• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bisiklet vb tür aletlere binemeyen oğlum

Benim oğlum 6 yaşında yaşıtları 2 tekerlekli bisiklet sürüyor benimki süremiyor hatta geçen kendi dedi kuzeni var 3 yaşında o bile bisiklet sürebiliyor anne diye... Biraz ortam , biraz da ilgi ile alakalı temkinli yaklaşıyor da olabilir...
Benimki korkar mesela emin olmadan garantiye almadan sürmek istemez...
Yaşıtı olduğu çocuklarla birlikte oynasın onların yaptığını görünce kendi de yapacaktır yavaş yavaş...
Benimkide asiri temkinlidir. 17 aylikken yurudu bekledi bekledi bekledi ne zman kendinden emin oldu o zman yurudu inanirmisiniz hic dusmedi. Yeni yurumeye baslayan cocuklar duse kalka ogrenir genelde.

rahatsız edici şekilde mi amacına uygun kullanmıyor. atıyorum, oyuncak arabayı eliyle sürüyor mu top niyetine mi kullanıyor?
çünkü ciddi anlamda farklı kullanım varsa bir dr kontrolüne gidin derim. ama sadece çocuğun enerjisi fazla ve oyuncaklar ona yetmiyorsa yapacağınız tek şey onu koşturacak, yoracak oyuncaklarla oynatmak.

rahatsız edici şekilde mi amacına uygun kullanmıyor. atıyorum, oyuncak arabayı eliyle sürüyor mu top niyetine mi kullanıyor?
çünkü ciddi anlamda farklı kullanım varsa bir dr kontrolüne gidin derim. ama sadece çocuğun enerjisi fazla ve oyuncaklar ona yetmiyorsa yapacağınız tek şey onu koşturacak, yoracak oyuncaklarla oynatmak.
arabayı çok seviyor mesele hatta hastası her girdiğimiz marketten mutlaka araba alır çıkarız yıkyıor ortalığı ondan hariç diğer oyuncaklara bakmaz pek top aldım ayağınla vur diyorum hoşlamıyor eliyle atıyor beceremediğinden değil de tercih gibi sanki.vura vura oynuyor fırlatıyor sinirlenerek değil tabi oyun amaçlı çok dağıtıyor sıkıldığından yapıyor gibi kısacası oynarken b.k..nu çıkarıyor:)

evet enerjisi çok fazla sürekl, sokak isityor ama sokakta tehlikeli şeyler yapmak istiyor yola fırlıyor kabloları elliyor başkasının oyuncağı kendinin gibi alıp eve gtrmeye kalkıyor vss vss

arabayı çok seviyor mesele hatta hastası her girdiğimiz marketten mutlaka araba alır çıkarız yıkyıor ortalığı ondan hariç diğer oyuncaklara bakmaz pek top aldım ayağınla vur diyorum hoşlamıyor eliyle atıyor beceremediğinden değil de tercih gibi sanki.vura vura oynuyor fırlatıyor sinirlenerek değil tabi oyun amaçlı çok dağıtıyor sıkıldığından yapıyor gibi kısacası oynarken b.k..nu çıkarıyor:)
puhahaha mutluysa sorun yok. benim oğlanda tencere tava hastası. bak senin oğluş araba alıp çıkıyor, benim ki tava alıp çıkıyor marketlerden :D

bizim sitede bir köpek yavrusu var daha 3 aylık aşılı falan ama tedirgin oluyorum yinede salyası vss mikrop geçecek diye..havhav diyip ağlıyor çıkarıyorum seviyor dokunuyor bir bakıyorum yine cılkını çıkarmış elini köpeğin ağzına sokuyor köpek oyun amaçlı atlıyor ısırıyor falan ama çizmiş braz elini bende çaresiz eve çıkarıyorum

puhahaha mutluysa sorun yok. benim oğlanda tencere tava hastası. bak senin oğluş araba alıp çıkıyor, benim ki tava alıp çıkıyor marketlerden :KK70:
tencere tava dönemini atlattık biz arada yine oluyor tabi cezveleri almış geçen gün ,ha geçen gün buzdolabını b açtım ne göreyim terlik :-)

tencere tava dönemini atlattık biz arada yine oluyor tabi cezveleri almış geçen gün ,ha geçen gün buzdolabını b açtım ne göreyim terlik :-)

oluyor oluyor. oğlum 31 aylık hala oynuyor. geçtiğimiz günlerde yatak da ayağıma bişey değiyor korktum açtım üstümü tencere kapağı, çay tabağı. ayakkabılıktan da çatal falan çıkıyor :D

oluyor oluyor. oğlum 31 aylık hala oynuyor. geçtiğimiz günlerde yatak da ayağıma bişey değiyor korktum açtım üstümü tencere kapağı, çay tabağı. ayakkabılıktan da çatal falan çıkıyor :KK70:
ay aynen ya benimki vestiyerdeki terliklerle oynamaya bayılıyor sürekli dağıtıyor ben topluyorum dolaplarada dediğiniz gbi ne bulsa tıkıyor bir sürü şeyim kayıpama emnim taşınırken çıkacak sağdan soldan:-)

