarımı streçle saracağım:=))bu arada banyodan sonra sirke metodu için detşk hemen deneyeceğim ....korkudan uyuyamıyorum....bitler bitsin artık

benden bebeğime bit geçti bebeğim daha 6 aylık ne yapabilirim acil yardım istiyorum

arkadaşlar fön sirkeleri kurutuyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama denemediğim şey kalmadı son çarem bugün gidip boyattırcam arkasındanda fön çektircem umarım bu son olur lütfen artık bitsinnnn yeteeeeeeeeerrrrrrrrrr.denemediğim bişey kalmadı gaz yağı,bit ilacı,sirke,nasıl pis bişey bu böyle yaaa çıldırmak üzereyim saçlarımı kestirmek istemiyorum aslaa çooookkkk seviyorum saçlarımı,acaba kuaföre söylesem temizlerlermi ooooofffffffffffff klava:

Ya ben de bitlendim ağlıcam şimdi yaa. Şampuanla yıkıyorum hergün yarında saçımı boyayacam bir an önce kurtulmam lazım.

Bitlerde kurtulduğunuza sevindim.Kızımın okulundada çok Bit var.Çocuğu okula giden yada öğretmen olan arkadaşlar anlatacağım metodu denenrse bitin ona gelme olasılığını kaldırır.Aktardan kafurun (yukarda bir arkadaşın naftalin tablet gibi dediği şey) alıyorsunuz onun bir parçasını beze dikiyorsunuz kilitli iğne ile çocuğun okul formasının ensesine içten takıyorsunuz onun kokusuna bit gelmiyor.o zamanla eriyor eridikçe yenisini dikip takın kilitli iğne ile tutturunca yıkarken çukarması kolay oluyor.Eczanelerde satılan bit tokalarının içindede kafurun var.Ben sürekli takıyorum kıza yoksa bitle savaşmak zor.

canım nasıl kurtuldun merak ettim

2 haftadır saç diplerim kaşınıyor du ciddiye almadım..bu sabah tararken lavaboya siyahımsı bişeyler döküldü ve hareket ediyorlardı ..bitlenmişim annemi uyandırdım oda onayladı... galiba gittiğim spor salonundan bulaşmış ....sık sık saçlarımı yıkarım hatta çok titizim a...ve benim 2 ay sonra düğünüm ...yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar... sabah eczaneye uğradım anti pit verdi ..aldım deneyeceğim ama tecrübeler önemli benim için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…