Birikimin tamamıyla araba almak

sıfır bulursanız alırsınız tabi. 6 yaşındaki arabalar nerdeyse 0 fiyatına satılıyor. piyasadan epeydir uzaksınız sanırdık
Yok canım 4 ay önce 0 araç aldık suzuki s cross 830 bine şu an 960 oldu ama vitara Swift ya da sandero duster var o fiyata 6 yas araçtan çok daha iyiler bence

Var canım ya çok çok gozunu yukarı dikmezsen suzuki Swift var mesela ya da vitara var ya da burun kivirmazsan yeni dacia duster hem cok donanimli hem de uygun ki güzel araçlar
Burun kiviririm, çöp onlar :) Bmw,Mercedes,Volvo ve bazi Nissan modeller haric para vermem. Kia mia, dacia ciks. Dacia yol bile tutmaz. Hondayi es gecemem s2k serisi bittigi icin muthis piyasa yapar :) sifir dandik bir marka alacagima, 2'nci el bmw, mercedes cok daha mantikli

Neden kenardaki birikmişinin tamamını yatırmak istiyorsun ki kredi çek tl borçlan? İkinci el araç kredisi var sonuçta. Zaten muhtemelen bir kısmını yine birikiminden kullanmak zorunda kalacaksın çünkü ikinci araç piyasası aracın kendi değerinin çok üzerinde olduğu için ama kredi de aracın kendi değerinden çıktığı için arada açık kalacak onu da kendin tamamlayacaksın

Ceylinim ben olsam birikimimin tamamını asla arabaya harcamazdım. Aynı ikilemde ben de kaldım geçen hafta. Sonunda arabamı satıp üzerine çok az para ekleyerek yenisini aldım. Kenardaki birikmiş parama hiç dokunmadım. İkinci planım da yine birikmiş parama dokunmadan param kadar kredi çekmekti ama sonra kredi borcuna girmekten vazgeçip daha düşük model bir şey aldım (kendisi 21 yaşında olur)

Açıkçası eski arabam çok sorunlu olmasa hiç değişim işine bile girmezdim. Ben kenarda parası olmadığı zaman geceleri uyuyamayan tiplerdenim. Dünyanın binbir türlü hali var kenarda param olmalı yoksa kalpten giderim.

Arabayı çok beğendiysen iki yıl ödemeli 100bin liralık kredi çekebilirsin. Böylece birikiminin en azından 4’te 1’i güvende kalır.

Burun kiviririm, çöp onlar :) Bmw,Mercedes,Volvo ve bazi Nissan modeller haric para vermem. Kia mia, dacia ciks. Dacia yol bile tutmaz. Hondayi es gecemem s2k serisi bittigi icin muthis piyasa yapar :) sifir dandik bir marka alacagima, 2'nci el bmw, mercedes cok daha mantikli
Herkes kesesine göre bacım:) 2017 Honda yerine 2023 suzukimi hiçbir şeye degismeyenlerdenim ben de :) bu arada s cross suzuki şiddetle tavsiyedir düşünene:D cidden araba çok donanımlı bayanlar biz çok sevdik kalp kalp.kalp

ben olsam arabaya değil arsaya yatırırım akarı yok kokarı yok ve çabuk zamlanıyor toprak sonuçta:) arabam varsa araba için harcamazdım bu benim şahsi düşüncem.
Benim kocamın kafası.. arsa işi biraz şans işi ama çok fena kazıklıyabiliyorlar sizi bir de her istediğinde hemen elinden çıkartamıyorsun arsayı

Evet orası öyle ama önümü görememek çok karıştırıyor kafamı daha ne kadar çıkar araba fiyatları seçimden sonra ne olacak hiç bilmiyorum. Riske girmek mantıklı mı diyorum çünkü kenarda hiç param kalmayacak.
Benim kenarda hiç param yok hatta 98 bin tl borcum var :) gelirin düzenli ise hiçbir şey olmuyor bence. En kötü nakit avans vs çekersin ya da acil ihtiyaçta kredi çekersin

800 bin liraya sıfır almak varken 6 yaşında bir araba almak mı? Kimse muhteşem.memnun olduğu bir arabayı elden kolay kolay çıkarmaz bence alacaksam tüm paramı sıfır araca koyarım ama 6 yaşında artık ben yaşımı aldım demeye başlayan araca ölü yatırım gibi geliyor 10 yaşında arıza çıkarmayan hiç araç duymadım ben çünkü 3-4 yıla karin ağrıları başlar
Şuan 2017 full+full aracımızı ev almak için satmaya uğraşıyoruz.Fiyati 700 bin küsur.800 bine teneke arabaların sıfırı vardır ancak.Arabadan memnunuz ama kredi çıkmadığı için aracımızı satıyoruz mesela biz de.Ama bu fiyata alım gücü zor olduğu için satmak da zor oluyor.

