Çocuk Hastalıkları Bitlerle ilgili acil....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

beloo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
1
0
47
ben 31 yaşındayım titiz ve temiz bir ev hanımıyım başıma ne geldi bilemezsiniz bitlendimmm birde 3 yaşındaki oğlumda bitlendi ne olur yardım edin önerilerinizi bekliyorum

Hımmm..
Benim çocukluğumda bit şampuanları bayaa etkiliydi..
Bir de saç boyası hemen bitleri kaçırıyormuş.. Kendiniz saçınızı boyatırsınız,oğlunuza da şampuanı kullanırsınız..
Geçmiş olsun..
Küçükken hemen hepimizin başına gelmiştir,üzülmeyin..:teselli:

canım ayıptır sölemesi bnde küçükken bitlenmiştimkaydirigubbakcemile3
annemler başıma iyice gaz yağı sürmüşlerdi sonrada yemeni ile başımı bağlamışlardı dene bi istersn

canım geçmiş olsun bende ilkokulda bitlenmiştim hatırlıyorum annem eczaneden bir ilaç aldı berbat kokuyordu .birde tarağı vardı.o ilaçla yıkayıp tarağıyla taramıştı.titizliğinizle ilgisi yok durumun.kreşte falansa ordan birbirlerine bulaştırmışlardır.bence hemen bir ilaç alın .muhtemelen çocuğunuzdan size geçmiştir. bu arada saçınızı zeytinyağlı sabunla yıkıyorsanız onunda bit yapabileceini duymuştum.

Olabilir canım insanlık hali zaten bu bitler temiz insanları seviyor bencekaydirigubbakcemile3

Ben ilkokulda hatta orta bir (şimdi birleşti tabide) de çok bitlendim ne yalan söyliyim şimdi,annem ilallah demişti kadıncağız:1ninca:

Eczanedeki o ilaçları çok kullandım hiiiç fayda etmedi banakötükedihüso

En son çareyi sinek ilacıyla bulduk ama çocuğa sakın bunu uygulama kendine uygulayabilirsin, bütün saçına sık bağla başını 5 dk bekle git banyoya yıka bana çok fayda etti yıllardır yanıma bit yaklaşamıyo kaydirigubbakcemile3

Yukarıda arkadaşın dediği gibi saç boyasıda senin için etkili bir çözüm olabilir )

Bit ilacı alın eczaneden. Şimdi ben bitlensem ne yapardım biliyormusunuz??? Hemen sinek ilacı alır kafama bi güzel sıkardım taki kafam tahriş olana kadar. Tabi sana bunu yap demem. Ama ben 6 yıl önce bitlendim hem ağladım hemde sinek ilcı sıkıp sacımı arıttım. Gene olsam gene yaparım. Ama siz denemeyin çocuğa olmaz...

oyy bit dedin hemen kaşındım bi...bende bitlendiydim küçükken annem su tasını kafama vura vura yıkardı hep saçlarımı (ilaçladıktan sonra) nerdeen getirdin bunlarıııııııı !! sesi hala kulagımda : )

canım benımde kuçukken olmuştu eczaneden bıt şampuanı al bıde hergun yıka ınce tarakla tara saç boyasıda bıtlerı uzaklaştırıyorhihoyyyt

gaz yağı eskilerde kaldı eczaneye git canım bit ilaçları varr..bebeğine zarrar vermeden kurtula bilirsiniz..geçmiş olsunn..

asla gazyağı sinek ilacı gibi kimyasalları kullanmayın ödürücü olabiliyor sinek ilacından ölen var çalıştığım yerde denk gelmiştim deri bu kimyasalları emiyor oyüzden bit şampuanı öneririm

eczanelerde özel şampuanı var oldukçada etkili...

ama kaynağı bulmalısın nereden kaptınız mesela? park komşu çocuklar vb. gibi..

anneme biri dalin şampuandan bitlendiğini söylemiş hiç kullanmmıştık dalin doğruluk derecesini asla bilmiyorum ama bitin etkenini de arayın..

zaten eczaneden alacağınız şampuanla hemen sorundan kurtulursunuz.

