bisiklet vb tür aletlere binemeyen oğlum

Akuamarin10

Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.840
493
163
Balikesir
kızlar konuyu buraya taşıdım diğer konum silinse iyi olcak ....Dert değil ama kafama çok takılıyor kızlar, oğlum 2,5 yaşına girecek çok özendim at aldım,üç tekerlekli bisiklet aldımaslında bisiklet değilde tam adını bilemicem en ufağından boyuna göre.. gel gelelim bizimkinin hiç ilgisini çekmiyor bindiriyorum gösteriyorum o kadar tembelki hiç azim yok pedala ayağını koyuyor olmayınca iniyor hiç istek yok at ve benzeri büyük oyuncaklar da da böle... binmeli şeyleri sevmiyor parka götürürüm ne salıncak ne tahtarevalli anca koşcak durcak amaçsızca garip geliyor bana yaşıtlarına bakıyorum herkes bişeylerle meşgul oynuyor bizimki kedi köpek yada zararlı aletlerin peşinde kısacası oyunları kuralına göre oynamaz oyuncaklarını daha aldığı gün hep kırar 2 gün bakar hevesi geçer atar, sağlam bişeysi yok amacına uygun kullanmaz acaba daha yaşı ufakmı ne dersiniz bu durum normal mi ?

Daha çok küçük, ilgi alanları çok değişir daha. Benim kızıma 1 yaşında aldığımız oyuncakların yüzüne bakmıyordu, 3 yaşında favori oyuncağı oldu, şimdilerde ise bıktı oynamıyor. Bir dönem korktuğu oyuncakları şimdi elinden bırakmaz oldu. Büyüdükçe çok şey değişir

Karakter biraz böyle şeyler. Her çocuk aynı oyunlarla keyif almaz. Sizinki biraz değişik dikkati dağınık bir tip olabilir.

Gayet normal.

Çocuklar tek tip olamazlar, ilgi alanları gelişiyor - değişiyor, yeni yeni şeyler keşfediyorlar.
Bugün ilgisini çekmeyen oyuncaklar, yarın çekecektir, yarın ilgisini çekenler öbür gün çekmeyecektir belki. Bırakın çocuk istediği gibi oynasın, size amaçsızca gelenler, onun için büyük şeyler.

Ben kız çocuğu olarak hiçbir sekilde bebekler ile oynamadm surekli taksi kamyon gibi şeylerle oynadım. Diğer oyuncaklar hiç ilgimi çekmedi annem de hiçbir zaman baskı yapmadi. Çok iyi hatırlıyorum kum tepeleri görünce hemen tüneller yapar arabalarımı içinden geçirirdm büyüdüm evlendim ve hala oyuncak bebeklere karşı ilgim yok ... Herkesin ilgi alanı farklı oluyor, sırf oyuncaklarla oynamiyor ya da bisiklete binmiyor bu kadar kasma kendini. Belki de fark etmeden inatlasiyorsn çocukla...

Çocuklara kendi istediğiniz oyuncakları almak yerine onlara seçme şansı tanısanız daha iyi olmaz mı? Bisikletten attan falan hoşlanmıyor çocuk belli ki.

Ve diğer arkadaşların dediği gibi her çocuk farklıdır. Çocuğunuzu asla diğer çocuklarla kıyaslamayın.

Cocugunuzun da kendine gore bir karakteri var iste. Boyle seyler icin cocuk zorlanmaz ki. Birakin cani nasil istiyorsa oyle davransin. Baska cocuklar sunu bunu yapiyor benimki yapmiyor demeniz de cok yanlis.

Ayy cnm ya resmen hislerime tercuman olmussun. Benim kizimda 26 aylik o da oyle. Bisiklet aldik biniyor pedallara basamiyor iniyor. Esim akulu araba almis 500 lira para vermis. Bizimki korkudan yanina bile yaklasamiyor. Parka gidelim millet salincaktan inmez benimki kiyameti kopartiyor binmiyor. Amacsizca kosuyor sizinki gibi. Bende basklarinin cocuklarina bakip ozeniyorum onlar gibi herseye binse diyorum. Heves edip dunya para hsrcayip herseyi aliyoruz ama kullanmiyor. Kaydiraga binmek salincaga binmek ona iskence resmen yuzundeki ifade sanki iskence yapiyoruz gibi. Aslinda erken degil bu zamanlarda bunlari yapmalari lazim ama her cocugun karakteri farfkli iste hepsi bir olmuyor. Kizim sadece atini seviyor at binip iniyor bayiliyor. Balkona havuz aldik su doldurduk oynasin diye (biz ondan fazla hevesliyiz)
Icine girip ayakta duruyor sadece oturayim oynayim yok. Oturtunca kiyameti kopartiyor ayakta durup bi girip bi cikiyor. Ablamin kizi 4 yasinda onu cagirdim birlikte girip oynasinlar diye. Aman yarabbim bi oynadi ablamin kizi bi oynadi yatiyr hopluyor zipliyor teyze cok eglenceli diyor bana. Benimki yine kendi havasinda ustune su gelicek diye tedirgin girip cikti yani. Bilmem buyuyunce duzelirlermi

