- 28 Haziran 2014
- 59
- 2
tecrubelı bayanlar adetıme 12 gün var ve ıkı gundur sag kasıgımda agrı var belımde ara ara agrıyor sureklı uyku halındeyım ısten donuste dolmusta bıle uyur oldum yemekden sonra hemen uyuyorum bulantı goguste hassasıyet falan yok ara ara sıcak basıyor normal yurudum yolu artık yurumekde zorlanıyorum daha erken dıye testte yapmıyorum hamıle olabılırmıyım(İNŞALLAH)
Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenler
Bebek sahibi olma konusunda eşinizle ortak bir karar verdiniz ve tam olarak sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek istiyorsunuz. Hem heyecanlı hem de bir o kadar da endişelisiniz. Hayata yeni bir insan kazandırmak birçok sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Öncelikle gebe kalmadan önce yapılması gerekenleri bilmek ve buna göre adımlar atmak hamilelik sürecinde bir takım kolaylıklar sağlayacaktır. Nasıl hamile kalınır? Hamile kalma yöntemleri, gebe kalmadan önce yapılması gerekenler gibi sorularınıza tam da bu yazımızda yararlı bilgiler vermeyi amaçlıyoruz.
Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için, hamile kalmadan önce yapılması gerekenlere dikkat etmek, gerek annenin gerek de bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir.
Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenleri maddeler halinde sıralayabiliriz:
• Hamilelik öncesinde ilk yapılması gereken doktorunuzdan randevu alarak, muayene olmaktır. Gebe kalmadan önce gerekli kan tetkiklerini yaptırıp, Pap smear testi yaptırılmasıdır.
Pap smear testi: Rahim ağzı kanseri taraması testi (Tüm kadınlara yıllık olarak yapılması önerilen bir testtir.)
• Gebe kalma çalışmalarına başlamadan 1 ay önce 400 mcgr folik asit alımını düzenleyin. Bebeğin sağlığı açısından son derece önemli olan folik asit asitli meyvelerde, yeşil yapraklı sebzelerde ve bakliyatlarda bulunmaktadır.
• Hamile kalmadan önce check-up yaptırarak bilmediğimiz hastalıkların teşhis ve tedavisi, almanız gereken vitaminler, yapılması gereken aşılar sağlıklı bir hamilelik süreci açısından son derece önemlidir.
• Kolay hamile kalmak için adet döneminin ilk 12-14-16. günlerinde düzenli cinsel ilişkiye girilmelidir. Yumurtlama döneminizin tesbiti için adet günlerinizi not alın.
• Düzenli olarak spor yaparak kilonuzu dengeleyin. Aşırı kilolu olmak ya da aşırı zayıf olmak hamilelik açısından risklidir.
• Gebe kalmadan önce dişçiye giderek dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlıklı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Gebelik döneminde diş eti hastalıkları erken doğuma sebebiyet vermektedir.
• Gebe kalmak için cinsel ilişkiye girdiğinizde bir saat yataktan kalkmayıp, belinizin altına bir yastık koyun. Böylelikle daha kolay hamile kalabilirsiniz.
• Hamilelik döneminde hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından doğru ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bol bol meyve ve sebze tüketilmelidir.
• Kafein tüketimi hamilelik döneminde 200 mg’dan fazla alındığı takdirde anne ve bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
• Hamile kalmadan önce sigarayı bırakın. Hamilelik döneminde sigara kullanmak erken doğum ve düşük riskine sebebiyet vermektedir.
• Gebelik döneminde alkol alımı son derece zararlıdır. Alkol bebekte öğrenme geriliği gibi birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Gebelik döneminde kesinlikle alkol kullanmayın.
• Hamile kalmadan önce eşinizin sigara ve alkol kullanması sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir. Eşinizi ağır, yorucu işlerden ve strestten uzak tutun.
• Hamile kalmadan önce para biriktirin. Mali durumunuzu gözden geçirin.
Son düzenleyen: Moderatör: