Bit yardım

Peki saç boyaları sirkeye iyi gelir mi sizce?
Bn sirkeden korkuyrum.bir de şuan saçlarım çok sağlıklı uzun parlak kestirmek istemiyorum .umarım boya işe yarar.
ben uzun yıllar önce bitlenmiştim eczaneden bit şampuanı almıştım.hamilelikte saç boyadım ama biti öldürür mü bilemem.siz buradaki fikirlere göre değil bir doktora danışarak yapın.sağlık ocağı doktoru bile size yardımcı olur illa uzmana gitmenize gerek yok

Taragı zaman kaybı olarak görüyorum. Yumurtlaması var bunun, sirkesi var. Var da var. Tarak sadece geçici olarak bitleri düşürebilir.
Yekten halletmeniz için bu konuyu doktorunuza danışın.

Kızımın saçını tararken ilk önce sirkeyi farketmiştim..altın kural şudur ;bir sirke varsa mutlaka kulak arkasına/ense köküne bırakılmış daha fazla sirke ve bunları bırakan en az bir bit vardır.Siz şimdi bit bulmuşsunuz ..ne kadar süredir sizinle /sirkeleri ne zaman bitlere dönüşecek bilemezsiniz.Eşiniz yanınızda değil mi o yardımcı olamaz mı? Ben kızıma aynı anda hem bit şampuanı hem banyo sonrası kullanılan başka bir bit ürünü kullanmış buna rağmen 5 günde anca bite ulaşmıştım.Bu süreçte uzun olan saçlarını da kestirmiştim.
Suan kontrol edecek kimsem yok açıkçası.
Sadece bir bit gördüm.gordukten sonra sert bir şekilde saçımı taradım başka dökülen olmadı .

ben uzun yıllar önce bitlenmiştim eczaneden bit şampuanı almıştım.hamilelikte saç boyadım ama biti öldürür mü bilemem.siz buradaki fikirlere göre değil bir doktora danışarak yapın.sağlık ocağı doktoru bile size yardımcı olur illa uzmana gitmenize gerek yok
Peki yorumunuz için teşekkürler

Suan kontrol edecek kimsem yok açıkçası.
Sadece bir bit gördüm.gordukten sonra sert bir şekilde saçımı taradım başka dökülen olmadı .
Bitler saça kamufle olabilen aslında zeki parazitlerdir.Genelde saçın rengine dönüşür ve temel amacı hayatta kalıp olabildiğince çoğalmaktır .Büyük olasılıkla daha fazlası da vardır.Bit kontrolünü ayna ile hiç mesafenizin olmayacağı kadar aynaya yakın olup saçınızın favori ve kulak arkası bölümlerinde sirke araması yaparak sağlayabilirsiniz.Sirkeyi daha öncesen gördüyseniz daha kolay tespit edebilirsiniz.

Bitler saça kamufle olabilen aslında zeki parazitlerdir.Genelde saçın rengine dönüşür ve temel amacı hayatta kalıp olabildiğince çoğalmaktır .Büyük olasılıkla daha fazlası da vardır.Bit kontrolünü ayna ile hiç mesafenizin olmayacağı kadar aynaya yakın olup saçınızın favori ve kulak arkası bölümlerinde sirke araması yaparak sağlayabilirsiniz.Sirkeyi daha öncesen gördüyseniz daha kolay tespit edebilirsiniz.
Korkuyorum :KK43:

yumurtaları vardır temizlenmez o şekilde.doktoruna danışıp şampuanını almalı ya da boyamalı saçını maalesef
Biz bitlenince annem boyle temizlerdi ve tek banyoda biterdi bit. Hiç ilaç, gaz yağı, boya, kına gibi seyler kullanmadik. Kendi basina yapmak belki zordur ama imkansiz degil.

Bit şampuanı kullanmanız bebek için zararlıysa doğal lavanta suyu alın. Spreyli olursa işiniz daha kolay olur. Sık sık saçınıza sıkın ya da sürün. Lavanta kokusunu sevmiyorlar diye biliyorum.

Fobim var.bu gerçekle yüzleşmek de istemiyorum :KK42:
O zaman şöyle söyleyeyim Allah başka dertler vermesin..fobinizle yüzleşmek için size bir yol açılmış..madem size yardım edebilecek kimse yok iş başa düşüyor siz ayıklayacaksınız.Ama yardım isteyebileceğiniz birisi varsa da utanıp çekinmeyin..bir mağazada bere denerken bile bulaşabilir insana. Benim de defalarca bitlendiğim oldu.Annem hem kafama tarakla vurur hem bitime bakardı..bu yüzden 7/8 yaşlarımdayken saçımı kendim kontrol ediyordum.Sadece saçların uzun olması biraz işi güçleştiriyor haberiniz olsun