Herkese merhaba çok kararsız kaldığım bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum, mantıksız mi düşünüyorum ne yapmalı bilemedim farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
Olay şöyle ki benim bir yakınım arabasını satıyor ve ilana koymadan bana söyledi almak istersen sana satayım dedi ve 10-20 bin gibi bir indirim yaptı.
Benim halihazırda bir aracım var ama bu arkadaşımın arabası hep almak istediğim bir modeldi. Benim aklıma yattı başta ama oturup düşününce bazı kafama takılan noktalar var.
Bu aracı almak için kendi aracımı satmam üstüne de 400 bin kadar koymam gerekiyor.
Benim bankada 400 bin kadar birikmisim var( borsada ve altında duruyor şu an)
Yani bu aracı alırsam kenarda beş kuruşum kalmamış olacak. Hayat ne getirir bilinmez seneye bir yerden para bekliyorum ama hic gelmeyebilir de bel bağlamak istemiyorum.
Borsadaki son durumlar malum, maalesef çok bir kazancım yok ama akmasa da damlıyor diyebilirim. Parayı çekersem bu da gidecek.
Bunun yanı sıra araç fiyatları da günden güne artıyor şu an böyle bir fırsatım varken almamak hata mı olur ileriki zamanlarda belki de hiç alamayabilirim. Piyasa ne olur artar mı düşer mi bilemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Almazsan kafana vurursun ileride. En kötü durumda aracını her türlü kâr ile satarsın.

800 bin liraya sıfır almak varken 6 yaşında bir araba almak mı? Kimse muhteşem.memnun olduğu bir arabayı elden kolay kolay çıkarmaz bence alacaksam tüm paramı sıfır araca koyarım ama 6 yaşında artık ben yaşımı aldım demeye başlayan araca ölü yatırım gibi geliyor 10 yaşında arıza çıkarmayan hiç araç duymadım ben çünkü 3-4 yıla karin ağrıları başlar
Ya bir 600.000₺ ye 0 Fiat egea almak var bir de 6 yaşında temiz kullanılmış mercedes almak var. :) (modeller tamamen örnek.) Bu arada aracın bakımları çok önemli. Model yükseltmek için satıyor insanlar aracını memnun olmadıkları için değil. Şu anda araç alım satmak, model yükseltmek yatırım işi.

Neden kenardaki birikmişinin tamamını yatırmak istiyorsun ki kredi çek tl borçlan? İkinci el araç kredisi var sonuçta. Zaten muhtemelen bir kısmını yine birikiminden kullanmak zorunda kalacaksın çünkü ikinci araç piyasası aracın kendi değerinin çok üzerinde olduğu için ama kredi de aracın kendi değerinden çıktığı için arada açık kalacak onu da kendin tamamlayacaksın
Bugun bankadan eli boş dönmüş biri olarak söylüyorum maalesef bankalar kredi vermiyor. Araç kredisi bile. Nişanlımın sicili iyi gittikyıl yenilemek için bize bile vermediler 12 ay taksitli kredi verdiler 25.000₺ ödeme o da bize uymadı ;(

Bugun bankadan eli boş dönmüş biri olarak söylüyorum maalesef bankalar kredi vermiyor. Araç kredisi bile. Nişanlımın sicili iyi gittikyıl yenilemek için bize bile vermediler 12 ay taksitli kredi verdiler 25.000₺ ödeme o da bize uymadı ;(
Kredi veriyorlar ama bir düzenleme var eskisi gibi geniş aralıklı değil. Araç fiyatına vs bağlı olarak değişiyor. Bir de sınırlı yıl olarak veriliyor zaten maksimum en fazla 36 ay taksit var artık araç kredisinde.

Evet orası öyle ama önümü görememek çok karıştırıyor kafamı daha ne kadar çıkar araba fiyatları seçimden sonra ne olacak hiç bilmiyorum. Riske girmek mantıklı mı diyorum çünkü kenarda hiç param kalmayacak.
Kenara kaç ayda ortalama ne kadar koyabiliyorsunuz tekrar ekstra? Ona göre değişir. Örneğin bunu aldıktan sonra 3 ay sonra hesabınızda tekrar 50 bin birikmiş olacaksa girebilirsiniz. Ama bu 400 bini yıllardır biriktiriyorsaniz risk fazla.

Back