bit için yardım!!!

kızlar merhaba
6 yaşında bir kızım var geçen sene nerden geldi bilmiyorum ama bit bulaştı eczanede ne kadar ilaç varsa hepsini denedim bitkisel çözüm olarak papatya yağı hindistan cevizi yağı çay ağacı yağı ne varsa hepsini yaptım ama bir türlü kurtulamıyorum kızım saçlarına ellettirmiyor ve tarattırmıyor çalışan bir anneyim artık çıldırmak üzereyim sinirlerim ve psikolojim altüst durumda az önce okuldan aradılar ve kesin çözüm olarak saçlarını boyatmayı önerdiler ne yapacağımı şaşırdım acaba boyatsam mı diye düşünmeden edemedim ne olur bana birşey söyleyin mahfoldum artık ben yoruldum ve bıktım bu pis hayvanlardan.. :KK43: :KK61:
Gaz yağı denediniz mi
Bence önce onla sıkı bir tarayin özellikle eski tahta taraklarla sonradan kısacık kestirin

Maalesef kızın biraz ağlayacak kaçış yok
Yoksa bir tarafı temizlersin diğer yerden gene çıkar
İyice tarayıp öldürmeden bitmez bu bit

Bir de tekrardan bulasmamasi için giysilerini işte çarşafıni nevresimini kaynatarak yıkayın
Bu bit tokalarindan alin tekrar bulasmaması için
Allah kolaylik versin

ben bugün şu gaz yağını deneyeceğim artık başka çarem kalmadı ne yapıp edip temizlemem gerek eğer buda çözüm olmazsa en son boyamayı tercih edeceğim bu gaz yağını nereden bulabilirim ? bildiğim kadarıyla boyacılarda mı olur ki

kızlar merhaba
6 yaşında bir kızım var geçen sene nerden geldi bilmiyorum ama bit bulaştı eczanede ne kadar ilaç varsa hepsini denedim bitkisel çözüm olarak papatya yağı hindistan cevizi yağı çay ağacı yağı ne varsa hepsini yaptım ama bir türlü kurtulamıyorum kızım saçlarına ellettirmiyor ve tarattırmıyor çalışan bir anneyim artık çıldırmak üzereyim sinirlerim ve psikolojim altüst durumda az önce okuldan aradılar ve kesin çözüm olarak saçlarını boyatmayı önerdiler ne yapacağımı şaşırdım acaba boyatsam mı diye düşünmeden edemedim ne olur bana birşey söyleyin mahfoldum artık ben yoruldum ve bıktım bu pis hayvanlardan.. :KK43: :KK61:
Boya cocuk için tavsiye etmem.. Bit ilacı al şampuani filan...

Sakın gazyagı, benzin gibi şeyler kullanmayin! Sacli deride emilim cok daha fazla olur.

Boya gibi kimyasal bir sey degil de kınayı önerebilirim belki.
Bit ilaclariyla gecmiyorsa evi-ortami yeteri kadar temizleyemiyor olabilirsiniz.

Küçükken bende bitlenmiştim bir türlü gitmemişti en son yaşlı bir teyze çocuğun kafasını omoyla yıka demişti :KK70:

Annemde ne cesaret başımı kuaförlerdeki gibi arkaya yatırdı. Çamaşır deterjanı ile iyice yıkadı sıcak su ile saçlarım ne güzel parladı. Hem de bitler gitti :))

Son çare bunu yapabilirsiniz.

Benim kizimda gecen sene bitlendi 6 ay ugrastim.yine geldi yine geldi.saclarini kisacik kestirdim sirkeleri gunlerce tek tek cektim yakasinada hergun lavanta yagi damlattim.neyse ki gittiler.ve tabi 2 gunde bir bit sampuani ile yikadim

Kesinlikle benzin derim az bitli değildim bende ve annem saçlarıma hiç kiymadi belimdeydi saçlarım hala daha öylede pamuğa az döküp saça suruyorsun biraz yoğun kokuyo yapacak birşey yok bitler uyuşuyor sonra iri dişli bir taraga hani büyükler yünlü şeyler örerler ya hırka lif patik gibi o ipi taraga doluyorsun bitler o yüzden takılıyor bir kısmınıda elle temizliyorsun bir hafta uğraş tertemiz olur

bu yasta cocuga sac boyasi zararli degilmidir acaba ? kisacik kestirin arkadaslarin dedigi gibi benzin kullanin . gecmis olsun.

