• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Nevresimlerden birini ben alcam kızlar.
IMG_20150406_160105.jpg IMG_20150406_160050-1.jpg IMG_20150406_165307-1.jpg

Sağolasın canım.
Aslında açınca da birinci güzel gibi.
Çünkü kırmızılının her yeri öyle değil. Daha çok krem ağırlıklı.

selam canlar :)
karanfilce ve trlelli aldiklarinizi gule gule kullanin :)
buralarda hava cok guzel ve gunesliydi bol bol gezdik,bugun hava kapali sonra yapilacak isler var disarda.

selam canlar :)
karanfilce ve trlelli aldiklarinizi gule gule kullanin :)
buralarda hava cok guzel ve gunesliydi bol bol gezdik,bugun hava kapali sonra yapilacak isler var disarda.
Sagol tatlım
Burasıda karanlık insanın icini karartıyo:(

Havanın kasveti gerçekten insanı yatağa bağlıyor desem yeridir. Öğlen 12 gibi dışarı çıktım, merkezden epey uzağım ama Allahtan 2 vesayitlik yerdeyim. 1 vesayit ( minibüs yada otobüs ) ile metroya kadar gidiyorum. Metro da gitmemi gerektirecek her yere kadar beni götürüyor Allaha şükür. Gerçi dün hiç uyumamıştım çok istedim öğlen evden çıkarken bir arabamız olsaydı en azından diye ama kısmet işte.. Neyse daha ucuza geldi o açıdan bakalım. 2 liradan ne olacak gerçi ama yazayım , evden çıkarken çöpü attım aşağıdaki çöp tenekesine. Bizim oturduğumuz yerde her yer yemyeşil ve çok az bina olduğundan otobüsün 1 km uzaktan geldiğini görürsün , hal böyle olunca dedim minibüse para vermeyeyim otobüsle gideyim. Dönüşte de otobüsle geldim.. 4 lira kardayım acep bu parayı nerelere harcasam :KK48:
Amaan bir yerden başlamak lazım birikime

Havanın kasveti gerçekten insaparam.
tağa bağlıyor desem yeridir. Öğlen 12 gibi dışarı çıktım, merkezden epey uzağım ama Allahtan 2 vesayitlik yerdeyim. 1 vesayit ( minibüs yada otobüs ) ile metroya kadar gidiyorum. Metro da gitmemi gerektirecek her yere kadar beni götürüyor Allaha şükür. Gerçi dün hiç uyumamıştım çok istedim öğlen evden çıkarken bir arabamız olsaydı en azından diye ama kısmet işte.. Neyse daha ucuza geldi o açıdan bakalım. 2 liradan ne olacak gerçi ama yazayım , evden çıkarken çöpü attım aşağıdaki çöp tenekesine. Bizim oturduğumuz yerde her yer yemyeşil ve çok az bina olduğundan otobüsün 1 km uzaktan geldiğini görürsün , hal böyle olunca dedim minibüse para vermeyeyim otobüsle gideyim. Dönüşte de otobüsle geldim.. 4 lira kardayım acep bu parayı nerelere harcasam :KK48:
Amaan bir yerden başlamak lazım birikime
Ayyy anlattığın yere çokbimrendim.
Az ev ve yemyeşilll..
Bereketli olsun canım paran

karanfilce evet,cok kasvetli ve soguk bugun.ve benim moralim cok bozuk :( ne kadar kafaya takmamaya calissamda uzuluyorum.Arabamizi alali nerdeyse iki sene olacak,normalde bakima gitmesi lazim ama hersey yolunda oldugu icin iki ay daha bekleyelim dedik,bir haftadan fazladir araba ,titremeye basladi surerken,ha durdu ha duracak halde.Kalktik tanirhaneye gittik,megersem,bocek mi,tirtil mi neyse,sen git kablolyu bi guzel kemir :( once tamam kabloyu yenileriz fszlada bi miktar tutmadi kurtukduk derken,hayvan bayagi diger yerlerede zarar verip kemirmis.Adam yapilmazsa komple motor gider dedi.Bu durumda nasil yolda kalmadiniz dedi,zaten araba oyle bi sallaniyordu ki,birazdaha beklesem kesin yolda kalir daha fazla masraf olurdu.simdi bu sansizlik degilde nedir?kac aydir cepte para yok.,hep birseyler oluyir birseyler cikiyor.esimle birbirimize kizip duruyoruz,her parasiz kalisinda,git calis demesi ,cok sinirlendiriyor beni.Cocugum biraz daha buyusun ,zaten calismayi dusunuyorum ama bana surekli boyle yaoincada,dahada calisasum varsada istemiyorum.
Rahatlamaya ihtiyacim var,nasil yapicam onu bile yapamiyorum....

Oyy royemim kıyamam kuzum..
Allah yardımcınız olsun.
Ama şanssızlık deme..
Maşallah iki yıldır biniyormuşsunuz beterin beteri vardır hep öyle düşün.
Ve hayat var ki zamanla masraf çıkıyor.. Allah sağlık sıhhat versin.

Bence bu zamanla çıkıp duran masraflar hayat belirtisi.. Hayat var masraf var..
Bu gibi giderler de aslında elektrik su vs gibi giderler.. Allah kaza bela vermesin.

