Doğuma Hazırlık birkaç KIZ ismine birkaç yorum istiyorum!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nam_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
25
11
ASEL : bal, cennetteki bal ırmağı, Arapça, Kur'an da geçiyor.
MİRAY : ayın ilk günü, önde gelen ay. Türkçe.
ESİL: şerefli, şanlı. Osmanlıca. Bizdeki Asil.
SİMAY: gümüş gibi parlak ay. Türkçe
GÜLİN: Gülden gelen.Türkçe.

Ama şöyle bişey de var Allahu teala çocuklarınıza Kuran-ı Kerimde geçen isimleri vermemizi emretmiştir övur dünyada çocuğunuz sizden şikaytçi olmasn

Öylemi iyi öyleyse gulin ve miray hoş .. Adım Merve annem beni miray diye de çağırır hoşuma gidiyor :)

miray la gülünin anlamları güzel değil ki ben bu isimlerden asil i beğendim bir tek.

Kesinlikle asel ve miray favorim hatta bekarken kizim olursa adini Beyda asel koyacağım diyordum Beyda da arapça Kur an da geçiyor anlamı beyaz demek Beyda asel yani beyaz bal oluyor kulağa hoş geliyor. Ama maalesef kızım olmadı iki oğlum var Allah hayırlı ömür ve ain biri miraç diğeri berat Allah verir birde kızım olursa onlara uysun diye miray beren koyacağım. Sevgiler....

çok zor bu isim işi ya.... hamile olmayanlara bile şimdiden düşünün diyorum.

Miray ve Simay güzel bence. Gülin benim kulağıma demode geliyor ve Türkçe karakter barındırması dezavantaj; Asel ve Esil ise çok zorlama isimler gibi geliyor.

ben asel'i hiç beğenmedim anlamı güzel olabilir ama ne bileyim sanki gsm operatörü gibi. bence çocuklarımıza değişik isim vermeye çok uğraşmayalım sonra sınıfta yoklama almak çok zor oluyor benim bir öğrencimin 4 tane ismi vardı bir de soyad derken 45 kişilik sınıf hayal edinneyse şaka bir yana Allah analı babalı büyütmek nasip etsin yavrunuzu

Simay cnm

Canım bencede miray güzel ama serra maysa ve gülce de benim favorilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…