Birinci sınıf ve ikinci sınıf harçlık & kıyas

Bacım alakası yok bence Avrupa’da kola bile sağlıklı olabilir adamların yasakları var ürün üretimi konusunda bizim en doğal ürünümüz incir bile onların kapisindan donuyor
Kola da sağlıklı değildir ya, ice tea kesinlikle onlarda çok daha doğal biri paylaşmıştı fusetea türkiye ve avrupa içeriğini, onlara gerçek çay var içinde ki maliyetli bir şey de değil bizde çay ekstraktı var. Onu bile bize layık görmemişler.
 
Çocuğunuzun para ile ilişkisinin iyi olması için harçlık alması şart. Haftalık 50 100 gibi rakamı siz belirleyin ve yetirmesi gerektiğini öğrenmeli.
Ayrıca bu paranın hepsini harcamayıp çok almak istediği bir şey olursa ortaklaşa alabileceğinizi veyahut size borçlanarak o ürüne sahip olabileceğini anlatabilirsiniz.
Parayı tutma büyütme ve harcama konusunu bu yaşlarda öğretmeye başlamalısınız.
 
İlkokulda harçlık olayına şaşırdım, bizde yasak çünkü. Beslenme koyuyoruz. Paketli gıda vs yasak olmasına rağmen bazı anneler koyuyor, oğlum da bazen itiraz edecek oluyor ama liste dışına çıkmam diyorum.
Konuyu okuyunca 1. sınıfta ne harçlığı oldum. Oğlum 3. Sınıf. O yaş grubuna her gün harçlık verilse, her gün de kantinden alışveriş yapıyor malesef. Ama sınıfında böyle bir durum olsaydı ben de bazen verirdim sanırım. Toplu karar vermek, öğretmenine danışmak en iyisi. Keşke kantinler yasaklanabilse...
 
Biz henuz oralara gelemedik anasinifindayiz ama benim fikrim az da olsa bi harcligi olmali. Arkadaslarina ozeniyordur. Bir de parasini dogru harcamayi ogrenicek tabi bu sirada. O yanina koydugunuz cikolatayi koymasaniz ve secimi ona biraksaniz daha iyi gibi. Zaten belli bir miktar harclikla kac tane zararlı urun alabilir ki.
 
Güzel yapıyorsunuz bence. Bende harçlıkla büyüyen bir çocuk olarak babam bana aylık bir bütçe verirdi bununla ayı geçir derdi. Paran biterse benden bir kuruş isteme ister hemen harca ister günlere yay derdi. Böyle böyle elimde ki parayla geçinmeyi öğrendim iyi ki böyle yapmış
 
Diyelimki kalemin ucu bitti o gun eve gelip bunu soylese ertesi gune alinabilir. Ben okullarin biraz zorbalik kullanircasina malzemen bitince hemen elinin altinda olmasi gerek diye diretiyolarmis gibi algiladim.

Ben biriktirsin diye gondermiyorum zaten onu harclik olarak veriyorum.
Bayram harcliklari, dogum gunleri ozel gunlerde aldiklarini biriktirebilir bir cocuk yada biriktirmese ne olur o yasta ev araba almayacakki.
 
Amaç ev araba alması değil, anlamamak için biraz diretiyorsunuz gibi geldi. Biriktirerek istediği pahalı bir oyuncak vs için kendisi katkı sağlayacak, paranın havadan kolayca gelmediğini ve beklemesi gerektiğini öğrenecek.

Ucu bitti silgisi kayboldu neden başkasından alsın buna alışsın? Zorbalık ne alaka? Kırtasiyeye yeni bir kalem gelir almak ister en basitinden. Servisi kaçırır otobüse binmesi gerekir yanında kartı yoktur ama parası vardır gibi bir sürü şey sıralayabilirim.
 
Diretmiyorum.
Ben yasadigim yerle kiyas yaparak dusundum ama ayni sartlarda degiller.
 
Kesinlikle cocuklara harclik vermek sart. Hele erkek çocuğuna para vermek şart yoksa ozguvensiz olurlar. Canı bir simit de çekse alabilecek kadar parası olmalı. Bazen de tost yiyebilmeli. Onlar da insan. Nasıl ki biz canımız çektiyse bir tost alabiliyorsak cebimizde paramız varsa, onların da olmalı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…