Geçmiş olsun canım. Yorumları okumadan yazıyorum. Kızımın ilköğretim yıllarında başımıza geldi birkaç kez. Bit gelmesin diye bile her banyoda kızıma bit şampuanı uyguluyordum. Zararını öğrenince bıraktık ama uzun süre kullanmıştım. Doğru mu bilmiyorum, bazı kan gruplarına daha fazla geliyormuş.
Kızıma hemen geliyordu. Bit şampuanı ile önceden önlem alamayacağımı öğrenince korunma ve kurtulma konusunda derin araştırmalar yaptım. En son ulaştığım bilgi, banyonun sonunda saçlara biraz sirke sürülecek, 3-5 dakika sonra iyice durulanacak. bitleri yok ettiği yazıyordu kitapta.
öğrendiğimde kızımda bit yok tu ama önlem olarak, önceleri her banyoda, daha sonra da 4-5 banyoda bir uyguladım.
Sık sık bitlenen kızımda sirkeden sonra bu olay yaşanmadı. Sirkenin saçlara faydalı oluşu da tatbikatı keyifli hale getiriyor. Yıllar geçmiş olmasına rağmen huylanılacak bir ortama girdikten sonraki banyolarımızda sirke uygulaması yaparız. Evlerde bulunan basit bir yöntem deneyip, bizi de bilgilendirirsen yararlı olur.a.s.