Bisiklet

Yelizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2006
444
5
Bisiklet

Bisiklet, özellikle dayanıklılığı geliştirir, her yaşta uygulanabilir, özellikle yetişkinler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bu spor istemli bir kuvvete ve büyük bir direnç kapasitesine gerek duyar.

Bisiklet, ayakları vücut ağırlığından kurtaran, nispi yer çekimi olmayan bir koşulda cereyan eder. Bacaklar, koşudakinden çok daha az ya da yok denecek bir travma, şok, burkulma ya da tendinit riski ile ve daha esnek çalışır. Bu yaralanmalar performansın iyileşmesinde engel oluştururlar.

Koşu gibi, bisiklet sporunun çok az sakıncası vardır ve bu spor kalp-solunum kapasitesinin gelişmesi için önerilir.

Ergobisklet (ev bisikleti) bir kaç özel avantajlara sahiptir; bacak, uyluk ve kalça kasları için önemlidir. Kat edilen kilometreyi ve hızı belirten kompütür ile donatılmıştır. Değişik modelleri vardır, en uygun olanı bu bilgilerin yanında aynı anda nabız sayısını gösterenleridir. Diğer sporları yapma olanağınız yoksa ev bisikleti çok iyi bir çözümdür, aynı anda başka aktiviteleri de takip etme olanağı vardır; televizyona bakma, müzik dinleme...

sitedeki bayanlar sporla ilgilenen kimse yok mu :) nerelerdesiniz

Küçük yaşlardan beri bisikleti ulaşım aracı olarak kullanıyorum ve galiba bu nedenden dolayı hiç basen ya da kalça problemi yaşamadım. Tek bir selülitim yok. Ama karın bölgesinde de aynı sonuçları verdiğini söyleyemeyeceğim :)) Evde olduğun yerde pedal çevireceğine dışarda binmek daha mantıklı geliyor bana, hem spor hem eğlence :))

Merhaba arkadaslar. Hedefim 8 kilo vermek. Bugün bir fitness salonunda, hoca gözetiminde benim gibi bir grup insanla birlikte indoor cycling kursuna basladim. 1 saatlik kurs boyunca yavas yavas vites artirarak, bazen düsürerek, kimi zaman da farkli sayilarla tekrar eden jump'larla dolu, terletici bir calisma yaptik. Haftada 4 kez gitmeyi planliyorum. yarin sabah tartilip kilomu yazarim ve 1 hafta sonra sonucu da yazarim. tabi yediklerime de dikkat edicem... bir önerisi olan var mi?

dışarda bisiklete binmeyi de dene mutlaka.. çok çok keyif verici..

ya benim bir arkadaşım bu ev bisikletlerinden aldı.

ama onun bedeni sanki iki ayrı parçanın bileşimi gibi. misal benim de basenlerim fazladır. üstüm geniştir ama onunki daha da fazla idi. şöyle düşünün! üst beden neredeyse 36 gibi ama alt beden 40-42 gibi.

o eve bundan aldı. dediğine göre bacakları daha da kalınlaşmış basenleri daha da büyümüş..

bisiklet galiba herkese uygun değil. yani aslında en güzeli kendimize uygun olanı bulmak ve yapmak!

ay üstüm geniştir diye yanlış yazmışım. anladınız dimi. üst zayıf alt geniş olacaktı!!
pardon!

çok severim ben bisiklet sürmeyi.bekarken çok kaza geçirdim bu tutkum yüzünden.insanı uçuruyor resmen. halada fırsat buldukça binerim
ama dış ülkelerde öle güzel bisiklet yolllları varki. biizim ülkemizde ise kaldırım bielm yarım yamalakki bisiklet yolu şurada kalsın!!!...kaydirigubbakcemile2

Kar-çamur olmadığı zamanlarda hep bisiklet tepesindeyim ben. O kadar eğlenceli ki. Bacaklarımı da sımsıkı yaptı :lepi: Çok seviyorum ben bisiklet sürmeyi alkisalkisalkis

Çocukluğumdan beri en büyük lüksümdür bisiklet sürmek
Hele bayırlarda çok güzel uçarım:)
Avrupa şehirlerindeki bizde ayrı bisiklet yolları yok
Ancak inatla bu zorlukları aştık dolmuş, taksi şoferleriyle kavga ede ede:)

kızlar bende de var ev bisikleti 15 gündür düzenli biniyorum.aslında çok uzun zaman önce aldım ama kullanmdım..tabi kilo almaya başlayınca çıktım tepesine..

size bir sorum olacak ben hergün tam 1 saat 29-30 hız ayarında bisiklete biniyorum evde..ne kadar kalori yakıyorum biri söyleyebilirmi? gösterge ekranımda bi sorun var göremiyorumda bensenağlama

cvp verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

kızlar ben de spor salonuna gıdıyorum ıkı aydır 8 kılo verdım hemde dıyet fılan yapmadan.Yptıgım en guzel hareketlerden bırı bısıtlet haftada 4 gün gıdıyorum spora ve 15dksnı bısıtlette geçırıyormmm

cocuklugumdan beri sürerim zemuszemus

Çocukken bisikletim olmadı ama sürmeyi öğrendim.Şimdi var bisikletim(daha doğrusu oğlumun) ve her sabah 5 km pedal çeviriyorum..Çok eğlenceli..yerimseniben

Evet cok dogru. Burada gercekten bisikletle sürülecek cok güzel yollar var. Bisiklet yolcularina yapilmis olan yollarin haricinde cok güzel yollar var. Uzun zamandir sürmüyordum. Iki gündür basladim. Bugünde öglen namazindan sonra cikacagim insaAllah. Bende bacaklarimi biraz daha sIkIlastirabilirim diye umud ediyorum. Ayrica hava soguk olmasi cok hosuma gidiyor. Temiz hava aliyorum biraz dogayi izliyorum. Cok keyifli. InsaAllah devamli olarak yaparim ve etkisinide görürüm.

kızlar ben haftaya 3 gün spinnig yapıyorum. Çok keyifli hem desarj oluyorum hem kilo veriyorum hem sağlıklı kalıyoum. bisiklet baska bir tutku oluyor. mutlaka deneyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…