Bitkin, yorgun, halsiz bir Hamile :(

Ya hu hamilesin gerçekten asıl sana anlayışlı davranmamak haksızlık olur. Halin yoksa bu halde gezme tozma veya cinsellik olmasa da olur bu dönem.

Ben daha 3,5 aylığım, bela oldum kocama :KK70: tabi ki çekecek, idare edecek. Bebeğimizi taşıyorum ben hiç kendimi kasamam.

Gayet de normal bence senin bu durumda olman. En ağır dönemlerin bu sıcaklara gelmiş. Bırak herşeyi ve keyfine bak...
ÖYle düşünüyorum bende ama yine de kıyamıyorum işte bazen

bir de yorgunluk bitkinlik vs neyse de,
bende çok ciddi asabiyet var,
hamileliğin başından beri,
hani adetli iken asabi olurdum da onun katlanmışını yaşıyorum uzun zamandır.
oğlum da huysuzlaşınca sinirimden ağlıyorum artık.

ay konu sahibinden daha dertliyim vesselam

bunalma konusunda bende aynıyım. Evde sızıp kalıyorum resmen, hiçbir şey yapasım gelmiyor enerjimi emiyorlar sanki ama ben dışarı çıkmaya çalışıyorum çünkü hareket önemli hamilelikte kendini zorla biraz insan içine karış, emin ol biraz daha iyi hissedersin kendini. Saatlerce takılın demiyorum ama yorulana kadar biraz gezebilirsiniz. Eşinde biraz daha anlayışlı olabilir zor bir dönemden geçiyoruz, sıcaklar daha da beter yapıyor.
Ayakların içinde iş yerinde falanda sık sık uzatmanı tavsiye ederim. Eve geldiğinde de ilk işin hemen uzanıp kalp hizasının üstüne çıkarmak olsun bırak ev işleri kalsın biraz. Tuzdan da olabildiğince uzak dur.
Tuz zaten pek kullanmıyorum. Nezaman kavuru sıcak başladı ozaman benim ayaklrda başladı şişmeye işte.
İş yerinde de en fazla 5 10 dk uzatabiliyorum ayaklarımı.
Eve gittiğim gibi hemen buz gibi suyla şok yapıp yatıyorum

Bacim benim bebeğim daha 5 mm bile değil ama inan o yorgunluk bitmislik bıkkınlık bende de var işten geliyorum hemen yatış :uykucu:

Oruc tutamiyorum sahura kalkamiyorum gözlerim acilmiyor resmen surekli uykuluyum boyle olunca psikolojim de bozuluyor zaten daha cok var dogmasina diyorum:KK64:

O yüzden dinlen sen de tadini çıkar arada hazir yemek yiyin disarda yiyin imkan varsa anne babaya gidin Haklısın yani zormus hamilelik :işsiz:

ben de ekim ayında doğum yapmıştım,bu sıcaklarda işe gidip geldim..bir yandan ağırlaşma bir yandan sıcak,ev iş bunaltıyor nsanı çok haklısın..
bir de gebelik sıkıyor insanı gerçekten,evet bebek doğum harika falan ama ben gebeliği sevmemiştim ve çok sıkılmıştım..
bir de cinsellik istememk normal ki benim riskli gebelikti başından sonuna kadar beraber olmadık..
reddetme diyenler olmuş,neden??? istemiyorsa zorlamanın manası ne? kaçar mı kocası başkasına?? bi zahmet karısı bebklerini taşırken,o da kendi işini halletsin başka kadınlar yerine...
Sanırım gebeliği bende sevmedim.
Hep niyetim arka arkaya doğurup aynı anda büyütmekti fakat sanırım gebelik döneminden korktum, iyice bunalttı. Bianönce zamanım gelse de doğuruversem.