Bugün R' ye içimde ne varsa döktüm.
Bölüm başkanımız illa ben müdürle toplantı yapcam benim yanımda olun dedi.
Bütün branştaşlar tek yumruk olalım dedi.
Ben de R varken o biraz zor dedim.
Neyse bunlara resti çektim.
Problem neyse konuşalım dedi zümre başkanımız.
Ben de neyden dert yandıysam hepsini söyledim adama.
Dedikodu, kendini beğenme.. Hepsini.
Hocam bazen içinizdeki iyi olan insan çıkıyor. O zaman saygı duyuyorum ama çoğu zaman da nefsinize yeniliyorsunuz canımı çok sıkıyorsunuz o zaman sizi bi kaşık suda boğasım geliyor beni o kadar sinir ediyorsunuz dedim.
Neyse içimde bişey kalmadı.
Onlara göre de sonuç olarak ben de çok alınganmışım öyle dediler:KK75::KK51:

Bugün R' ye içimde ne varsa döktüm.
Bölüm başkanımız illa ben müdürle toplantı yapcam benim yanımda olun dedi.
Bütün branştaşlar tek yumruk olalım dedi.
Ben de R varken o biraz zor dedim.
Neyse bunlara resti çektim.
Problem neyse konuşalım dedi zümre başkanımız.
Ben de neyden dert yandıysam hepsini söyledim adama.
Dedikodu, kendini beğenme.. Hepsini.
Hocam bazen içinizdeki iyi olan insan çıkıyor. O zaman saygı duyuyorum ama çoğu zaman da nefsinize yeniliyorsunuz canımı çok sıkıyorsunuz o zaman sizi bi kaşık suda boğasım geliyor beni o kadar sinir ediyorsunuz dedim.
Neyse içimde bişey kalmadı.
Onlara göre de sonuç olarak ben de çok alınganmışım öyle dediler:KK75::KK51:

Geçmiş olsun canım , olay ne tam bilmiyorum ancak içinde kalacağına iyi etmişsin söylemekle , sıkmasınlar seni de :)
Bu arada beğenmene sevindim evimin bulunduğu yeri , merkezden biraz uzak ama havası bile yetiyor bana :)

Güle güle otur canım Allah huzur versin.:KK68:

Teşekkürler canım :)Buyur gel komşum ol beklerim :KK49:
Bu arada alakasız olacak ama , ben sabah krep yaptım üstünüze afiyet. Ama 2 kişi olduğumuzdan sanırım fazla koymuşum ununu falan arttı ben de üstünü streçleyip kaldırdım dolaba. Şimdi onu tekrar pişirebilir miyim bozulmuş mudur atayım mı ? İsraf olsun istemem ama zehirlenmeyelim bir de ? :KK57: İçinde yumurta ve süt tozu var.. Sütüm bitmişti de :KK61: Bugün internetten alışveriş yaptım migrostan.. Artık sütüm de var :kk77: yaşasın.

Canım benim tahminimce bişey olmaz çünkü sabahtan kalma ve hemen dolaba kaldırmışsın.

AA evet..
Yazcaktım değil mi unuttum :)
Dün marketten bütün tavuk aldım.
Kanat ve butlarını aldım iyice açtım tuzlayıp baharatlayıp kenara koydum.
Göğüs kısmını da kestim buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım.
Geriye kalan biraz etli iskeleti de çorba vs yapmak için poşete koyup buzluğa attım.
Yarım saat beklettiğim tuzlu baharatlı tavukları fırın tepsisinin içine yerleştirdiğim tel ızgaranın üstüne dizdim. Tepsinin içine de bir su bardağı kadar su koydum tepsi boş ya yanmasına diye.
Fırının sadece üst ızgarasını açıp maksimum dereceye getirdim. Tavukları fırının en üstüne sürdüm. Üstler pişince çıkardım çevirip bir de öbür tarafını pişirdim.
Bildiğin ızgara oluyor bu hem de çok hızlı pişiyor.koku ve dumanı oluyor biraz ama mesela tepsinin içinde saça sulu pişirdiğimiz tavuk hem bu kadar lezzetli olmuyor hem de çok zor pişiyor o yüzden ben ızgarayı tercih ediyorum.

AA evet..
Yazcaktım değil mi unuttum :)
Dün marketten bütün tavuk aldım.
Kanat ve butlarını aldım iyice açtım tuzlayıp baharatlayıp kenara koydum.
Göğüs kısmını da kestim buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım.
Geriye kalan biraz etli iskeleti de çorba vs yapmak için poşete koyup buzluğa attım.
Yarım saat beklettiğim tuzlu baharatlı tavukları fırın tepsisinin içine yerleştirdiğim tel ızgaranın üstüne dizdim. Tepsinin içine de bir su bardağı kadar su koydum tepsi boş ya yanmasına diye.
Fırının sadece üst ızgarasını açıp maksimum dereceye getirdim. Tavukları fırının en üstüne sürdüm. Üstler pişince çıkardım çevirip bir de öbür tarafını pişirdim.
Bildiğin ızgara oluyor bu hem de çok hızlı pişiyor.koku ve dumanı oluyor biraz ama mesela tepsinin içinde saça sulu pişirdiğimiz tavuk hem bu kadar lezzetli olmuyor hem de çok zor pişiyor o yüzden ben ızgarayı tercih ediyorum.

Ben de bütün tavuk almak istiyorum aslında hem diğer parçalardan daha hesaplı duruyor ama eşim kesemezsin diyor o yüzden parça almak zorunda kalıyorum, zor oluyor mu parçalamak ? Bu arada bayıldım verdiğiniz tarife ben de deneyeceğim inşallah en kısa sürede :kk77: Üşenmeyip anlattığınız için de çook teşekkür ederim :KK60:

Back