Birini takmamayı başarabilmek

Spectrumetal231011

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
1
0
6
32
Nerden başlayacağımı bilemiyorum . Cok doluyum.25 yaşındayım ve bi kız kardeşim var . Anne ve babamızı 3 yıl önce kaybettik. Bi şekilde sorumluluğunu üzerime aldım kardeşimin. Universiteyi okumasi icin yanima aldim . Öyle böyle bitirdi 2 yıllık bir bölüm. Yaklaşık 1 yıl önce biriyle tanıştı. Çocuk benim gözümde igrenc pisliğin teki. Hiç haz almıyorum .bir-çok sebebi var . En başta kardeşime layık değil. Kıyafetine gezmesine tozmasina herşeyine karışıyor. Herşeyi geçtim benle ilişkisine karışıyor. Hatta benle birşey yapmasına izin vermiyor. Ben 1 yıldır kardeşimle bakkala dahi gidemedim. Bu durum çok ilerledi aramız iyice kötü oldu ve keni öz kardeşim elin beyinsiz yüzünden bana düşman oldu . Aramız o kadar kötü ki hiç bir şekilde düzenlemez gibi. Bana ablasına çok büyük saygısizliklar etti. Evden çıkıp o çocuğun ailesinde kalmalar mi dersiniz. Kardeşimi ararken ailesine ulaştığımda bana burda yok diyen yalancı pislik insanlar mi dersiniz. Bana küfürler eden bi kardem mi dersiniz herşey var. Kardeşim beni sildi evlenmek istiyor şuan. Ama baa hiç birseyinden bahsetmiyor. Kendi kendine plan program yapıyor. Ailemizde aklı basında kimse yok nerdeyse .kalmadı yani herkesi kaybettik. Beni hayatında istemeyen bir kardeşim var ve tamamiyle bana düşman. Bende bir nebze bile olsa kardeşimi umursamamak istiyorum canım öyle yanıyor ki .takmak istemiyorum onu . Hayatıyla ilgilenmek istemiyorum artık. Ama yapamıyorum aklima geldikce ağlıyorum üzülüyorum ama hiç bişey hak etmiyor . Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum sadece ben bana böyle davranılmasını hak etmedim çok zoruma gidiyor. Evlenip gidecek e bir daha gorusmicez belkide tek istediğim umursamamak düşünmemek .
 
"Bekara karı boşamak kolay", bu deyimi lütfen unutmayın.

Siz muhtemelen kardeşinizin iyiliği için, onu dinlemeden sevdiği insanı kötüleyerek istememezlik yaptınız. Fakat unuttuğunuz bir nokta vardı: kardeşiniz o çocuğu seviyor.

İşte bunu bilerek davransaydınız muhtemelen bunlar olmazdı. Sevgiye her zaman saygı duymak gerekir, çünkü beraberinde sevgi uğruna yapılacak onlarca çılgınlığı getirir.

Kardeşinizin iyiliği için, iyi niyet ile davrandığınızı biliyorum, size canı gönülden inanıyorum. Fakat şapkayı önünüze koymanız ve biraz alttan almanız gerekiyor. Sevdiği insan size göre pisliğin teki olabilir fakat siz bilir kişi değilsiniz. Onunda bir aklı ve karar mekanizması var. Aile büyüğü olarak koruma içgüdüsü bu tür istenmeyen olaylara sebebiyet verebiliyor.

Aynı şeyleri tekrarlayarak ve uzun uzun yazma sebebim, konuyu başka biri okursa aklında yer etsin istemem.

Sizin durumunuza gelince, yaptığınız şeyin yanlış olduğunu kabul edip kardeşinizden özür dileyin. Belli ki ne derseniz deyin sevgisini tercih edecektir. Bu durumda akıllıca davranıp saygı duyun ki kardeşiniz en azından yanınızda dursun, bu onu daha güvende yapcaktır. Eğer beğenmediğiniz bir pisliği varsa bunu ilerleyen zamanlarda ona kanıtlayarak gösterin ve sakın tavsiye vermeyin. Sadece gösterin ve açıklama bekleyin, bu şekilde tartışmak daha yararlı olacaktır.
 
Back