kıyaslama değil tabiki sadece bir problem olup olmadığını anlamaya çalışıyorum gözlemlyorum normal m diye

ilgnçmiş arkadaşım benimkide aynı öyle ama senink, daha ufak benimkinden ayrıca kız bilemiyorum benimkü aşırı hareketli sanırım uzun süre dikkatiini veremiyor herşeyden o kadar çabuk sıkılıyorki umarım büyüyünce de böle olmaz

bu arada bende havuz aldım içinde oynasın falan diye bizimki napıyor içine tas koyup suyu balkondan aşağıya artık gülermisin ağlarmısın banyoya koydum çamaşır makinası dolduruyor suyu amacını aşıyor yani sonra gir banyoya temizlikle uğraş birde şu an bile almış makyaj malzmelerimi karıştırıyor

Benimki hareketli degildir genelde sakin bi cocuk ama belli olmuyor bazende delirebiliyor:)) parka gittigimizde hic biseye binmeyen cocuk sadce benimki oluyor. Allah tum evlatlarimiza uzun omurler versin. Anne olarak dusunuyoruz tabiki ama fazla da kafaya takmamak lazim. Saglikli olsunlarda o yeter

:)) sennki bayagi hareketliymis

Anne değilim yorum yapmak doğru olmayabilir de aklıma takıldı.
Yeğen 4 yaşında sizin bebe 2 yaşında di mi?
Belki havuzdan anlamıyordur daha.
Benim yeğenime de biz 3 yaşında almıştık havuzu.

hemde ne hareket erkek çocuğu çok fena ya kızlardanda çıkıyo gerçi ama işim iş evde her yer her yerde off off

Sizi cok iyi anliyorum benim oglumda asla hicbir oyuncakla oynmiyor bende zaman zaman endiseleniyorum cunki pedagoglara gore bu aliskanlik kazandirilmali parka gitmek hayal butun cocuklardan farkli resmen bariz farkediliyir kosar elektrik bulur mutlaka bi tehlikenin basindadir
Evde de durum ayni firin priz elektrik dugmeleri daha da anlatip kafanizi sirirmiyim kendimi paraliyorum etkinlik yapalim oyun kuralim diye malesef olmuyor sıkılıyor
Ben cok iyi biliyorum her cocuk farklidir ve ozeldir ama cocuklar oynayarak ogrenir oyun oynayacagi gunu sabirla bekleyen anne
Bu arada benimde oglum 2.5 yasinda ve etrafimda bu durumda olan tek cocuk

Anne değilim yorum yapmak doğru olmayabilir de aklıma takıldı.
Yeğen 4 yaşında sizin bebe 2 yaşında di mi?
Belki havuzdan anlamıyordur daha.
Benim yeğenime de biz 3 yaşında almıştık havuzu.
Yok cnm anliyor yani ne bilim seneye yine cikarticam oynamiyor diye kaldirdim. Belkide haklisinizdir

Benim oğlum 6 yaşında yaşıtları 2 tekerlekli bisiklet sürüyor benimki süremiyor hatta geçen kendi dedi kuzeni var 3 yaşında o bile bisiklet sürebiliyor anne diye... Biraz ortam , biraz da ilgi ile alakalı temkinli yaklaşıyor da olabilir...
Benimki korkar mesela emin olmadan garantiye almadan sürmek istemez...
Yaşıtı olduğu çocuklarla birlikte oynasın onların yaptığını görünce kendi de yapacaktır yavaş yavaş...

Bnmki oynar yaninda bi arkadasi olunca evde de oyun kuruyoruz kutu kutu pense oynuyoruz yada legolariyla oynuyoruz. Hergun yarim saat kitap okuma aktivitesi yapiyoruz. Genelde ayisinin eseginin ustune yatar onlari cok seviyor. Yada gun icinde bi bakiyorum ortadan kayboluyor sonra yatak odasinda yatagin ustunde yatarken buluyorum bu da benim kafama cok takiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…