Birine aşık olamam diye korkuyorum

thebestlover

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2023
22
11
8
26
26 yasindayim, 2 senelik ilişkim 6 ay önce bitti. Çok iyi anlaşıyorduk çok fazla aşıktım ama ilerde evlenmeyi düşünmediğini böyle bir konu için emin olmadığını erken olduğunu söylediği için ayrıldım. 2 sene sonra evlenmeyi düşünüyorum. Güzel ve akıllı bir kadınım açıkçası. Bir daha kimseyi sevemem aşık olamam tekrar evlenecek kadar diye korkuyorum. Nedense çevremdeki çoğu erkek de evlenilecek duygusal olgunluğa sahip erkekler değil ve ben gerçekten sağlıklı güzel bir ilişki ve bağ kurmak istiyorum ama duygusal olgunluğa sahip erkek olduğunu pek düşünmüyorum. Gerçekten kriterlerine uygun biri çıkar mı bilmiyorum çünkü kendimi birçok konuda geliştirdim ve kendime denk birini bulup aşık olmak samanlıkta iğne aramak gibi geliyor

Aslında dürüst davranmış evlilik düşünmüyorum diyerek.
Evet ama çok kırıldım iki senelik bir ilişkiydi ve ben 3-4 sene sonrası için söyledim o da 3-4 sonra seninle evlenmek ister miyim bilmiyorum gibi bir cevap verdi. Yani yeterince sevseydi sanırım böyle düşünmezdi başka şeyler de oldu tabi ama asıl bu nedenden bitti

Çok olgun ve dürüst davranmış , her erkek böyle değil. Kısmet değilmiş demek ki. Yeterince sevmek sorun değil bence, sizin yolunuzu kapamayacak, size boş vaadler vermeyecek kadar seviyormuş daha da önemlisi saygı duyuyormuş. Sevmek bir balon, evlenince patlıyor , içinde saygı yoksa , patlak balonla kalıyorsunuz.
Daha çok gençsiniz, önünüze daha neler çıkar ama odak noktanızı evlilik yapmayın. Evlilik konusuna odaklanmaktan insan bazen gözünün önündeki bu adamla evlenilmez yazısını göremiyor. Siz kendinize odaklanın , kendinizi geliştirin yeni insanlara açık olun.

Kırılmakta haklısınız ileriyi düşünmediği birisi ile 2 sene gecırmesi saçma olmuş o zaman . Yine de bu da bi dürüst davranış olmuş

O kadar özlüyorum ki 6 aydır unutamadim sürekli ağlıyorum ama beni yeterince sevmediğini ve değer vermediğini düşünüyorum. Çok emek verdim değer verdim gelecek hayalleri kurdum kimseyi bu kadar sevmedim. En karanlık en kötü huylarını bile gördüm sevdim kabul ettim ama bu kadar şeye rağmen benimle gelecek hayali olmaması beni çok kırdı ve zaten ayrıldıktan hemen sonra da başka flört edinmiş

Belki de bu kadar verici bir insan olmamanız ilerde daha iyi olur. Size evlenme teklif etmemiş, bence öyle evlenince şöyle yaparız, çocuğunuzun ismi şu olur falan da dememiş, siz biraz kendi kendinize gelin güvey olmuş gibisiniz. Bir de şunu anlamıyorum, siz herşeyine katlandınız( katlanmanız hata ) diye sizinle evlenmek zorunda değil. Bir sonraki ilişkimizde daha mantıklı , boş hayallere kapılmadan değerlendirme yapın. Şöyle bir soru sorun, ben neden bu adama bu kadar verici davrandım, karanlık yönlerini bile kabul ettim, benimle açıkça gelecek hayali olmayan bir adamı evliliğe ikna etmeye çalıştım ?

İkna etmeye çalışmadım. Başlarda böyle demedi tabi ki benimle hayaller kurdu. Ben o da istiyor sandım. Sonra zaman geçtikten sonra böyle düşündüğünü söyledi. Çok aşık olmuştum ayrılamadım. Konusunu da açmadım olsun dedim ama sonradan fark ettim ki ben çok verici olmuşum ve verdiğim değerin karşılığını alamamisim sonra tekrar bu konudan dolayı ayrıldım. Ve hatta terapi aldım bunun için çünkü çok baglanmistim .Çok özledim iki ay sonra yazdım konuştuk falan ama bizden olmaz dedi ben de daha gururumu incitmemek için yazmadım ve kafamda bitirmeye çalışıyorum.

Bu düşüncesini öğrendıkten sonra ilişkiye devam etmıssınız aslında siz kendı kendınızı kandırmıssınız .ayrıldıktan 2 ay sonra geri dönmüşsünüz karşı taraf okeyleseydi barışmayı ilişkiye devam edıyor olacaktınız . Zaten oda hızlı bi şekilde boşluğu doldurmuş başka biriyle

Mantığım istemiyor kalbim istiyor işte ama kendime olan saygimi daha fazla yitirmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…