Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

lelliii sen daqha çok geziyon. biz işte yılda bi kere gezecez diye uğraşıyorz kuzum be
lisacım hakkında hayırlısı. Amerikayı hiç düşünmedim ben şimdiye dek. ama özellikle de istanbulda yurtdışına hafta sonu için bile gidilir. bizim burada en büyük sıkıntımız o. aktarmalı uçuşlar arabayı havalimanında nereye bırakacağız vs.

lelliii sen daqha çok geziyon. biz işte yılda bi kere gezecez diye uğraşıyorz kuzum be
lisacım hakkında hayırlısı. Amerikayı hiç düşünmedim ben şimdiye dek. ama özellikle de istanbulda yurtdışına hafta sonu için bile gidilir. bizim burada en büyük sıkıntımız o. aktarmalı uçuşlar arabayı havalimanında nereye bırakacağız vs.
evet papatyacım ya geçen uç uç günlerinde bi kişi gidiş dönüş 250 liraya bir sürü ülkeye uçuş vardı pegasusta. İçim gitti ama alamadık önümüz biraz belirsiz şu an. 10 temmuza kadar ki biletler içn geçerliydi.
Bizim evimiz havaalanına çok yakın. Taksi çok az yazıyor, bazen de görümcemlere falan rica ediyoruz onlar bırakıyorlar ve karşılıyorlar. Yoksa onlar da hep masraf yani haklısın.

evet papatyacım ya geçen uç uç günlerinde bi kişi gidiş dönüş 250 liraya bir sürü ülkeye uçuş vardı pegasusta. İçim gitti ama alamadık önümüz biraz belirsiz şu an. 10 temmuza kadar ki biletler içn geçerliydi.
Bizim evimiz havaalanına çok yakın. Taksi çok az yazıyor, bazen de görümcemlere falan rica ediyoruz onlar bırakıyorlar ve karşılıyorlar. Yoksa onlar da hep masraf yani haklısın.
benim yaşadığım yeri biliyorsun.
havalimanının olduğu şehire 1,5 saat uzaklıkta. orada bi otoparktan günlüğü 10 tl ye rezervasyon yaptırıp arabamızı oraya koyuyoruz. dönüşte onlar bizi havalimanından alıyor. arabamızı alıp eve geliyoruz.
ben thy 2700 e aldım. pegasus daha pahalı idi. aman biz ağustosta gideceğiz belki de ondan.

benim yaşadığım yeri biliyorsun.
havalimanının olduğu şehire 1,5 saat uzaklıkta. orada bi otoparktan günlüğü 10 tl ye rezervasyon yaptırıp arabamızı oraya koyuyoruz. dönüşte onlar bizi havalimanından alıyor. arabamızı alıp eve geliyoruz.
ben thy 2700 e aldım. pegasus daha pahalı idi. aman biz ağustosta gideceğiz belki de ondan.

Thy genelde daha pahalı oluyor iyi denk gelmiş. Plan yapabilme esnekliği çok önemli, hem uçak bilete hem otel rezervasyonu ne kadar erken yaparsan o kadar ucuz oluyor. Ayrıca 10 tl günlük çok değilmiş burada da var o olay ama hiç bırakmadık günlük kaç tl bilmiyorum. Oteli ayarlamış mıydın papatyacım, ben sizin gideceğiniz şehirde de oteli epey uygun almıştım. Şimdiden bak da inşallah düşeş bi yer bulursun.

İyi tatiller canım, baharda da ne güzel olur gezmek. Ben de bu sene italya'ya gitmek istiyorum ara sıra biletlere bakıyorum. Eşim italya'ya 2 kez gitti iş için, roma ve floransaya gitmişti ama beni götürmedi zalım yar. :KK42: İnşallah ben de gidebilirim bir ara venedik ve milanoya da beraber gitmiş oluruz :KK75:

Evet canım mayısın ılk haftası baya ıyı bır tarıh. Ben yurtdısına ılk defa cıkacagım. Gıdıs gelıs ucak bıletını 800e aldık cok uygun yani. Otellerde 2300 tuttu 10 gun ıcın. 5 ayrı otel ve 5sehır olacak. Bakalım orda ne kadar harcarız. euro yukseldı kötü oldu bızım ıcın.

İnşallah gidebilirsin canım.
Biletini almaya çalış hemen.
Ben bir ay önce 2700 e almıştım. Şimdi aynı uçuşlar 4000oldu. 3 Kişi tabi bu fiyat.

sımdı cok pahalı canım. Aslında mıles and smeles ozellıgı olan kredı kartı kullanmak ıyı oluyo burda. Benım yurtdısı ıcın degıl ama yurtıcı ıcın milim birikti baya. Gezmek cok guzel bırsey, ınsan zaten ne ıcın yasarki. Ama malesef herkes aynı sansı yakalıyamıyor. Yurtdısı bilhassa ıkı katı tatıl parası demek

Yowww sayılmaz.
Yurtdisina cikmadigim icin hic benim gezmeler gezmeden sayilmaz
Ayse teyzede ictigim cayi fatmada yedigim boregi gezmeden sayiyonuz ama oynamiyorum ben
(Yurt disina cikma ihtimalim 0 bu arada ulkeden surgun neyim edilmezsem hiic gidemem)
Sehir dislari sayilmaz bikerem.
Benimde eyfel kulesinin önunde bi fotografim olmasın mı yani.
Olmaz ki fotosop falan yaptirin bana yaa
Oyle bi fotografim olmadan ölmek istemiyorum ben.

