Bitki Çayları İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!

kızlar bende sinam ikile zayıflamaya çalışıştım sonra doktorlukoldum bahırsaklarım tembellik yapmış )))sinam ikiye alıştı için şimdi sinam iki içmeden vc ye çıkamıyorum haftada bir içiyorum dr içmememi söyledi ama yinede içi yorum
 
Evet bitki çayları bazen olumsuz sonuç verio eko..annemde de aynı sorun var..malesef içerken dikkat etmek lazım...
 
ben adaçayı papatya rezene yeşil çay ve melisa içiyorum hepsini görevide cok farklıııı
 
ben en çok adaçayını seviyorum tadı da güzel fazla içersem bir zararı olur mu ilaçla kullanmadıktan sonra ?
 
her çeşit bitki çayını yıllardır tüketirim, hiçbir yan etkisini görmedim aksine faydaları oldu.
ama bitki çayıma asla şeker atmam ve günde 3 kupadan fazla içmem
 
kış için özel bi karışım aldım aktardan bugün.grip çayıymış.denedim çok rahatlattı beni.
 
sadece adaçayı,ıhlamur,kuşburnu içiyorum bende. faydalı paylaşımın için teşekkürler..
 
yaa herseyin cogu zararli ben bir iki bardak sari kantaron iciyorum aarada degisik olarak yesil cay iciyorum formumu koruyor bu arada bir kadin iki uc yil araliksiz bir bitki cayi tuketirmis doktora gitmis kemik erimsi var demis asiri ictigi caydan olmus ben surekli ayni caylari icmem arada degistiririm
 
bende bir ara yeşil çaya başlamaya niyetlendim dolapta öylece duruyor alışmız siyah çaya bırakamıyorum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
antibiyotik yerine geçenleri (ısırgan, adaçayı) sanırım bir aydan fazla içmemek lazım.
çünkü bir ay bir "kür" olarak geçiyor hep.
bir de çok koyu demlememek lazım.
yeşilçayın her gün içilmesinde sorun yoktur gibi geliyor.
 
Yeşilçay'ın olumsuz bir etkisini ben duymadım. Fazlaca tüketilmediği takdirde bir problem yaratacağını sanmıyorum. Yalnız adaçayının günde iki bardaktan fazla içilmemesi gerektiğini biliyorum. Eğer içilirse olumsuz bazı etkileri söz konusu olabiliyormuş. Ayrıca adaçayından hamile bayanların ve emziren anne adaylarının kesin olarak uzak durması gerekiyor.
 
ben sabah kalkar kalkmaz 5i biryerde içiyorum. günde 3-4 fincan. böbreklerime zararı olmasın dye de 3 litre su içiyorum. gayet iyi gidiyorr. :nazar::nazar: :KK3:
 
Bitki Çayları İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bijen Kıvçak, yaptığı açıklamada, ilaç kullanan kimselerin, bitki çayı içerken hekime danışmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Hastaların, kullandıkları ilaçlarla etkileşmeyen bitki çayı içmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Kıvçak, ``En fazla tüketilen papatya ve ıhlamur gibi çayların bile çeşitli ilaçlarla etkileşimi vardır. Bitkinin içindeki etken madde ve kullanılan ilacın etkileşimi mutlaka hekime sorulmalı, hekim de eczacıya danışmalıdır. Örneğin, ısırgan tohumunun yararları kadar gizli kalp yetmezliği olan kimselerde kalp krizini tetikleyici bir yan etkisi vardır. Bu gibi durumların önüne geçmek için hasta, hekim ve eczacının işbirliği şarttır``dedi. Prof. Dr. Kıvçak, bitki çaylarının Sağlık Bakanlığı`nın denetiminde üretilmesi gerektiğini de ifade ederek, ``Bitkiyi toplayan kişinin ne kadar ehil olduğu, bitkinin nereden toplandığı ve hangi koşullarda kurutulduğu önemlidir. Başta egzoz gazı olmak üzere çeşitli dış faktörler nedeniyle bitki, şehir merkezinden toplanmamalıdır.

Bitki, egzozun yaydığı ağır metalleri çektiği için bu durum çok tehlikelidir`` diye konuştu. Bu kriterlere dikkat edilmeden üretilen ve Sağlık Bakanlığı`nın onayı olmayan bitki çaylarının tüketilmemesi gerektiğini bildiren Prof. Dr. Kıvçak, özellikle son dönemde oldukça popüler bir bitki olan keten tohumunun yaygın kullanımında da yanlışlıklar bulunduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Kıvçak, ``Keten tohumu genellikle dövülmüş şekilde satılıyor. İçeriğinde sabit yağ, değişik asitler ve omega yağları içerdiği için bu bitkinin ezildikten sonraki iki günde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde mide ülseri ve kanser gibi tehlikeli hastalıklara yol açar. Bu yüzden ezilmemiş olarak alınıp tüketileceği zaman ezilmelidir. Ayrıca keten tohumu bitkisinin, halk arasında sanılanın aksine zayıflatıcı özelliği yoktur. Sadece bağırsak mekanizmasını harekete geçirerek metabolizmayı hızlandırır``dedi



bide ben günlük bır bardaktan fazla içmiyorum
sıcak kaynar içmiyorum
.
 
Çok yakın, eczacı bir arkadaşım şöyle der:
"İnsanlar bitkisel deyince hiç düşünmeden atlıyorlar. Oysa insana en çok zarar verme ihtimali olan şey bitkidir."
Ben de katılıyorum. Kulaktan dolma hiç bir bitki tüketilmemeli. Mutlaka uzmana danışılmalı.
Ksinlikle haklısın canım,uyuşturucu da bitkilerden elde ediliyor sonuçta.
 
X