kızlar merhaba dün akşam iş çıkışı bir nalburcuya uğradım gaz yağı bulabileceğim bir yer tarif etti ama gidip alıp gelme sürecim olmadığı için saç boyası bakayım dedim kızımla birlikte markete gittik boyalara bakarken kızımın saçlarına baktım bir de boyaya baktım asla bunu yapamayacağımı anladım eve gittim eşime ne yap et bana gaz yağını bul ve getir dedim sonra traş köpüğünü duymuştum onu denedim sıktım saçına ve yarım saat kadar bekledim yıkadım banyodan çıkmadan aldım önüme sürekli taradım 1 tanecik büyük düştü diğerleri hep minicik ve sirke bayağı temizledim artık kızımın çok uykusu geldi sonra üstünü giydirip çarşaflarımı değiştirdim ve yatırdım bugünde gaz yağını deneyeceğim inşallah kurtulurum :KK43:

gaz yağı ve düzleştirici ile kurtuldum ben bu beladan

Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama ben küçükken bitlenmistim. Saçlarım uzun ve kalındı annem kısacık kestirip çamaşır suyuyla yıkamıştı :) çamaşır suyunu saçıma sürüp sık dişli bi tarakla ince ince taramıştı. Ve geçti

kullanma canım hiçbişey yazık çocuğa. eczaneden şampuan al ve yıka. az kuruladıktan sonra az az tutam tutam saçlarını düzleştir bit yada sirkesi varsa hepsi yanıp ölür. kimyasal çok zarar verir çocuğa. bende bu şekilde temizledim kızmın saçlarını

düzleştirici de denedim ama saç diplerinde de olduğu için saç düzleştirici derisini yakar diye korktum çok devam edemedim çok nalet bir şey

düzleştirici de denedim ama saç diplerinde de olduğu için saç düzleştirici derisini yakar diye korktum çok devam edemedim çok nalet bir şey[/QUOyanmaz canım korkma küçük küçük tutamlar halinde düzleştir ve tokasına lavanta yağı damlar aktarda var 5 tl olması lazım. günde 1 kez tekrarla 1 hafta boyunca. geçer hepsi merak etme ben 2. günde temizlemiştim ama bit yoktu sanırım sirkesi vardı çok. saç durulama suyuna elma sirkesi ilave yapmıştım en sonuncuda.

Geçen sene kızlarım okulda bitlenmişti hemde ne bitlenme. İkisininde saçları uzundu. Ndya bit ilacını geceden sıktım bol bol sabah yıkadım. 1 hafta arayla tekrarladım. Ve saatlece gece uyırlarken bile sirke ayıkladık eşimle. Çok şükür bitti. Boya çözüm değil sirkeleri temizlemedikçe bitten asla kurtulamazsınız.

Ayrıca biraz ağlasın siz kızınıza kıyamıyorsunuz ama başka çocuklara yazık değil mi? Benimkilerde ağlayıp zırladılar hiçte psikolojileri bozulmadı.

Ayrıca biraz ağlasın siz kızınıza kıyamıyorsunuz ama başka çocuklara yazık değil mi? Benimkilerde ağlayıp zırladılar hiçte psikolojileri bozulmadı.

elbette haklısınız başka çocuklara geçmesini bende istemem ben neler çekiyorum başkaları çekmesin istiyorum ama siz de bana hak verin ki çalışan bir anneyim kızım sabah 7.30 gidiyor akşam 7 de geliyor ve haliyle 9.30 10 gibi uykusu geliyor ben bu iki buçuk saat içinde hem yemek hem ilaçlama hem etkinlik hem banyo hem tarama hem nevresim değiştirme ..... bir sürü şey sığdırmaya çalışıyorum ki annemi 10 gün önce kaybettim ani bir şekilde ben neye yetişebilirim acaba :KK43: :KK43:

X