O zaman şöyle söyleyeyim Allah başka dertler vermesin..fobinizle yüzleşmek için size bir yol açılmış..madem size yardım edebilecek kimse yok iş başa düşüyor siz ayıklayacaksınız.Ama yardım isteyebileceğiniz birisi varsa da utanıp çekinmeyin..bir mağazada bere denerken bile bulaşabilir insana. Benim de defalarca bitlendiğim oldu.Annem hem kafama tarakla vurur hem bitime bakardı..bu yüzden 7/8 yaşlarımdayken saçımı kendim kontrol ediyordum.Sadece saçların uzun olması biraz işi güçleştiriyor haberiniz olsun
Peki yorumunuz için teşekkürler umarım bunlara gerek kalmaz:110:

Boyalı saça gelmiyor evet kuaförlerde hep der bunu saç boyası bitiriyor ama hamilelik durumundan dolayı mutlaka danışın bence de şampuan içinde aynı şekilde riske atmayın Allah korusun otomatikman kasindim bende her hafta bitlenirdim ilkokulda gaz yağı kokusu burnuma geldi ay Allah'ım 😂

Mucize gibi bir çözüm onereyim size. Sac düzleştirici ile saçlarınızı düzleştirici. Sirkeler yüksek ısıya dayanamıyor. Saçınızı ince ince alıp uzun uzun düzleştirin. Gerçekten en etkili yöntem bu bence bunu birkaç gün tekrarlayın bu arada ince bir taraklada sürekli tarayın inaniyorumki hemen kurtulacaksiniz

Mucize gibi bir çözüm onereyim size. Sac düzleştirici ile saçlarınızı düzleştirici. Sirkeler yüksek ısıya dayanamıyor. Saçınızı ince ince alıp uzun uzun düzleştirin. Gerçekten en etkili yöntem bu bence bunu birkaç gün tekrarlayın bu arada ince bir taraklada sürekli tarayın inaniyorumki hemen kurtulacaksiniz
Kesinlikle çok güzel bir yöntem..tek sorun kulak arkasını ve ense kökünü cidden birisinin kontrol etmesi lazım çünkü çok dibe dayanmıyor düzleştirici oysa oralarda saç köküne yakın dibe bırakıyor bit sirkelerini

Cocukken cok bitlendiğim oldu benim de. Annem gaz yağı sürüp, banyoda köpüklüyken ince tarakla taraya taraya arındırırdı. Hamile oldugunuz için iyi bir seçenek olabilir belki gaz yağı, bilemedim tam 🤔

ay aklima bi anim geldi 7 8 yaslarinda bir kere bitlenmisdim annem taragi camisir suyuna batirip batirip sacimi taragin ince yeriyle taramisdi ne cahillik :) sonrada kaynar suyla yikamisdi bi güzel :) bi keresinde de 11 yaslarindaydim belkide daha buyuk saclarimi ayna karsisinda tararken o sirkeleri gormusdum boyle sacinizi tinarklarniz arasindan tutup cekersenizde gorursunuz sirkeyi gelir elinize :) ben o zaman cekdikce daha cok gelmeye basladi sira arkdasimdan gecmisdi korkudan anneme diyemedim girdim banyoya kaynar suyla su dokdum taradim su dokdum taradim hic unutmam iki tane yuruyen cikmisdi ayy kasindim ya :) :) :) kiz kardesimle ayni yatakda yatardik ona asla gecmezdi ama bana hemen gecerdi :) ay kusura bakmayin kendi anilarimdan girdim olaya , ama bencede duzlesdirmek cok iyi gele bilir ölur hepsi hem

Biz bitlenince annem boyle temizlerdi ve tek banyoda biterdi bit. Hiç ilaç, gaz yağı, boya, kına gibi seyler kullanmadik. Kendi basina yapmak belki zordur ama imkansiz degil.
Kendinizi bitten temizlemek kolay olmuyor ama LOTUS, eskiler sık dişli tarakla tararken aynı zamanda tırnaklarıyla sıkıştırıp öldürüyorlardı, sirke saça çok fena yapışıyor temizlemesi kolay olmuyor.

MephisTo MephisTo geçmiş olsun, hamile olduğunuz için lütfen doktorunuza danışın, normalde saç boyası çok işe yarıyor, ne bit bırakıyor ne sirke ama hamilesiniz kimyasal maddeler bebeğinize zararlı olabilir.
Beyaz sirke de saçtan biti temizlemek için kullanılıyormuş ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum.

Bu arada bit evden de temizlenmesi gereken bir zararlı, yastık kılıfınızı, çarşaf ve nevresiminizi yıkayın, oturduğunuz koltukları da önce güzelce süpürüp sonra silmeniz lazım, yastık ve yorganı kurutucunuz varsa kurutucuyu yüksek sıcaklıkta 30-40 dakika kadar çalıştırarak dezenfekte edebilirsiniz daha sonra havalandırır kullanırsınız, kurutucu yoksa ağzını sıkıca kapatabileceğiniz plastik bir poşete koyun 1 hafta kadar bekletin sonra havalandırır tekrar kullanmaya başlarsınız, yastığınızın da mitilini değiştirin, kullandığınız saç aksesuarlarınız varsa onları da bir kabın içinde kaynatın.
Kullandığınız atkı, bere ve mont varsa onları da mutlaka yıkayın, bu zararlı böcekler maalesef sürekli kullandığımız eşyaların üzerinde görülmeseler de dikiş aralarına saklanma özelliğine sahipler.

Back
X