Yeğenim asla hiçbir oyuncakla amacına uygun oynamazdı.:KK70:

Küçük bisikleti vardı 3 tekerlekli kendisi yürür bisikleti de sürüklerdi,şişme havuzun içine girmezdi dışında oturup elini çırpardı. Küçük araba koleksiyonu yapmıştı babası,onları sürmek yerine ayağıyla tekmeleyerek ilerletirdi.
Parka gidince salıncağa binmeyi bırakın yanından geçmezdi sürekli koşar kumla oynardı artık annesinin babasının dikkatini çekti pedagogla görüştüler. Normal olduğunu söyledi,bizimkinde biraz dikkat dağınıklığı varmış. Zamanla düzelir üzerine gitmeyin illa böyle oyna demeyin demiş pedagog. Bir süre kafasına göre takıldı yani.

Şu an 4 yaşını bitirecek,her türlü salıncak,bisiklet,bilumum oyuncakla güzelce oynuyor.

Belki sizin de öyledir,yine takip edin tabi ama her çocuk aynı olmuyor. Ben büyük bir sorun olduğunu sanmam biraz büyüsün hala aynı devam ederse müdahale edersiniz. :)

Dikkat dağınıklığı var gibi bununla ilgili araştırmalar yapıp dikkatini toplamasına yönelik oyunlar, etkinlikler yapabilirsiniz. Bir de biraz pimpirikli geldiniz aşısı tam olan yavru köpekle bırakın oyun oynasın bisiklet değil de arabalar dikkatini çekiyorsa bırakın onlardan alsın, parkta sallanmak yerine koşmak istiyorsa bırakın koşsun. Beş parmağın beşi bir olmadığı gibi her çocuk da aynı olmaz

kızlar konuyu buraya taşıdım diğer konum silinse iyi olcak ....Dert değil ama kafama çok takılıyor kızlar, oğlum 2,5 yaşına girecek çok özendim at aldım,üç tekerlekli bisiklet aldımaslında bisiklet değilde tam adını bilemicem en ufağından boyuna göre.. gel gelelim bizimkinin hiç ilgisini çekmiyor bindiriyorum gösteriyorum o kadar tembelki hiç azim yok pedala ayağını koyuyor olmayınca iniyor hiç istek yok at ve benzeri büyük oyuncaklar da da böle... binmeli şeyleri sevmiyor parka götürürüm ne salıncak ne tahtarevalli anca koşcak durcak amaçsızca garip geliyor bana yaşıtlarına bakıyorum herkes bişeylerle meşgul oynuyor bizimki kedi köpek yada zararlı aletlerin peşinde kısacası oyunları kuralına göre oynamaz oyuncaklarını daha aldığı gün hep kırar 2 gün bakar hevesi geçer atar, sağlam bişeysi yok amacına uygun kullanmaz acaba daha yaşı ufakmı ne dersiniz bu durum normal
Zamanla olur belki acele etmeyin.

kızlar konuyu buraya taşıdım diğer konum silinse iyi olcak ....Dert değil ama kafama çok takılıyor kızlar, oğlum 2,5 yaşına girecek çok özendim at aldım,üç tekerlekli bisiklet aldımaslında bisiklet değilde tam adını bilemicem en ufağından boyuna göre.. gel gelelim bizimkinin hiç ilgisini çekmiyor bindiriyorum gösteriyorum o kadar tembelki hiç azim yok pedala ayağını koyuyor olmayınca iniyor hiç istek yok at ve benzeri büyük oyuncaklar da da böle... binmeli şeyleri sevmiyor parka götürürüm ne salıncak ne tahtarevalli anca koşcak durcak amaçsızca garip geliyor bana yaşıtlarına bakıyorum herkes bişeylerle meşgul oynuyor bizimki kedi köpek yada zararlı aletlerin peşinde kısacası oyunları kuralına göre oynamaz oyuncaklarını daha aldığı gün hep kırar 2 gün bakar hevesi geçer atar, sağlam bişeysi yok amacına uygun kullanmaz acaba daha yaşı ufakmı ne dersiniz bu durum normal mi ?

37 yaşındayım, 1 gun bisiklete binme hevesim olmadi.

Back