İlla arkadaşlarına yalvarıyorda onlar veriyor diye düşünmeyin çünkü benim oğlumda da bazen bu şekilde oluyor arkadalarıyla degistiriyorlarmış sizinkide böyle olabilir. 1. Sınıfta hiç harçlık vermedik sınıfça ortak karardı kimse çocuğuna harçlık vermedi böylece gördü etti canı istedi konuları hiç olmuyordu ama şuan isteyen veriyor bizde arada veriyoruz. Bazen kendi istiyor bazen veriyoruz almıyor. 2. Sınıfa gidiyor şuan.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Çocuk sağda solda görüp heves ediyor belki istiyor arkadaşından. Sen fakir misin parasız geliyosun derler çocuğu zorbalayan bile çıkar. Ne yerse yesin (siz abur cuburun yanlış olduğunu öğretmelisiniz tabii), parayı öğrensin biraz verin her gün. Bu yaş haftalık verip idare etmesini beklemek için uygun olmaz sanırımHer gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor
Günlük 5 TL mi? 5 TL'ye ne alabilir ki çocuk kantinden khomyuk? Bide senin oğlan özelde diye biliyorum orda kantin olsa hiç olmaz herhalde 5 TL'ye bişey. Canı cekip alacakta çok almayıp biriktirecekte. Miktarı ozellikle bu kadar az belirlemenin sebebi nedir merak ettim. Genel olarak düşüncelerini çok beğendiğim için soruyorumOğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
Kendi param bilinci oluşsun. Biriktirmenin keyfini alsın amacındayım.
Okulda kantin olsaydı sanırım günlük 5 lira verirdim. Canı çekerse alsın ama çok da almasın biraz da biriktirmeye çalışsın diye
Kalemin ucu biter, silgisi kaybolabilir, kırtasiyeden bir şey lazım olabilir, kantinden dondurma vs yemek isteyebilir, para biriktirip bir şeyler alması teşvik edilebilir, okulda çorabı ıslanır lazım olur yakındaki marketten alır ve daha bir sürü şey. Neden verilmesin?Yanlis anlamayin merakimdan soruyorum sadece size degil diger annelerede sormus oluyorum
Cok kucuk yasta neden para veriliyor Türkiyede ?
Benim kizim 9. Sinifa gidiyor. Banka hesabi actirdim haftada 5 euro gidiyo hesabimdan. Okulda beslenmeyi ya evden goturuyo yada annem yakin oturdugu icin oraya gidiyo. Bu yila mahsus bi durum gecen yillar anneme yakin degildi.
Yani cok kucuk yasta paraya alistirmak gibi bi sistem olusturulmus sanirsam
Oğlum ilkokuldayken bir arkadaşının annesi çocuğa beslenme hazırlayıp gönderiyordu (bazı çocuklar + benim çocuğum da yemekhaneden yiyordu, yemek çıkan bir okuldu/devlet okulu) Ama mesela bu çocuk yemekhaneye uğrayıp yemeklerden kalan artiklari yiyormuş. Ailenin durumu olmadığından değil kadincagiz sağlıklı beslenme hazırlayıp gönderiyor ama işte çocuk bunlar farklı geliyor, gözü kalıyor demek ki. Bence makul denebilecek bir harçlık verin, hergün olmasa bile haftanın 2-3 günü de verebilirsiniz. Parayla ufaktan ilişki de kurmaya başlar hem..Ben oğluma harçlık veririm ama çok harcamayı/savurmayı sevmez, parasını tutar/biriktirir, sonra sevdiği/istediği birşeye harcar..Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Yurtdisiyla burayı kıyaslamanız hiç doğru bir matematik değil ama yine de siz bilirsiniz.14 yasindaki kizima haftalik 5 euro veren ben
Benim oğlum da 1.sinif ve benim çalıştığım okulda okuyor.Bizim kantin karşı binada.Buyukler ezer korkusuyla oraya gidemiyor diye vermiyordum ama bir gün eve 10 TL ile geldi.Arkadasiyla kantine gitmişler, arkadaşı aldığı şeyin para üstünü benimkine vermiş.Parayi çocuğa iade ettim ve oğluma arada harçlık vermeye başladım, cüzdanı bile var ama para hiç eksilmiyor çünkü kantine gidemiyor.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Sınıfta harclık alanlar var dedi oğlumda...Çok özenmiş ..Arada kantinden tost yiyenler oluyormuş...Bende hafta da 1 kere tost parası ve kantinden ne özeniyorsa alma parası veriyorum..Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Ya çok haklısınız biz çok takıyoruz, yurt dışında 2 yaşındaki çocuk kola içiyor, zaten hayatımızda stress eksik olmuyor bir de sağlıklı besleneceğiz diye strese giriyoruz. Pestistten korkuma salata yapmayı bıraktım, çocuğuma meyve yedirirken acaba kötülük mü yapıyorum, bir de bunları stress yapıyoruz.Ya ne diycem ben yurtdısında yaşıyirum. Burada insanlar aşırı sağlıksız besleniyor. Ama hepsi sağlıklı ve fit.stres yok ve spor yapıyorlar. Anne babalarınız hazır yiyecek bilmez mesela ama o yaş hep hasta. Şahsen sağlıklı yemek önemli ben de dikkat ederim ama o kadar takacak bir mevzu da değil. Haftada iki ev yemeği olsun diyorlar burada en azından. E biz yedi gün ev yemeği pişiriyoruz halk olarak zaten. Yani zaten iyiyiz bence sağlıklı yemek konusunda
O yaşta para biriktirme de bencillik getiriyormuş. Günlük harçlık vermek lazımmış. Mesela haftasonu biryere gidiyorsanız o güne özel verebilirsiniz
Bacım alakası yok bence Avrupa’da kola bile sağlıklı olabilir adamların yasakları var ürün üretimi konusunda bizim en doğal ürünümüz incir bile onların kapisindan donuyorYa çok haklısınız biz çok takıyoruz, yurt dışında 2 yaşındaki çocuk kola içiyor, zaten hayatımızda stress eksik olmuyor bir de sağlıklı besleneceğiz diye strese giriyoruz. Pestistten korkuma salata yapmayı bıraktım, çocuğuma meyve yedirirken acaba kötülük mü yapıyorum, bir de bunları stress yapıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?