Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Evet canım havalar güzelleşince insanın hep dışarı çıkası geliyor.
Evde yaptığım yemeği bile çıkarıp dışarda yiyesim geliyor.
Dün balkonu yıkadım serdim.
Otururuz bundan sonra artık.

@karafilce hadi geçmiş olsun,sonucu iyi gelir inşallah

kızlar ya ne hayatlar var
geçen hafta salı günü bizim evin sokağında bir çocuğa çarptım,daha doğrusu çocuk bana çarptı yandan..küçük ablasıyla birlikte hastaneye götürdük,sonra annesi de geldi hastaneye üzücü bir sebeple tanışmış olduk aileyle..ikidir de çocuğu ziyarete gidiyoruz evlerine..pek durumları yok gibi geldi bize,camlarda sadece güneşlik var.ilk gittiğimizde anne yoktu evde kızlarla biraz konuşup çıktık.dün bidaha gittik anneyle konuşma fırsatımız oldu..kocası uzakta madende çalışıyormuş,başka bir yerden alacaklılardan kaçıp bizim oraya gelmişler..adam 40 gündür eve gelemiyormuş,düşünün çocuğu kaza yaptı hala yok,haftaya ancak gelecekmiş.kadın biryerde temizlik yapıyor çalışıyor,büyük kızı da çalışıyor.bir kızı lisede benim çarptığım çocuk da ortaokulda..
biz ordayken büyük kızın üstünde hafif dekolteli kısa bir elbise vardı,annesi fotoğraf çekilmeniz bittiyse tamam üstünü değiştir artık dedi,kız değiştirmicem ben bu şekilde kendimi mutlu hissediyorum diye tersledi annesini.
sonra anne kıza çayı demle dedi.ben çayın yerini bilmiyorum ki diyor kız.19 yaşındaymış bu arada
biri daha gelecekmiş bizden sonra kadın bulgur ıslatmış kısır yapın dedi.ayy kısır mı iğrençç,midem bulandı dedi.kadın pilav yaparız madem diye lafı değiştirdi..
kıza o kadar gıcık oldum ağzının ortasına bitane vurasım geldi.anneyi de bi görseniz nasıl rica minnet konuşuyor kızla..kadın tek başına ev geçindirmeye çalışıyor,üstelik 3 çocukla da uğraşıyor.belli epey zor durumda.o kadar üzüldüm ki haline anlatamam..onun için birşey yapmak istiyorum ama yanlış anlaşılmaktan korkuyorum..neler yapabilirim sizce.?

Allah evladında hayırlısını versin.Canım kadınla direk konuş bence yardımcı olmak istedigini söyle.Ama gücün yettiğince maddi yardım en iyisi neye ihtiyacı varsa onu alır kadıncagız.

Çoook geçmiş olsun canım.
Çocuğun durumu şimdi nasıl?

Allah onların da yardımcısı olsun.
Sohbetlerin birinde aşırı fakirlikten korunmak için çalışılması tavsiye ediliyordu.
Çünkü çok aşırı fakirlikte insanoğlunun muhakeme yeteneği, ibadet edebilme gücü mantıklı davranabilme gibi özellikleri azalıyor.

sta para yardimi yapma bence

Gıda yardımı yapabilirsin, tül alabilirsin.
Okuyan cocugun kirtasiye ihtiyaclarini karsilayabilirsin.
Para verirsen o kizlar annelerinin elinden alip harcalar gibi dusundum ben.

Ben pek okuyamiyorum yazilanlari ya.
Herkes iyidir umarim.
Ayin 29unda tatile gidicez hala eksik tamamliyorum ben
Unitem geldi
Simdide antreye dolap siparisi verdik.
3gundur kuzenim bendeydi
Bugun o gitti aksam baska bi kuzen,nisanlisi, yengesi, abisi vs geldiler
Kadikoydeydim bugun
Yorgunlukdan geberiyorum.
Herkese hayirli geceler.

Hanımmm hanımmm napıyosun bakim sen <3
canım ya
bu ara bi yorgunluk var üzerimde. bir taraftan diyet ve spora ağırlık verdim.
bir de ramazan gelmedne işlerimi halletmeye çalışıyorum. belki ramazanın bi kısmını evde izinle geçiririm.
benden haberler bu kadar.
derse gidiyorum şimdi.

Oy oy kolay gelsin canım
Ramazana bisi kalmadı tum senenin yorgunlugunu atarsın inasallah

Oy oy kolay gelsin canım
Ramazana bisi kalmadı tum senenin yorgunlugunu atarsın inasallah
inşallah ya.
o zaman kadar işlerimi halledebilirsem.
zaten ramazan da kafam çalışmaz benim. ne okuduğumu anlıyorum ne yazdığımı.
bilgisayarla birbirimize bakışır dururuz...

sana da iyi tatiller canım.

iyi gibi gözüküyordu..sol ayak bileğinin üstündeki kemikte hafif çatlama var,yarım alçıya aldılar.10 gün sonra bi kontrole getirin belki çıkartırız alçıyı dediler.bugün 1 hafta oldu işte.anne de randevu alamamış haftaya p.tesi ye ayarlamış..gittiğinde çıkarırlar alçıyı diye tahmin ediyorum..Allah'ım herşeyin hayırlısını versin..bahsettiğim ablanın facebook paylaşımlarını buldum,birinde istanbulda kaçacak başka semt kalmadığına göre başka şehre yolculuk başlar diye yazmış 15 gün önce.onu görünce de korkmadım desem yalan olur.bir daha ki gittiğim de çocuğa ufak tefek hediye almayı düşünüyorum o kadar

