- 28 Mart 2013
- 12.828
- 17.334
- 498
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Eviniz var mı ve gelir düzeyiniz nedir? Ben olsam bir kısmı nakit veririm bir kısmı ise kredi ile öderim.Herkese merhaba çok kararsız kaldığım bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum, mantıksız mi düşünüyorum ne yapmalı bilemedim farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
Olay şöyle ki benim bir yakınım arabasını satıyor ve ilana koymadan bana söyledi almak istersen sana satayım dedi ve 10-20 bin gibi bir indirim yaptı.
Benim halihazırda bir aracım var ama bu arkadaşımın arabası hep almak istediğim bir modeldi. Benim aklıma yattı başta ama oturup düşününce bazı kafama takılan noktalar var.
Bu aracı almak için kendi aracımı satmam üstüne de 400 bin kadar koymam gerekiyor.
Benim bankada 400 bin kadar birikmisim var( borsada ve altında duruyor şu an)
Yani bu aracı alırsam kenarda beş kuruşum kalmamış olacak. Hayat ne getirir bilinmez seneye bir yerden para bekliyorum ama hic gelmeyebilir de bel bağlamak istemiyorum.
Borsadaki son durumlar malum, maalesef çok bir kazancım yok ama akmasa da damlıyor diyebilirim. Parayı çekersem bu da gidecek.
Bunun yanı sıra araç fiyatları da günden güne artıyor şu an böyle bir fırsatım varken almamak hata mı olur ileriki zamanlarda belki de hiç alamayabilirim. Piyasa ne olur artar mı düşer mi bilemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Evim yok ev alacak durumda da değilim açıkçası. Kredi çekmek çok istemiyorum daha yeni bitirdim borçları ve iş değişikliği yapabilirim önümüzdeki aylarda ondan dolayı öyle bir riske giremem.Eviniz var mı ve gelir düzeyiniz nedir? Ben olsam bir kısmı nakit veririm bir kısmı ise kredi ile öderim.
Birikimi tekrar yerine koymak zaman alır ama borç kendini ödettiriyor.
Hangi markanın hangi yıldan arabası buHerkese merhaba çok kararsız kaldığım bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum, mantıksız mi düşünüyorum ne yapmalı bilemedim farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
Olay şöyle ki benim bir yakınım arabasını satıyor ve ilana koymadan bana söyledi almak istersen sana satayım dedi ve 10-20 bin gibi bir indirim yaptı.
Benim halihazırda bir aracım var ama bu arkadaşımın arabası hep almak istediğim bir modeldi. Benim aklıma yattı başta ama oturup düşününce bazı kafama takılan noktalar var.
Bu aracı almak için kendi aracımı satmam üstüne de 400 bin kadar koymam gerekiyor.
Benim bankada 400 bin kadar birikmisim var( borsada ve altında duruyor şu an)
Yani bu aracı alırsam kenarda beş kuruşum kalmamış olacak. Hayat ne getirir bilinmez seneye bir yerden para bekliyorum ama hic gelmeyebilir de bel bağlamak istemiyorum.
Borsadaki son durumlar malum, maalesef çok bir kazancım yok ama akmasa da damlıyor diyebilirim. Parayı çekersem bu da gidecek.
Bunun yanı sıra araç fiyatları da günden güne artıyor şu an böyle bir fırsatım varken almamak hata mı olur ileriki zamanlarda belki de hiç alamayabilirim. Piyasa ne olur artar mı düşer mi bilemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Honda 2017Hangi markanın hangi yıldan arabası bu
Araba temiz bir araba satış çok zor olmaz diye düşünüyorum dayım bu işlerle ilgileniyor satmak istersem ay i hafta satılırKolay satılabilir bir araba mı? Çünkü öyleyse o da bir yatırım bence.
Evet orası öyle ama önümü görememek çok karıştırıyor kafamı daha ne kadar çıkar araba fiyatları seçimden sonra ne olacak hiç bilmiyorum. Riske girmek mantıklı mı diyorum çünkü kenarda hiç param kalmayacak.Bence araba iyi bir yatırım. Almak mantıklı geliyor bana.
Araba fiyatları artık pek de düşmez hadi 20 bin en fazla düşeceği rakam o kadar bile oynamaz sıfır araba yok yahu bayiliklerdeEvet orası öyle ama önümü görememek çok karıştırıyor kafamı daha ne kadar çıkar araba fiyatları seçimden sonra ne olacak hiç bilmiyorum. Riske girmek mantıklı mı diyorum çünkü kenarda hiç param kalmayacak.
Mesela Volkswagen modelleri oldukça fazla tercih ediliyor ve hep bir piyasası var, o yüzden dedim eğer öyle bir arabaysa o da hemen satılır bir nevi de yatırımdır benceAraba temiz bir araba satış çok zor olmaz diye düşünüyorum dayım bu işlerle ilgileniyor satmak istersem ay i hafta satılır
Bu da var çok doğru. Artsa ne kadar artar acaba seneye beklediğim para gelince dertsiz sıkıntısız almak daha cazip gibi geliyor çünkü başka hiç param kalmayacak bu da beni çok geriyor.Araba fiyatları artık pek de düşmez hadi 20 bin en fazla düşeceği rakam o kadar bile oynamaz sıfır araba yok yahu bayiliklerde
O paranın geleceği de meçhul dediniz çalışıyorsanız yine birikim yaparsınız az az araba temizse siz bilirsiniz zararınız olacağını sanmıyorumBu da var çok doğru. Artsa ne kadar artar acaba seneye beklediğim para gelince dertsiz sıkıntısız almak daha cazip gibi geliyor çünkü başka hiç param kalmayacak bu da beni çok geriyor.
Evet haklısınız, tercih edilen bir model değil açıkçası ama dediğim gibi satış işlemi çok zor olmaz diye düşünüyorum beni asil endiselendiren pişman olur muyum düşüncesi.Mesela Volkswagen modelleri oldukça fazla tercih ediliyor ve hep bir piyasası var, o yüzden dedim eğer öyle bir arabaysa o da hemen satılır bir nevi de yatırımdır bence2. El araba piyasasında fiyatlar baya uçtu.
Evet ondan sonraki seneye sarkma durumu küçük de olsa var :) teşekkür ederim yorumunuz içinO paranın geleceği de meçhul dediniz çalışıyorsanız yine birikim yaparsınız az az araba temizse siz bilirsiniz zararınız olacağını sanmıyorum
Pişman olur musunuz onun için bir şey diyemem ama artık araba fiyatları da çok uçuk olduğu zarar etmeniz zorEvet haklısınız, tercih edilen bir model değil açıkçası ama dediğim gibi satış işlemi çok zor olmaz diye düşünüyorum beni asil endiselendiren pişman olur muyum düşüncesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?