Cinsel yönden istekleri olabilir bir şekilde yerine gelebilir. Gezme konusuna gelince hava serinleyince akşam çıkın yarım saat yürüyorsanız biraz bir cafede oturum soğuk bir şeyle için eve tıkılıp kalmayın insan kendini daha halsiz hissediyor. Arkadaşlarınızla bir araya gelin falan bunu eşin için değil kendin için yapmalısın.

her hamilelik farklı derler ya, kendimde gördüm bunu,
ilk hamileliğimde yazılan hiç bir sıkıntıyı yaşamadığım gibi son güne kadar da gayet aktiftim :spor:
şimdikinde yaşamaya dermanım yok.
Bende hiç sıkıntı yaşamadım desem yeridir.
Bırak kusmayı öğürmeyi mide bulantısını, hiçbir kokudan bile tiksinmedim.
Çok rahat geçiriyorum diyordum taa ki sıcaklar bastırıp bunaltana kadar.
Şuan maddi olarak fazla gider olduğu halde bile hiç düşünmeden eve klima aldırdım eşime.
Boşarım seni dedim klima almazsan :KK70: :KK70:

Cinsel yönden istekleri olabilir bir şekilde yerine gelebilir. Gezme konusuna gelince hava serinleyince akşam çıkın yarım saat yürüyorsanız biraz bir cafede oturum soğuk bir şeyle için eve tıkılıp kalmayın insan kendini daha halsiz hissediyor. Arkadaşlarınızla bir araya gelin falan bunu eşin için değil kendin için yapmalısın.
Eşim zorlamasa zaten dışarı falan çıkçağım yok ki benim. Bana kalsa yatayım yatağa açayım pervaneyi ohh miss :KK70:

2.ci çocuk düşünürsem kışa denk getiricem:KK31:

al benden de o kadar.. kesinlikle ikinci bebek gelirse kışın gelsin.. Benimde son 1,5 ayım kaldı ve fenalardayım.. Klimanın altında bıraksınlar beni, bütün gün yatayım. İşe sürünerek geliyorum. İsteksiz olmanız çok normal ki o göbekle insan nefesi zor alıyor. Psikolojin de değiştiği için artık senin eşini değil, onun seni (sizi) daha çok düşünme vakti :anne:Hiç üzülme.. Bu günlerin tadını çıkar, nasılsa bir kaç ay sona bir müddet senin yüzüne bakan olmayacak varsa yoksa bebiş :halay:Allah yardımcımız olsun..

bir de yorgunluk bitkinlik vs neyse de,
bende çok ciddi asabiyet var,
hamileliğin başından beri,
hani adetli iken asabi olurdum da onun katlanmışını yaşıyorum uzun zamandır.
oğlum da huysuzlaşınca sinirimden ağlıyorum artık.

ay konu sahibinden daha dertliyim vesselam
Amann Allah başka dert vermesinn. ha 5 sene sonra ha 10 sene sonra rahatlıcaz ama bakalım ne zaman :)

al benden de o kadar.. kesinlikle ikinci bebek gelirse kışın gelsin.. Benimde son 1,5 ayım kaldı ve fenalardayım.. Klimanın altında bıraksınlar beni, bütün gün yatayım. İşe sürünerek geliyorum. İsteksiz olmanız çok normal ki o göbekle insan nefesi zor alıyor. Psikolojin de değiştiği için artık senin eşini değil, onun seni (sizi) daha çok düşünme vakti :anne:Hiç üzülme.. Bu günlerin tadını çıkar, nasılsa bir kaç ay sona bir müddet senin yüzüne bakan olmayacak varsa yoksa bebiş :halay:Allah yardımcımız olsun..
Bende 37. haftaya kadar çalışırım diyordum ama yemeyecek bayram sonrası hemen alıcam raporu.
Nede olsa doğumdan sonra 3 5 ay daha dinlenemicem rahatla.

Aslında hamile olduğumdan dolayı pek sıkıntı etmemeye çalışsam da, huzursuz oluyorum bu durumdan.
İçimi dökmek istedim sadece.

Göründüğü üzere hamileyim, çok kilo aldım ağırlaştım, birde üzerine sıcaklar başladı bunaldım !
İşe zor gelip gidiyorum.
Ayaklarım şişti, resmen tek ayağım iki ayak oldu desem yeridir :KK61:
Hep bir yatma isteği var üzerimde, hep yorgunum, hep halsizim.

