merhaba,
beslenme başlığı altında da yazınızı gördüm. benim 7 ay boyunca yaşadıklarımın aynısını yazmışsınız. 30-45 dk arasında uyanıyordu oğlum geceleri, ıh dese ben başında bitiyordum hemen ve emerek uyuyordu tabiki. ben gece hiç uyumuyordum. yardım edecek kimse olmadığı için gündüz de uyumuyordum gerçi. sonra internette araştırma yaparken bu uyanmalarının nedenini öğrendim. bebekler ortalama saat başı zaten uyanır (normal insanlarda böyle) ve tekrar uykuya dalmak için de mutlaka uyku rutinlerini ararlar. yani bebek ilk gece uykusuna memede uyuyorsa gece ara uyanmalarında da uykuya dalmak için memeyi arıyor. her uyandığında emzirmeniz de onun uykuya dalmak için meme bağımlılığını artıtıror aslında.
akşam yatırmadan önce karnını muhallebi gibi tok tutacak şeylerle besleyip, memede uyuma rutini yerine kendi kendine tekrar uykuya dalmasını sağlayacak bir rutin yerleştirmeniz lazım. hiç kolay değil, ben yaşadığım için biliyorum, 1 ay kadar süründüm diyebilirim ama şimdi çok şükür akşam kendi kendine uyuyor ve 5-6 saat kesintisiz uyuyabiliyor. gece arada uyandığında da bana ihtiyaç duymadan kendisi tekrar uyuyor. uzun yazdım kusura bakmayın ama yaşadığınız sıkıntıyı çok iyi bildiğim için detay vermeye çalışıyorum. bu konuyla ilgili iyi bir kirap ta var. ben oradaki yönetmlerden de faydalandım. kitap :BEBEK BAKıM SORUNLARıNA MUCIZE ÇÖZÜMLER, TRACY HOGG
umarım faydasını görürsünüz. emzirmeyi bırakmayın derim. önemli olan düzenini kurmak. benim oğlum yaşını doldurmak üzere ve gece uyanma sorunlarımız bitince emzirmek daha kolay ve keyifli hale geldi.
kolay gelsin, svg.