O zaman haftada 1 gün para günü mü olacak olabilir tabi Ben aslında tecrübeleri merak ediyorum görüşleri değilMarketten seçtiğini kantinden de seçebilir . Haftalık belirli bir bütçe verirsiniz fazlası olmayacak şu şu ürünleri almanı istemiyorum dersiniz. Arkadaşları içinde mahcup olmasına ne gerek var çocuğun hiç parası yokmuş gibi. Yani tek bir yönden bakmayın lütfen
Herkesin var değil aslında benim gibi olan 1/4 diyelim
Ev keki ben de koyuyorum. Meyve de. Ne kadar harçlık veriyorsunuz ? Günlük haftalık ?Bence abartıyorsunuz.
Çocuğunuz 2-3 yaşında değil.
Oğlum 7 yaşında okulda her gün bir ev keki yiyor beslenmesine ben koyuyorum. Haftasonları da rahat oluyor. Yani sebzesini etinç meyvesini yedikten sonra bir kekten bir sucuklu tosttan bir çikolatan ne olacak? Önemli olan dengeyi sağlamak.
Bugün arkadaşı bir çikolata verdi yedi, anneannesinde puding yedi, bir tane de yılbaşı kurabiyesi yedi. Bir gün önce de gece sıcak çikolata içti.
Ama mesela sürekli yemek istemez. Evde çikolata dolu bir dolap var açıp yemez. Çünkü kısıtlamadığım için cazip görünmüyor.
Pardon yazmışsınızOğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
Kendi param bilinci oluşsun. Biriktirmenin keyfini alsın amacındayım.
Okulda kantin olsaydı sanırım günlük 5 lira verirdim. Canı çekerse alsın ama çok da almasın biraz da biriktirmeye çalışsın diye
Bizim okulda kantin yok, paketli gıda yasak. Ama haftada bir iki kere okulda mutlaka pasta çikolatalı kek, şerbetli tatlı dağıtıyorlar ne yazık ki. Okulda harcamadığı için haftalık 30 tl veriyoruz. İsterse markette isterse başka yerde harcaması için.Ev keki ben de koyuyorum. Meyve de. Ne kadar harçlık veriyorsunuz ? Günlük haftalık ?
Tecrübeler derken sizin çocuğunuz diğer çocuklarla aynı mi ? O da ayrı bir birey ya. Tecrübeniz bence zaten acı olmuş siz almamisiniz ve çevresindekiler bir şekilde almış . Büyüyünce de aynı şey olabilir siz alkol kullanmasına izin vermezsiniz çok sağlıksiz diye o bir yerlerde içip gelebilir . Belki de bazı özgür alanlar bırakmak lazım . Onlar da bizden bağımsız bireyler okulda bir çevresi arkadaş grubu olan insanlar. Yani bu yetkiyi küçük küçük verip sohbet içinde sorarsınız paranı ne yaptın çikolata mi yedin guzel miydi vs .O zaman haftada 1 gün para günü mü olacak olabilir tabi Ben aslında tecrübeleri merak ediyorum görüşleri değil
Her gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor
Biz işi haftada bir gün kantin günü yapmakta bulduk cuma günleri kantin günümüz diğer günler evden götürüyorBirinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
O kadar koordineli olmaz bizim sınıftakiler herkes kendi aleminde
Cherry cim içinde koruyucu katkı maddesi olmayan Züber fellas filan ok de glikoz şurubunun kralını koyan ül… çikolataları gayet sağlıksız ama ya.. yazdığın diğer şeylere imzamı atarımÇikolata saglıksız değil ki, aksine gayet saglıklı. Içinde kakao ve kakao yağı var. Sadece kalorisi fazla o yüzden yetişkinlerde fazla kilo yapar ama çocuk metabolizması hızlıdır, yakar geçer.
Beslenme konularinı öğrenin bence, besin gruplarını, besin degerlerini ve asağı yukarı kalori değerlerini ögrenirsiniz. Bir de cok kısıtlayicı beslenme stillerini asla ve asla cocuklara yaptırmamalisınız, gözleri kalır yetiskinlikte patlayana kadar yer obez olurlar. Ben yetiskinim, her gün ufak bir paket çikolata yerim haftada 1 gün de ne istersem onu yerim. Çok yanlış yoldasınız, onu yeme bunu yapma şeklinde çocuk yetişmez. Hele ki herkesin parası var benim niyd yok kafasına çocugunuzu getirmeyin.
Her gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor
Verin bence. Para mevzusunu öğrenir hem. Bu haşea haftalık değil de günlük vermek lazımmış. Miktar ona göre ayarlanacak.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Ya ne diycem ben yurtdısında yaşıyirum. Burada insanlar aşırı sağlıksız besleniyor. Ama hepsi sağlıklı ve fit.stres yok ve spor yapıyorlar. Anne babalarınız hazır yiyecek bilmez mesela ama o yaş hep hasta. Şahsen sağlıklı yemek önemli ben de dikkat ederim ama o kadar takacak bir mevzu da değil. Haftada iki ev yemeği olsun diyorlar burada en azından. E biz yedi gün ev yemeği pişiriyoruz halk olarak zaten. Yani zaten iyiyiz bence sağlıklı yemek konusundaHer gün kantinden 1 çikolata, 1 abur cubur fazla değil mi ya, yorumlara şaşırdım. Hergün kantinden bir şey yemek aşırı sağlıksız. Biz kendimiz bile her gün abur cubur yemiyoruz.
Çocuğunuza para verin tabi ki. Ama genel olarak bu kadar harcama yapmamaları lazım çocukların. Hiç kantin olmayan okullar var, çok mantıklı
O yaşta para biriktirme de bencillik getiriyormuş. Günlük harçlık vermek lazımmış. Mesela haftasonu biryere gidiyorsanız o güne özel verebilirsinizOğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
Okulda kantin olsaydı sanırım günlük 5 lira verirdim. Canı çekerse alsın ama çok da almasın biraz da biriktirmeye çalışsın diye
5 liraya kantinde su bile yok , paranın değerini tam bilmediği için 5 lirayla koşardı kantine çikolata alınabileceğini sanıpOğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?