• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitkiden anlayanlar lütfen yardımcı olabilir mi ? :(

Gulcincetiin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
12
2
1
29
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce sıklamen , atatürk çiçeği , 2 adette feslegen aldım ve sıklamen çiçeğim şuanda aşırı derecede çürüdü internetten araştırıyorum çürümemesi için önlemler var ama çürüdükden sonrası için önlemler yok yardımcı olurmusunuz nasıl geri kurtarabilirim

Merhaba arkadaşlar 3 ay önce sıklamen , atatürk çiçeği , 2 adette feslegen aldım ve sıklamen çiçeğim şuanda aşırı derecede çürüdü internetten araştırıyorum çürümemesi için önlemler var ama çürüdükden sonrası için önlemler yok yardımcı olurmusunuz nasıl geri kurtarabilirim
KK hatunlarının %80'inin kocası odun ama neden kimse sana yardımcı olmamış anlayamadım.
Yenisini al.

Tarım ilaçları satan bir bayi bulun. Bitkinin resmini çekip gösterin. Sizi yönlendirirler. Selamlar...

çürümüşse suyu çok gelmiş olabilir mi?
Bir de peteğe yakın duruyorsa eğer aşırı sıcakta gelmiş olabilir ortam.
Önce yerini değiştirin ev içinde serin sayılabilecek ışık alan bir yer seçin derim, sonra da toprağı kuru sayılabilecek kadar susuz bırakın sonra da az su verin. Çok ıslak çamur gibi olmasın toprağı.

Bizimki de çürüyordu . Camın önüne duvara yakın bir yere yerleştirdim .Şu an kışın ortasında dört çiçek açtı .Tavsiye ederim duvar kenarını çok seviyor anladığım kadarı ile çokta su verme . O soğanlı bir çiçek soganı saglamsa canlanır büyük ihtimal .

Siklamen bitkisi soğuğu sever, ev içinde tutarsanız sıcakta ölür. Buz gibi havada kendine gelir, hele kar yağdığında çok mutlu olur.

Siklamenle fesleğeni aynı ortamda bulundurmanız yanlış olur, fesleğen sıcak iklim bitkisiyken siklamen soğuk iklim bitkisidir.

KK hatunlarının %80'inin kocası odun ama neden kimse sana yardımcı olmamış anlayamadım.
Yenisini al.
Yenisini almak degil ki önemli olan ben çok deger veririm yani onlarla konuşurum hatta öperim ben tekrar canlanmasını istiyorum sonuçta insan ölünce yenisi alınmadıgı gibi bitki içinde geçerli bana göre :)

çürümüşse suyu çok gelmiş olabilir mi?
Bir de peteğe yakın duruyorsa eğer aşırı sıcakta gelmiş olabilir ortam.
Önce yerini değiştirin ev içinde serin sayılabilecek ışık alan bir yer seçin derim, sonra da toprağı kuru sayılabilecek kadar susuz bırakın sonra da az su verin. Çok ıslak çamur gibi olmasın toprağı.
Bildigim kadarıyla sogugu daha çok seviyorlarmış ve ben ofiste bakıyorum kaplumbagam ve balıgım oldugu için gündüz havalandırıyorum akşama kadar akşam mecbur kapatıyorum petekler var onları kapatamıyorum binadan otomatik ısıtıyor bi sıcak bir soguk çürüdü hep :(

Siklamen bitkisi soğuğu sever, ev içinde tutarsanız sıcakta ölür. Buz gibi havada kendine gelir, hele kar yağdığında çok mutlu olur.

Siklamenle fesleğeni aynı ortamda bulundurmanız yanlış olur, fesleğen sıcak iklim bitkisiyken siklamen soğuk iklim bitkisidir.
Sıklamen ile atatürk çiçeğini odaya koyuyorum ve camı acıyorum bütün gece feslegenleride içerideki odaya koyup cam kapalı şuana kadar hep çiçek açıyordu ve bir anda 1 gecede çürümüş tamamen dokunsam kırılıyor bitki ve şuanda o çürümüş yerleri koparmammı lazım kesmemmi lazım bilemiyorum aldıgım yere sordum yenisini veriyim dedi önemli olan ben yenisinden 40 tanede alırım ama neden bakamıcagım anlamıcagım birşey almak istemiyorum bilgilendirmiyorda kimse

Bizimki de çürüyordu . Camın önüne duvara yakın bir yere yerleştirdim .Şu an kışın ortasında dört çiçek açtı .Tavsiye ederim duvar kenarını çok seviyor anladığım kadarı ile çokta su verme . O soğanlı bir çiçek soganı saglamsa canlanır büyük ihtimal .
evet duvar diplerini çok seviyor sizin çiçeğinizin hava alma durumu nedir sürekli cam açıkmıdır

evet duvar diplerini çok seviyor sizin çiçeğinizin hava alma durumu nedir sürekli cam açıkmıdır