Üzülmeyin eczanede satilan bit ilaçları baya etkili yanlız tek kullanımla bitlerden kurtulamazsınız.Benim öğrencilerimdede var.Zaman zaman onlara ilaç alıyorum bende.Bitler temiz yada kirlilik aramazlar beslenebilecekler bir kaynak olması yeterli.Oglunuz cabucak temizlenir.Esiniz saclarınızı sIk sIk kontrol etsin. Kolay gelsin

oğlunuz okuldan getirmiş olabilir
şampuan kullanın ben köydeki ögrencilerime kullandırıyorum
boyalı saca gelmediğini duydum sanırım dogru benim saclar boyalı ögerncilerimde oldugu halde bna gecmedi

eczanelerde bit şampuanları oluyo alıp bi güzel yıkayıon sçaınızı...etkili olur inşallah ..

bu arada daha temizlemek kolay olsun diye saçlarımızı kestirilerdi..sizde kısaltın derim.

Bit şampuanları bitleri öldürüyor,yumurtalara hiç bişey olmuyor....1-2 gün sonra yine bitler yürümeye başlıyorkötükedihüsoYani biz çocukken öyleydikaydirigubbakcemile3
İlkel olsada en iyi yöntem gazyağı,çünki yumurtalarda ölüyorkaydirigubbakcemile5
Saç boyasıda birebir iyi geliyormuş,bir yakınım şaçlarını boyayıp kurtulduğunu söylemişti....
Oğlunuzada gaz yağı deneyin,ince dişli tarağı gazyağına batırıp saç tamamen gazyağı olana kadar tarayın...Bize bir yan etkisi olmamıştı,İnşallah bir zararı olmaz....

canim bit ilaclari var ve bit icin toka satiliyor eczanelerde bit gelmiyor zaten bit pis bakimsiz sactan temiz saca atlarmis severmis temizligi yani kim sevmezki:)saka biryana gercekten zor bir durum basima gelmedi henuzde anlayabiliyorum etrafimda duyduklarimdan.

BİZİM ÖĞRENCİLERDE DE BİT OLUYOR.KIZIMA DA GEÇTİ.AYLARCA DOKTORLARA TAŞIDIM,KULLANMADIĞIM TÜR MARKA BİT İLACI KALMADIYDI.HER SEFERİNDE BİT İLACI SÜRDÜKÇE ÇOGALDILAR.SAATLERCE TEK TEK BİT TOPLAR OLMUŞTUM. sonra annem bana gazyağı verdi.bir sürdüm,patır patır kaçtılar.bir daha ne bit ne sirke gördüm.anında kayboldular tek sürüşte.

doktorlar diyor artık bitler ilaçlara direnç geliştirmiş diye.neredeyse saçlarını kazıtacaktım kızımın.bir de bitler deri altına yumurtluyormuş,gazyağı en etkili ilaç diyorlar....ayyy o günden beri bit mit görmedim de acaip saçım kaşındı

Geçmiş olsun canım. Yorumları okumadan yazıyorum. Kızımın ilköğretim yıllarında başımıza geldi birkaç kez. Bit gelmesin diye bile her banyoda kızıma bit şampuanı uyguluyordum. Zararını öğrenince bıraktık ama uzun süre kullanmıştım. Doğru mu bilmiyorum, bazı kan gruplarına daha fazla geliyormuş.
Kızıma hemen geliyordu. Bit şampuanı ile önceden önlem alamayacağımı öğrenince korunma ve kurtulma konusunda derin araştırmalar yaptım. En son ulaştığım bilgi, banyonun sonunda saçlara biraz sirke sürülecek, 3-5 dakika sonra iyice durulanacak. bitleri yok ettiği yazıyordu kitapta.
öğrendiğimde kızımda bit yok tu ama önlem olarak, önceleri her banyoda, daha sonra da 4-5 banyoda bir uyguladım.
Sık sık bitlenen kızımda sirkeden sonra bu olay yaşanmadı. Sirkenin saçlara faydalı oluşu da tatbikatı keyifli hale getiriyor. Yıllar geçmiş olmasına rağmen huylanılacak bir ortama girdikten sonraki banyolarımızda sirke uygulaması yaparız. Evlerde bulunan basit bir yöntem deneyip, bizi de bilgilendirirsen yararlı olur.
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…