• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları birir bana yardım etsin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yaxgxmur sxixla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
117
1
96
42
İzmir
ya belkide hiç birinize önemli gelmicek amöa çok yoruldum oğlum kolikti şimdi 10aylık ama geceleri çok uaynıyo allaha çok şükür iştahlı kilomuz herşeyimis güzel ama bu gece uykuları beni öldürüyo lütfen tavisyelerinis varsa yazın çok yoruluyorum meme emiyo her uyandığında sütten kesmeyi bile düşünüyorum...

canım arkadaşımın oğluda 10 aylık.
o da geceleri yapışıyormuş annesine.gündüzleride çok mızmız sürekli kuca istiyor.gece uykusuda gündüz uykusuda yok desem yeridir kızcağızın..
sütten sakın kesme şifa niyetine veriyosun sütü sen ona..
biraz daha sabret güzelim analık böyle işte.ne yapacaksın?
gündüzleri uyuduğunda sen de uyu dicem..
yada onu gündüzleri hiç uyutmamaya çalış geceleri uyusun acıkmaması içinde yatmadan tok tutacak bir şeyler yedir yemesi iyiyse..tek çare bu ikisi geldi aklıma..

benim kızım 11 aylık o da geceleri çok uyanıyo ve her seferinde emmek istiyo.acaba acıkıyo ondan mı uyanıyo diye yatmadan önce mama yedirdim ama yine aynı.sanırım benim kokumu arıyo

biz artık 12 aylığız ama hala saat başı uyanıp duruyoruz..... şöyle 2 - 3 saat aralıksız uyuyabilse dünya benim olacak..

merhaba,
beslenme başlığı altında da yazınızı gördüm. benim 7 ay boyunca yaşadıklarımın aynısını yazmışsınız. 30-45 dk arasında uyanıyordu oğlum geceleri, ıh dese ben başında bitiyordum hemen ve emerek uyuyordu tabiki. ben gece hiç uyumuyordum. yardım edecek kimse olmadığı için gündüz de uyumuyordum gerçi. sonra internette araştırma yaparken bu uyanmalarının nedenini öğrendim. bebekler ortalama saat başı zaten uyanır (normal insanlarda böyle) ve tekrar uykuya dalmak için de mutlaka uyku rutinlerini ararlar. yani bebek ilk gece uykusuna memede uyuyorsa gece ara uyanmalarında da uykuya dalmak için memeyi arıyor. her uyandığında emzirmeniz de onun uykuya dalmak için meme bağımlılığını artıtıror aslında.
akşam yatırmadan önce karnını muhallebi gibi tok tutacak şeylerle besleyip, memede uyuma rutini yerine kendi kendine tekrar uykuya dalmasını sağlayacak bir rutin yerleştirmeniz lazım. hiç kolay değil, ben yaşadığım için biliyorum, 1 ay kadar süründüm diyebilirim ama şimdi çok şükür akşam kendi kendine uyuyor ve 5-6 saat kesintisiz uyuyabiliyor. gece arada uyandığında da bana ihtiyaç duymadan kendisi tekrar uyuyor. uzun yazdım kusura bakmayın ama yaşadığınız sıkıntıyı çok iyi bildiğim için detay vermeye çalışıyorum. bu konuyla ilgili iyi bir kirap ta var. ben oradaki yönetmlerden de faydalandım. kitap :BEBEK BAKıM SORUNLARıNA MUCIZE ÇÖZÜMLER, TRACY HOGG

umarım faydasını görürsünüz. emzirmeyi bırakmayın derim. önemli olan düzenini kurmak. benim oğlum yaşını doldurmak üzere ve gece uyanma sorunlarımız bitince emzirmek daha kolay ve keyifli hale geldi.
kolay gelsin, svg.

bende yaşadığım için siiz çk iyi anlıyorum uykusuzluktan ayakta duramıyodum birde çalışan bir anne olarak siz düşünün gerisini...sütüm çk azdı oğlum doymuyordu..saat başı kalkıyordu bende sütten kestim. mama veriyorum uykusu daha düzenli oldu eskiye nazaran ama :))))sütten kesin demiyorum benim çk azdı gün boyu vermesem 20 ml bile çıkmıyordu hesap edin sütünüz varsa verin ..ama tok tutacak şeylerde mutlaka uyku öncesi verin..

Back