Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

dün nihayet makine temizleyici aldım
evet pahalı ama makinemin 4.yılı, ilk defa aldım
içi temizlendi,yarın alışveriş yaparken bulaşık deterjanımı da alcam inşallah
sana şunu söylim, ersağın en çok şampuanı ve genel temizliğinden memnun kaldım
Allah razı olsun senden, eşim de çok beğendi şampuanı
bu arada okuldan bi hocanın irtibatı var ersağla
bi de bi eczanede varmış galiba ersağ ürünleri
oraya bakcam, eğer yoksa bizim hocadan istiycem
benim annemin de makinesi senin anneninki gibi
sıcak su ve deterjanla sıyırıp öyle koyuyor, bi da tam tablet kullanıyordu
artık nihayet yarım tablete düştü o da

burda hava atarsan öyle turşu kurdum falan diye, nazar değer tabi
benim gibi yapamayanlar sağolsun

yaa naparsın kırk yılda bişey yapınca öyle oluyo tabi turşu en az cesaret ettiğim işti oysa ki

ben şimdi bir de ersağın argan yağlı şampuanını aldım bakalım o nasıl çıkcak.
tatilde gittiğimiz yerde farklı bi şampuan kullandım. hemen gözüm yandı o zaman anladım demek ki ersağ yakmıyor.
sen bebişine de ersağın bebe şampuanını kullan canım bence.

biriktirip netten kendi hesabından alırsan ben gibi hediyelerini de alabilirisin.
bazı özel günlerde 150 tl ye 5 ürün bile hediye verebiliyorlar. ben haberim olursa haber ederim sana.anneler günü kadınlar günü gibi günlerde.

canım ben tazecik ve uzun ince salatalıklardan aldım onlar güzel oldu.
garanti olsun dersen kornişon al

Karanfilce eline saglik,soslarin guzel gorunuyor,masallah diyelim.Ben de yaptim,ama yetmezler.menemen yapmak istiyorum esim biberi az almis anca uc kucuk sise cikti.tursuda yaptim ama henuz acmadim.cok malzemeli olmadi,sarmadan kalan,lahana,havuc,biber ve de karnnabaharli bir tursu oldu.biraz fasulyem var,onunda tursusunu,ve domates soslusunu yapicam insallah.
Ha bir de sen sosu yaparken kabuklarini soymamissin,kabuklu olmadi mi?Ben denedim hep kabuklar uste cikti ,digerlerini hep soydum.ama o kabuklarda atmadim tabiki,icinde bir kac tanede bir tarafi curumus tam domatesler vardi,hepsini bir guzel kaynattim ,sonra iyice makinada puré yapip ,suzcecte kauklar ustte kalana kadar ovdum.casos suyunu alip,buyukce bir Firin tepsisine koyup,suyu cekilene salva kivamina gelene kadar,ara ara karistirarak suyunu cektirdim.en son kaya tuzunu ekleyip kaba koydum.bir kucuk kase cikti.iki kere kullandim,tadi cok guzel,Hic hazir alinanlar gibi yavan degil.insalla gucum olursa biraz fazlaca alip yapmayi dusunuyirum.ona gore soyleyeyim kabuklari atmayin diyorum :))

Son düzenleme:

domateslerin kabuklarını soydum canım onu söylemeyi unutmuşum.
menemende bazen kabuklar soymuyorum ama sosda hoş olmaz diye soydum.
oktay usta usülü ile soydum öyle olunca incecik soyuluyor.
önce domatesleri kaynayan suda bi beş dakika beklettim ardından soğuyunca soydum.

tabi ev yapımı salça gibisi var mı ellerine sağlık pek uğraşmışsın ama lezzetli olmuş.
benim 1 yıl idare etcek salçam var ama sonra ne yaparım Allah kerim..

royem senin turşu baya entel işi olmuş
hep sağlıklı şeyler

benimkinde daha oburlar için şeyler var
nette arattım bulanıklık normalmiş. ama benim tahminim hava aldığı için oldu diğerlerinin ağzı tam kapanan cinstendi ancak yeni aldığım cam kavanoz öyle değil illaki hava kaçırıyor. neyse bakalım bekleyip görcez inşallah tadı güzel olsun da.
durun onun da fotosunu gösteyim.

eski yaptığımda bişey yok tabi yarıladık nerdeyse.

royem evde turşun var mı? hamile hmile canın çekmesin?

cinsiyeti belli oldu mu bu arada??

