- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
-
- Konu Sahibi karanfilce
dün nihayet makine temizleyici aldımsevimli..
naptın canım makineni düzene sokabildin mi??
bulaşık makinesi olayı tam bi keşmekeş tam randuman almak çok problem çoğu kadın sorun yaşıyor ne yazık ki
annem hariç. çünkü makinaya bulaşıkları öyle bi koyuyor ki ben her gittiğimde sorarım anne makinadakiler temiz mi kirli mi diye
diğer ersağlardan memnun musun canım? çamaşır tozlarından?
elde yıkamak için bulaşık deterjanı almamıştın değil mi? ben ona bayılıyorum ya tatillerde gittiğimiz yerlerde zaman zaman elde bulaşık yıkamak zorunda kaldık. ve ellerim mahvoldu. ben de geçenlerde hem annem hem kendim için bi 150 tl lik sipariş daha verdim. annemin de ellerinde egzama var bu deterjan iyi geldi.
turşu yaptın mı nasıl oldu?
benim size o resmini koyduklarım çok güzel oldu ancak sonrasında bi daha yaptım acurla hırtlakla filan hem de kocaman 8 lt lik bi cam şişeye. rengi bulandı üzüldüm
annem bulansa da bişey olmaz dedi ama diğerleri cam gibi oldu bu neden böyle oldu anlamadım. herşeyi aynıydı oysa ki
dün nihayet makine temizleyici aldım
evet pahalı ama makinemin 4.yılı, ilk defa aldım
içi temizlendi,yarın alışveriş yaparken bulaşık deterjanımı da alcam inşallah
sana şunu söylim, ersağın en çok şampuanı ve genel temizliğinden memnun kaldım
Allah razı olsun senden, eşim de çok beğendi şampuanı
bu arada okuldan bi hocanın irtibatı var ersağla
bi de bi eczanede varmış galiba ersağ ürünleri
oraya bakcam, eğer yoksa bizim hocadan istiycem
benim annemin de makinesi senin anneninki gibi
sıcak su ve deterjanla sıyırıp öyle koyuyor, bi da tam tablet kullanıyordu
artık nihayet yarım tablete düştü o da
burda hava atarsan öyle turşu kurdum falan diye, nazar değer tabi
benim gibi yapamayanlar sağolsun
çok teşekkür ederim karanfilce:)
yok daha onu denemedim bugün pazar alışverişim var ordan malzeme temin edip en yakın zamanda yapmayı deneyeceğim.
sana sormadan evvel internette başka bir tarifle bikaç küçük şişe yaptım suyu bulanmadı ama onunda salatalıkları birazcık büzüştü sanırım iyi seçmemişim salatalıkları ondan oldu bir hafta sonra açıp tadına bakacağım, kesin sonucu o zaman alırım zannımca:)
salata seçimi çok önemliymiş bunu öğrendim:)
İnşallah annenin dediği gibi sorun olmaz seninkinde de bulanıklık, nihayetinde tecrübe konuşuyor sıkma canını:)
Karanfilce eline saglik,soslarin guzel gorunuyor,masallah diyelim.Ben de yaptim,ama yetmezler.menemen yapmak istiyorum esim biberi az almis anca uc kucuk sise cikti.tursuda yaptim ama henuz acmadim.cok malzemeli olmadi,sarmadan kalan,lahana,havuc,biber ve de karnnabaharli bir tursu oldu.biraz fasulyem var,onunda tursusunu,ve domates soslusunu yapicam insallah.
Ha bir de sen sosu yaparken kabuklarini soymamissin,kabuklu olmadi mi?Ben denedim hep kabuklar uste cikti ,digerlerini hep soydum.ama o kabuklarda atmadim tabiki,icinde bir kac tanede bir tarafi curumus tam domatesler vardi,hepsini bir guzel kaynattim ,sonra iyice makinada puré yapip ,suzcecte kauklar ustte kalana kadar ovdum.casos suyunu alip,buyukce bir Firin tepsisine koyup,suyu cekilene salva kivamina gelene kadar,ara ara karistirarak suyunu cektirdim.en son kaya tuzunu ekleyip kaba koydum.bir kucuk kase cikti.iki kere kullandim,tadi cok guzel,Hic hazir alinanlar gibi yavan degil.insalla gucum olursa biraz fazlaca alip yapmayi dusunuyirum.ona gore soyleyeyim kabuklari atmayin diyorum :))
bakamadım tadına elleyemiyom şu sıralarKaranfilce,evet tursum var canim.ya Benim tursu biraz elimdeki malzeme ile alakaliydi.turk bakkalinda tursuluk malzeme var,ama arabam olmasina ragmen Tel basima cesaret edemiyorum.bu hafta sonu ,birazdaha almayi dusunuyorum.hemde menemen icin biber De lazim.
Senin tursu acaba salataliktan mi kaynakli bulandi oyle ? Ya da tuzu mu az.normalse éter,malzemeden kaynaklidir.tadu iyiyse,suyuna takilma.
Ya bende begen butonu gorunmuyor,begenemiyorum o sebebten.
Cinsiyeti daha belli degil.20.haftada belli olur insallah.:)
ellerinize sağlık Allah afiyetle yedirmek nasip etsin.bizde tarhana yaptık annemle kuruttuk robotta cektık bır yıllık tarhanamız var artık cok guzel oldu :)
Kizlar,Ben su haftalik yemek listesi olayini aliskanlik edinmem lazim.bir ara yapmistim,inanin kagida yazdiklarimi alip cikyordum ve bayagi para ustu kaliyordu.gecen gun ev tam takir,tabi bu aralar Hic uymuyorum su liste isine,bir Dunya para verdim,bir de aldiklarima baktim,eve gelince Gene bayagi email vardi .
Benim simdi pek birseyim kalmadigi icin ,haftalik plani yarindan itibaren yapayim en iyisi.daga sonra pazartesiden pazartesiye yaparim.boylece ne gidalar bozuluo cope gidiyor,ne pisirsem derdi olmuyor.hemde mutfak alisveri olanli oldugu icin cok parada harcanmiyor.
Sizde haftalik liste yaparsaniz,paylasin.:) fikir olur:)
Ben simdi bir dusuneyim,belki evdekilere ilaveten bir kac sey alirón,o da cok birsey tutmaz zannediyorum.
Canim cacik olmazmi cokmu kotu olmuslarbenim salatalıklar büzüştü ya buruş buruş oldular yahu
oysa minicik olanlardan almıştım her şeyine de dikkat ettim ama niye oldu anlamadım
Canim cacik olmazmi cokmu kotu olmuslar
Bende evdeki olmayan kiyafetleri toparladim
Belediyenin kadin koordinasyon merkezine verecegim
Atmaya hic kiyamiyorum biri faydalansin istiyorum
Bazende hayir kermeslerine veriyorum
Kimisinide toz bezi yapiorum
Canimm buyuksehir belediyesinin :) bulundugum yerdeki belediyede yok sanirimaa bu koordinasyon merkezleri her belediyede olur mu ki
kızlar konuyu biliyor diye belirtmedim sorry:)
turşu kurmuştum güya oradakiler buruştu:) ve hala eksik neydi bulamıyorum gerçi ilk denemem sayılır ama o kadar da sordum araştrdım ölçülere riayet ettim sonuç sıfır