Camın önünde çiçek duvara yapışık duvara iyice yanaşmış şekilde. Gece gündüz dışarıda yani . Balkona da koyabilirsiniz ama muhakkak duvara yakın bir yerde olsun .Biz umudu kesmiştik . Biraz üzerine toprak ekledik önce yapraklarını çıkarmaya sonra çiçek açmaya başladı .

ben 9 uncu katta oturuyorum ve etrafta hiç daire olmadıgı için çok felaket rüzgar oluyor bu ona zarar verir mi ? ve şuanda ki çürümüş olan yapraklarını ve çiçeklerini ne yapmalıyım

Sıklamen ile atatürk çiçeğini odaya koyuyorum ve camı acıyorum bütün gece feslegenleride içerideki odaya koyup cam kapalı şuana kadar hep çiçek açıyordu ve bir anda 1 gecede çürümüş tamamen dokunsam kırılıyor bitki ve şuanda o çürümüş yerleri koparmammı lazım kesmemmi lazım bilemiyorum aldıgım yere sordum yenisini veriyim dedi önemli olan ben yenisinden 40 tanede alırım ama neden bakamıcagım anlamıcagım birşey almak istemiyorum bilgilendirmiyorda kimse

Bir gecede mi çürümüş? Çürüyen bitki dokunsanız kırılmaz, çürümüş mü kurumuş mu önce ondan emin olun. Siklamenin kökü patates gibidir, çok suda kalırsa çürür. Çok sıcakta kalırsa da çürür. Soğanlı ve patatesli bitkiler aşırı suda boğulurlar.Toprağına bakın su içinde mi yüzüyor? Veya susuz kaldıysa kurur.

Yanlış sulama olmasa da sıcak ortamda siklamenlerin sonu yoktur. Toprağına bakın, çok suluysa kurutun, susuzsa sulayın. İşe yaramaz yaprakları kesin onları geri döndüremezsiniz.

En kötü ihtimalle söküp toprağını yenileyip yeniden dikin, ve içine 1 tatlı kaşığı kadar oksijenli su eklediğiniz 1 bardak suyla sulayın.

ben 9 uncu katta oturuyorum ve etrafta hiç daire olmadıgı için çok felaket rüzgar oluyor bu ona zarar verir mi ? ve şuanda ki çürümüş olan yapraklarını ve çiçeklerini ne yapmalıyım

Bir fotoğraf yüklerseniz daha rahat yardımcı oluruz. Lodos tüm bitkileri kurutabilme potansiyeline sahiptir.

Bir gecede mi çürümüş? Çürüyen bitki dokunsanız kırılmaz, çürümüş mü kurumuş mu önce ondan emin olun. Siklamenin kökü patates gibidir, çok suda kalırsa çürür. Çok sıcakta kalırsa da çürür. Soğanlı ve patatesli bitkiler aşırı suda boğulurlar.Toprağına bakın su içinde mi yüzüyor? Veya susuz kaldıysa kurur.

Yanlış sulama olmasa da sıcak ortamda siklamenlerin sonu yoktur. Toprağına bakın, çok suluysa kurutun, susuzsa sulayın. İşe yaramaz yaprakları kesin onları geri döndüremezsiniz.

En kötü ihtimalle söküp toprağını yenileyip yeniden dikin, ve içine 1 tatlı kaşığı kadar oksijenli su eklediğiniz 1 bardak suyla sulayın.
Şuandaki durumu bu şekilde cuma gecesi çıktım eve gittim ve hava soguktu kalorifer binadan ısıtmalı oldugu için ayarı yok ve ertesi gün döndügümde içeride hava kalmamış resmen hemen camları açtım çiçeklerim solmuş hep birtek atatürk çiçeği hala canlıydı çok su vermem haftada bir toprak nemli kalıcak şekilde genelde sudan dolayı oldugunu düşünmüyorum balkona koymam gerekir ama okadar fazla rüzgar varki 9 kat yüksek ve rüzgar yönünde camı açmamla içerideki eşyaların dagılması bir oluyor

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 92
1 gecede çürüdüyse böceklenmiş olabilir mi? minicik siyah böcek oluyor içten içe yiyor çiçeği.iyice kontrol edin bence..yoksa 1 gecede olması normal değil.

toprağı da az bu arada..yeni toprak alın saksıdan çıkarıp eski toprağı hafif eşeleyip havalandırın..yeni toprakla beraber daha büyük saksıya alın..bir ihtimal canlanır.

Bir fotoğraf yüklerseniz daha rahat yardımcı oluruz. Lodos tüm bitkileri kurutabilme potansiyeline sahiptir.
Çürümeden hemen önce ve sonrası malum bu dokunsam düşüyor kırılıyor

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    46,2 KB · Görüntüleme: 54
  • image.webp
    image.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 89
  • image.webp
    image.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 62
  • image.webp