Merhaba kızlar
Biz burada donuyoruz
Ellerim morariyor
Hem soğuk hem açlıktan
Bütün yemeklerden nefret ettim nerdeyse
Şikayetçi miyim
Hayır
Biliyorum ki geçici
Beni en çok kek ve cips mutlu ediyor
Normalde bile mesafeliyimdir cipse
Ama biliyorum aç olduğum için canım bu tür abur cuburlari çekiyor

Hava sürekli kapalı
Yağmur yağıyor
Dolu da yağıyor arada
Pazar günü yağmur çok yağdı ve çatıdan eve aktı tabi
Yine de şükür
Banyoya akıyor sadece
Bu yaz apartmanca yaptircaz inşallah çatıyı

tencerekapakmisali çok geçmiş olsun
En çok korktuğum şey
İki kere kaza geçirdiğimiz için arabada çok gergin oluyorum
Arada çığlık atıyorum
Benim ölüm sebebim trafik kazası olur diye düşünüyorum
O derece korkuyorum yani

Sta, Neyse canım yine de Allah korumuş.
Rabbim beterinden saklasın.

Sevimlim, geçmiş olsun canım.
Bakalım bu sefer prens mi gelecek prenses mi çok merak ediyorum

Sta, Neyse canım yine de Allah korumuş.
Rabbim beterinden saklasın.

Sevimlim, geçmiş olsun canım.
Bakalım bu sefer prens mi gelecek prenses mi çok merak ediyorum

Ben de bu sefer merak etmekle beraber bi beklentim yok
İlkinde kız geçiyordu içimden
Öyle istiyordum sanırım
Ama oğlum olduktan sonra fikirlerim değişti
Ben erkek çocuk pek sevimli olmaz sanıyordum
Şimdi onun için deliriyorum
Ama kız çocuk farklıdır tabi
Ilerisini düşünüyorum
Kendinizden yola çıkın
Ailelerimize daha bağlıyiz
Yani onları daha çok düşünüyoruz
Dertlerinden haberdariz
Tabi böyle erkek çocuklar da vardır
Çünkü kız olup da hayırsız da olabilir
Allahım korusun
@sta.nin verdiği örnek mesela
Üzüldüm

Topigi boş buldum
Yazmaya da fırsatım varken yazayım
Ne de olsa havalar kötü diye biz dışarı çıkamıyoruz
Gerçi şu an iyi
Ama öğlen kıyamet koptu
Dolu, yağmur...
Pazarcılar napti acaba
Pazara meyve için gitmeyi düşünüyorum yine
Akşama komşum gelcek
Meyveli kek yaptim
Oglumla bana da çorba yaptım
Ama yiyince de yediklerimi sidirene kadar neler çekiyorum
Hazımsızlık var acayip derecede
Yarın doktor randevum var
Gidip bakalım bi artık :)

Ne zamandır evde durmuyorduk gündüzleri
Bi tuhaf geldi bugün bana

selam canlar nasilsiniz.cook yorgunum,kizim cok yoruyor beni ,o pesimde,isleere yetismeye calusiyorum.moralim cok bozuk,ben su anki parasal mwvzulari dusunmeyip ustelemesemde,esim cok stres yapiyor.Adam resmen calismak ustemuyor,surekl isyankar.surekki sikayetci.hal boyle olunca sinirlerim tavan yapiyor surekli tartisiyoruz.Ben herseye ragmen ne kadar mutlzysam o bi. o kadar mutsuz.Cok sinirliyim ne yapcam bilmuyorum.Insanlah bi is bulurda calisirim.Birazdaha boyle giderse sonunu dusunemuyorum,cok bunaldim.....

@royemim stres yapma
Esin isinimi sevmiyo yorucu bi is falan mi
Benin esimin isi okadar kafa agritan bi is ki bazen cok bagiriyo telefonda alt komsum.bile duyuyomus.
Tlf firlatip kirdigini bile hatirliyorum.
İsi surekli telefonda
Ona buna laf anlatiyo insanlara laf anlatmak zor.
Ama calismak istemiyorum demiyo hic
Esin de anlar umarim
Cunku cocugunuz var zorlanirsin.
Sen nasil caliscaksin bebegine kim bakicak.
İnsallah hayirli bi kapi acilir rahtlarsin cnm

Royemim Allah insani bazen sinar yoklukla bazen evlatla bazen hastalikla...sabret kardesim sonu mutlaka ferah kapisidir Esinde bunalmistir onada soyle sabret askim butun erkeklerin durumu ayni tek sen degilsin falan diye.darlatma kalbini gurbet zor ozlemistir tr yi belki.Allah yardimcin olsun canim .

trlelli sagol canim,evet isi cok agir bir is,cok yoruluyor.isci olunca cok eziliyorsun anliyorum aslinda onuda.ama onceden boyle degildi.Gerci onceden ne borc,ne de cocuk vardi,ben calisiyordum.simdi herseyi tek basina yuklenince boyle oldu.isini sevmiyor evet ama,bu isten baska bir sansida yok.simdi isi biraksa hic bir yerde bir daha ,bu sartlarda bir us bulamaz.Nasil yapicam henuz bilmiyorum ama calismam sart.cunku onun mutsuzlugu,huzursuzlugu evluligimize yansiyor,artik dayanamiyorum isyankar laflarina.Allah yardimcimiz olsun,bir cikar yol buluruz insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…