Birikimin tamamıyla araba almak

araba altın/eurodan daha hızlı yükseliyor, ben olsam arabamı yükseltirdim. 570e alınan araç 2 ay sonra 715e satıldı, hiç bir birikim bu kadar kar getiremez 2 ayda.
Aslında bu bir kar değil, muazzam bir değer kaybı ancak maalesef bu şekilde görülüyor tabi cogunluk tarafından.

Yok canım 4 ay önce 0 araç aldık suzuki s cross 830 bine şu an 960 oldu ama vitara Swift ya da sandero duster var o fiyata 6 yas araçtan çok daha iyiler bence
işte piyasada en son 4 ay önce varmış demek ki sıfır araç. cidden yok. sıfır araçta kara borsa var maalesef

işte piyasada en son 4 ay önce varmış demek ki sıfır araç. cidden yok. sıfır araçta kara borsa var maalesef
Cidden öyle bir durum var ülkede hersey mi.b.ka sarar? Istanbulda yok 0 araç yok resmen bizde kocaeliye gittik bayiyi aradık var dedi hemen gittik aldık ertesi gün....mesela kia stonic için sıraya girmiştim o sıra 600 bindi Kasım ayında sizi ararız dediler 5 ay geçti hala arancam iyiki beklemedim ki zaten fiyatı 800 oldu onun da 800 e çok daha iyi ve donanımlı bir arabaya denk geldim onların keyfini bekleyecegime 0 araç düşünenler çevre illeri düşünebilir istanbulda yok asla

Herkese merhaba çok kararsız kaldığım bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum, mantıksız mi düşünüyorum ne yapmalı bilemedim farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
Olay şöyle ki benim bir yakınım arabasını satıyor ve ilana koymadan bana söyledi almak istersen sana satayım dedi ve 10-20 bin gibi bir indirim yaptı.
Benim halihazırda bir aracım var ama bu arkadaşımın arabası hep almak istediğim bir modeldi. Benim aklıma yattı başta ama oturup düşününce bazı kafama takılan noktalar var.
Bu aracı almak için kendi aracımı satmam üstüne de 400 bin kadar koymam gerekiyor.
Benim bankada 400 bin kadar birikmisim var( borsada ve altında duruyor şu an)
Yani bu aracı alırsam kenarda beş kuruşum kalmamış olacak. Hayat ne getirir bilinmez seneye bir yerden para bekliyorum ama hic gelmeyebilir de bel bağlamak istemiyorum.
Borsadaki son durumlar malum, maalesef çok bir kazancım yok ama akmasa da damlıyor diyebilirim. Parayı çekersem bu da gidecek.
Bunun yanı sıra araç fiyatları da günden güne artıyor şu an böyle bir fırsatım varken almamak hata mı olur ileriki zamanlarda belki de hiç alamayabilirim. Piyasa ne olur artar mı düşer mi bilemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Ben olsam Halihazırda bir arabam varken tüm birikimimi yeni araba için harcamazdım yine de karar sizin tabi ki de

Back