• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisiklet Sorunsalı

İstanbulda bir sürü bisiklet grubu var tek başıma süremem ne demek :) araştır facebookta sana yakın bölgelerde sürenleri bulursun hem 1 saat değil birkaç saat sıkılmadan spor yapmış olursun hem yeni insanlar tanırsın ikinci el bisiklet al ama mutlaka kontrol ettir frenleri falan. Bu arada vitessiz bisikleti unut cicim :) kullandıkça pahalı bisikletlerin amacını da anlayacaksın hadi pedala kuvvet :)
Cok tesekkur ederim bilgiler icin:KK36:

Kizlaar yine ben :)
Malumunuz diyete baslycam ama bide spor yapmak istiyorum yaninda, dusundum dusundum daha once fitnessa falan gitmistim devam ettiremedim cok sıkılıyorum ben de bisiklet surmeye karar verdim !!:) Söyle aksamlari 1 saat yeter hem gezmisde oluyorum ohh cokta canim çekiyo
Ama sorun şu ki bisikletler cok pahali:eek: ben ogrenciyim ve kendi paramdan vericem ve surda birikmis 100 lira biseyim var ona da bisiklet yok:oops:
Yahu ben olimpiyatlara katilmiycamki yok bilmem kac vitesmis bilmem neymis 3 milyara bisiklet mi olur be
Hani su tek bi renk olan uzerinde yazi olmayan ve hicbir vasfi olmayan vitessiz bi bisiklet istiyorum:rolleyes:
Var mi bildiginiz 2.el bisiklet satan ,istedigim bisikleti bulabilecegim uygun biyer ?
spora git aletleri olan bir yere..boş ver bisikleti..

konuna yorum yapmadan önce sana bir soru sormak istiyorum.
"sorun" ile "sorunsal" arasındak fark nedir?
ben de bilmediğim için sana sorayım demiştim. Google dan falan bakmayı akıl edemedim de...
İnsanlar bilip bilmeden bazı şeyleri yanlış kullanıyorlar en çok dikkatimi çeken "sorunsal" kelimesi. Bunu öğrenmek istemiştim ama bence sen de bilmiyormuşsun.

sorun kelimesine daha estetik bir tad kazandirdigi zanniyla epey yanlis kullanilan kelime. sorundan farki cozumunun belirsiz olmasi ve hatta bir sorun olup olmadiginin belirsizligidir.
aslında bana göre hiç de estetik katmıyor. Bir çok kişi de bilmeden kullanıyor, sanırım farklı olsun diye.

ben de bilmediğim için sana sorayım demiştim. Google dan falan bakmayı akıl edemedim de...
İnsanlar bilip bilmeden bazı şeyleri yanlış kullanıyorlar en çok dikkatimi çeken "sorunsal" kelimesi. Bunu öğrenmek istemiştim ama bence sen de bilmiyormuşsun.

Ogrendiginize sevindim ne mutlu size

aslında bana göre hiç de estetik katmıyor. Bir çok kişi de bilmeden kullanıyor, sanırım farklı olsun diye.
ipek şu şekilde bir cümlede örneğin'yemek sorunsalı'yemek sorunu demek değilmi..

Konum kelimelerin neden kullanildigi ya da sozlukteki karsiliklariya ilgili degil hanimlar, konumla ilgisiz yorumlar yapmayin lütfen

ipek şu şekilde bir cümlede örneğin'yemek sorunsalı'yemek sorunu demek değilmi..
ben de onu diyorum da arada çok az bir fark var kelime bazında.
hani insanlar kelimenin anlamını bilir de kullanır tamam ama son günlerde "sorunsal" çok popüler kk da.
ben de bildiğimizden şaşmasak "yemek sorunu ya da bisiklet sorunu" desek ne olur diyorum. "sorunsal" kullanınca anlatım bakımından marjinallik mi katmış oluyoruz?

hani insanlar kelimenin anlamını bilir de kullanır tamam ama son günlerde "sorunsal" çok popüler kk da.
ben de bildiğimizden şaşmasak "yemek sorunu ya da bisiklet sorunu" desek ne olur diyorum. "sorunsal" kullanınca anlatım bakımından marjinallik mi katmış oluyoruz?
moda demekki:)kal geldi diyordu bir kaç yıl evvel herkez ben anlamıyordum mesela:)

Marjinallik olsun diye yazmadim hanimefendi, canim o an öyle yazmak istedi yazdım bu kadar

Marjinallik olsun diye yazmadim hanimefendi, canim o an öyle yazmak istedi yazdım bu kadar
bir şey demedik ki istersen eksik bile yazabilirsin konu senin ama yanlış olan bir şeyi düzeltelim ki okuyan insanlar da aynı yanlışı yapmasın. yoksa herkeste bir "sorunsal" kelimesidir gidiyor. Amaç seni rencide etmek değil asla.

Vasifsif vitessiz bisiklet alirsan spor yapmis olmazsin ki:)
Spor bisikleti alman lazim ki vitesi ayarlayip bacaklarini zorlayacaksin surerken:)
300-400 lirayi gozden cikarmalisin bence:)

bir şey demedik ki istersen eksik bile yazabilirsin konu senin ama yanlış olan bir şeyi düzeltelim ki okuyan insanlar da aynı yanlışı yapmasın. yoksa herkeste bir "sorunsal" kelimesidir gidiyor. Amaç seni rencide etmek değil asla.

Ozaman guzel bi dille canim sorunsal kelimesi yanlis şöyle şöyle kullanman gerekiyor diyebilirsin ozaman size bisey deme hakkim olmaz hatta tesekkur bile ederim
Ama kalkip bunun anlami ne bana bi acikla bakalim yok marjinallik icin kullaniyolar yok degisiklik icin kullaniyolar heralde diye rencide edici tavirlarla konusursaniz ya da yazarsaniz hakli olarak sinirlenirim
Neyse uzatmiycam (uzatmayacagim) bunu tartisacak konu burasi degil, iyi günler

Back