Şimdi çok fazla dert saymadığım ama üzüldüğüm bir durum var.
Eşim..
Gezmeyi, aktiviteyi sever. Hep arkadaş ortamı olmasını ister. Yani evi seven biri değildir :kahve:

Ona karşı reddetmelerim başladı artık, adamı eve tıkıyorum resmen.
Tv karşına geçiyoruz, 10 dk sonra uyuyakalıyorum.
Balkona çıkıyoruz bi süre sonra sıkılıyorum.
Yürüyüş yapmam gerektiği için zorla beni yürüyüşe çıkartıyor, en fazla yarım saat sonra ya bunalıyorum, ya ayaklarım ağrıyor, ya belim ağrıyor.
Hamile kaldığımdan bu yana artık isteksizlikmidir yoksa ağırlıktan halsizlikten midir nedir yatakta da reddetmeye başladım (böyle bişey yapçağımı hiç düşünmezdim ama) bugün olmaz yarın, yarın olmaz sonraki gün :duduk:

Bi yandan diyorum haksızlık mı ediyorum acaba,
Diğer yandan diyorum hamileyim ulan ben :anneadayı: idare ediversin 3 5 ay daha.

Ne yapsam Ne etsem bilemedim.
Ama iyice bunaldığımın farkındayım artık :ruh:

Şu 3-4 gündür ben de bi hamişlikten yakınma konusu açsam mı diyordum, 31 hafta oldu benim de,
o bacaklar sorma uykulardan uyandırıyor bazen ağrıyınca, hantal bi vücut, sürekli ağlamaklı bi hal...
Normal giyinmeyi özledim, dolabımdaki elbiselerimi... Koşmayı özledim, dans etmeyi, kmlerce yürümeyi...

Ha gayret az kaldı, bu bir süreç sadece, bitecek, devamlı bir hal değil diyor teselli ediyorum kendimi.
Sen de öyle yapmaya çalış :/ Ama anlıyorum, zor, bıkkınlık verici...

her hamilelik farklı derler ya, kendimde gördüm bunu,
ilk hamileliğimde yazılan hiç bir sıkıntıyı yaşamadığım gibi son güne kadar da gayet aktiftim :spor:
şimdikinde yaşamaya dermanım yok.

Tecrubeli birini bulmusken sorim dedim deee

Cocugun akıllı ve sakin olmasiyla hamileliklerinizin baglantisi var mi acep:deli:

Tecrubeli birini bulmusken sorim dedim deee

Cocugun akıllı ve sakin olmasiyla hamileliklerinizin baglantisi var mi acep:deli:

akıllı olması ile alakası var mı bilemem de, sakim olmasında çok etkili bence.

çevremde gördüğüm kadarıyla (ve kendimde de),
hamileliğini huzurlu geçirmiş kişilerin bebekleri daha mutlu oluyorlar.

Şu 3-4 gündür ben de bi hamişlikten yakınma konusu açsam mı diyordum, 31 hafta oldu benim de,
o bacaklar sorma uykulardan uyandırıyor bazen ağrıyınca, hantal bi vücut, sürekli ağlamaklı bi hal...
Normal giyinmeyi özledim, dolabımdaki elbiselerimi... Koşmayı özledim, dans etmeyi, kmlerce yürümeyi...

Ha gayret az kaldı, bu bir süreç sadece, bitecek, devamlı bir hal değil diyor teselli ediyorum kendimi.
Sen de öyle yapmaya çalış :/ Ama anlıyorum, zor, bıkkınlık verici...
Valla bende öyle hep telkinlemeye çalışıyorum kendimi. Az kaldı vs diye ama bazen damarım bir tutuyor gözüm görmüyor kimseyi.

Benim de hamileliğim çok rahattı ve çok da mutluydum . Huzurluydum . Oğlum da doğduğundan beri hem uslu hem de Mutlu bir Bebek . Doğuma kadar her işi yaptım . Elimle yerleri silerdim Ama en büyük avantajım ocak ayında doğurmam oldu . Yaz aylarında 3-4 aylıktım

akıllı olması ile alakası var mı bilemem de, sakim olmasında çok etkili bence.

çevremde gördüğüm kadarıyla (ve kendimde de),
hamileliğini huzurlu geçirmiş kişilerin bebekleri daha mutlu oluyorlar.

Teşekkür ederim cevabınız için :KK66: dusundugum gibi buyuk ihtimal o zaman

X