Karanfilce,evet tursum var canim.ya Benim tursu biraz elimdeki malzeme ile alakaliydi.turk bakkalinda tursuluk malzeme var,ama arabam olmasina ragmen Tel basima cesaret edemiyorum.bu hafta sonu ,birazdaha almayi dusunuyorum.hemde menemen icin biber De lazim.
Senin tursu acaba salataliktan mi kaynakli bulandi oyle ? Ya da tuzu mu az.normalse éter,malzemeden kaynaklidir.tadu iyiyse,suyuna takilma.

Ya bende begen butonu gorunmuyor,begenemiyorum o sebebten.
Cinsiyeti daha belli degil.20.haftada belli olur insallah.:)

Son düzenleme:
bakamadım tadına elleyemiyom şu sıralar
tadı iyi olursa sallamıycam.
Ya bende begen butonu gorunmuyor,begenemiyorum o sebebten.
Cinsiyeti daha belli degil.20.haftada belli olur insallah.:)

maşallah..
hayırlısı olsun inşallah

beğen butonu üstüne gelince görünüyo.
biri .visible ayarlarını oynamış

Kizlar,Ben su haftalik yemek listesi olayini aliskanlik edinmem lazim.bir ara yapmistim,inanin kagida yazdiklarimi alip cikyordum ve bayagi para ustu kaliyordu.gecen gun ev tam takir,tabi bu aralar Hic uymuyorum su liste isine,bir Dunya para verdim,bir de aldiklarima baktim,eve gelince Gene bayagi email vardi .

Benim simdi pek birseyim kalmadigi icin ,haftalik plani yarindan itibaren yapayim en iyisi.daga sonra pazartesiden pazartesiye yaparim.boylece ne gidalar bozuluo cope gidiyor,ne pisirsem derdi olmuyor.hemde mutfak alisveri olanli oldugu icin cok parada harcanmiyor.
Sizde haftalik liste yaparsaniz,paylasin.:) fikir olur:)
Ben simdi bir dusuneyim,belki evdekilere ilaveten bir kac sey alirón,o da cok birsey tutmaz zannediyorum.

bizde tarhana yaptık annemle kuruttuk robotta cektık bır yıllık tarhanamız var artık cok guzel oldu :)
ellerinize sağlık Allah afiyetle yedirmek nasip etsin.
benimki de bitmek üzere. annemin depo doludur diye aldırış etmiyorum ama gerekirse onu da öğrencez artık.

çok güzel bi fikir canım.
hem çöpe giden yemeğe bir dur deriz hem de cebimize bir katkısı olur.
liste yapmanın bir diğer faydası et-sebze dağılımının da düzgün yapılıp dengeli beslenmeye de faydasının olması.
kışın daha çok yapıyorum. yazın evde çok düzensiz bulunuyorum.
ben de pazartesiden itibaren yapmaya başlayayım.
sen de paylaş listeni bizlere fikir olsun

benim salatalıklar büzüştü ya buruş buruş oldular yahu
oysa minicik olanlardan almıştım her şeyine de dikkat ettim ama niye oldu anlamadım

Bende evdeki olmayan kiyafetleri toparladim
Belediyenin kadin koordinasyon merkezine verecegim
Atmaya hic kiyamiyorum biri faydalansin istiyorum
Bazende hayir kermeslerine veriyorum
Kimisinide toz bezi yapiorum

Canimpek bi bilgimyok ama bence burusuk olmalarindankaynaklanmistir sonucta tursuyu sert sebzelerden yapin diolarya ondan yola cikarak dedim
Konuyu iyice karistirdim asil ben sorry diorum :))
Koydugun tursunun tuzu az g3lmis olabilir burusma yapio az tuzlu olunca

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…