Thy genelde daha pahalı oluyor iyi denk gelmiş. Plan yapabilme esnekliği çok önemli, hem uçak bilete hem otel rezervasyonu ne kadar erken yaparsan o kadar ucuz oluyor. Ayrıca 10 tl günlük çok değilmiş burada da var o olay ama hiç bırakmadık günlük kaç tl bilmiyorum. Oteli ayarlamış mıydın papatyacım, ben sizin gideceğiniz şehirde de oteli epey uygun almıştım. Şimdiden bak da inşallah düşeş bi yer bulursun.
Canım oteli aldık. Hatta bu ay kartımızın 4400 tl gelmesine sebebtir otel ve uçak parası.
6 gece 3 Kişi şehir vergiside dahil 1500 tl ödedik.
Uçak ta 2700 şimdiden 4200 tuttu. Gerçi bir kısmını ben işyerinden alacağım ama bakalım artık.
ozka82 ozka82 siz turla mı gidiyorsunuz. 5 şejir nereleri. tr_lelli tr_lelli bir gün sen de gidersin canım ya. Allah neler nasip eder insana.

Yurt dışı demişken benim kp Fransa da şu an..
Eyfelin önünde fotoğraf çektirmeyi bilemiycem de kp geçen yıl gittiğinde eyfelde 2-3 kişi cemaatle namaz kılmışlar :)
Çok farklı bir deneyim.
Bakalım bu yıl ne anılarla gelecek.
Parfüm gecen yılki güzeldi.
Anıların yanına yine birer parfüm eklese hiç fena olmaz :)

Eyfelin önünde fotoğraf çektirmeyi bilemiycem de kp geçen yıl gittiğinde eyfelde 2-3 kişi cemaatle namaz kılmışlar :)
Çok farklı bir deneyim.
Ayy senin k v kıskanmasında naapsın ayol
Hatun haklı

Çok farklı bir deneyim.
Kv fransalara kadar nasıl yetişecek yazık kadına :KK48: Ne için gidiyor kp karanfilcecim, kv nasıl bırakıyor onu?

Kv fraKV yine kalara kadar nasıl yetişecek yazık kadına :KK48: Ne için gidiyor kp karanfilcecim, kv nasıl bırakıyor onu?
Kısmen iş diyelim.
Önceki yıllar hep afrikaya giderdi.
Tabi kv yine kıskanırdı evde görümcemin yaptığı şu espiriye baya gülerdik. "baba dünyanın bi ucunda siyah kardeşlerim yok dimi? Bigün çıkar gelirlerse şaşırmıyım?"
Afrikaya gittiğinde bi hemşireden baya kıskanmıştı ama şöyle böyle yine de gönderiyor işte.

Aslında ben KV ye sen de git diyorum ama pahalıya mal oluyor sanırım konaklama vs. Kp uzun süre kalıyor çünkü bazen 15-20 günü buluyor. O yüzden götürmüyor.

Bugün menüde patlıcan oturtma var.
Saiko nerlerdesin???
Annem yapardı bunu küçük yaşından beri bende yaparım.
Bol yağda yuvarlak ve hafif iri kıydığım patlıcanların kızartırım.
Bir tavaya alırım. İçine normalde kuru kavurma yapardık eskiden ben şimdi kuşbaşı doğranmış düdüklüde önce pişirip sonra kavurduğum etleri koyarak yaptım.
Üstüne yuvarlak şekilde de domates doğrayıp 1 çay bardak kadar da su döküp ağzını kapatıp pişirdim.
Yanında da pilav var.

IMG_20150415_193630-1.jpg
IMG_20150415_193952-1.jpg
IMG_20150415_194159-1.jpg
Normalde patlıcanı daha fazla eti daha az olur.

Karanfilim yaa ne güzel olmuş maşallah benim arkadasıma hem çalışır hem de böyle zor yemekler yapar iste.Biz bunu kıyma kavurarak yaparız değişikmiş sizinki.Ya patlıcan demişken karnıyarık yaparken patlıcan kızartıyoruz ya hah işte o an hayattan soguyorum yeminle.Dün yaptım heryerim yandı yer gök yağ oldu iki saat ocak temizledim.:KK70:

Çalışmak mı??
Şu an insan üstü efor harcıyorum.
anlatmaya bile mecalim yok.
Az önce kardeşiyle çikolata aldık geldik.
Öğle arası arkadaşlar geldi bohçaları süsleyiverdiler.
Kahvaltı yaptık kursa gittik.
Sabah pazara girmiştimçok güzel patlıcan aalmıştım inan canım nasıl çekti. Değilse yapmazdım. Yılın ilk patlıcanını aldım.

Çalışmak mı??
Şu an insan üstü efor harcıyorum.
anlatmaya bile mecalim yok.
Az önce kardeşiyle çikolata aldık geldik.
Öğle arası arkadaşlar geldi bohçaları süsleyiverdiler.
Kahvaltı yaptık kursa gittik.
Sabah pazara girmiştimçok güzel patlıcan aalmıştım inan canım nasıl çekti. Değilse yapmazdım. Yılın ilk patlıcanını aldım.
Tatlı telaşlar bunlar tereyağından kıl çeker gibi hallolur inşallah canim.Orda olâydim tutardım bi işin ucundan

X