Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Hayır canım nickim değişmedi , yeniyim forumda ben kabul ederseniz beni de aranıza katılmak istiyorum çok müzdaribim gerçekten şu saça saça harcayışlarımızdan.. Haklısın evde yemek yapası gelmiyor insaın bir süre sonra. 3 gün kadar evvel nohut pişirmiştim , halen dolapta.. O gün yedik daha da yemedik.. Ya bir de ben sıcakken seviyorum yemek yemeyi eşimse önceden pişirelim sonra da yenir diyor.. İyi ama hadi bahlagili sebzeyi falan anlıyorum da makarna da önceden pişirilmez ki ? Kuruyor dolapta.. Yemem mesela ben onu hoşuma gitmiyor ama eşim pişiriyor bilmiyorum ne demeliyim , acıktın mı diyorum ? Yok sonra yeriz diye yapayım şimdiden diyor ama kuruyor dolapta dışarıdan da bir şeyler söyleyince tabi kimse makarnanın yüzüne bakmıyor..

@Saikano çözüm belli canım. Dışarıdan yemek olayını keseceksin. Ben her hafta pazara giderim o hafta evde ne pişeceğini ayarlayıp alırım. 50 lira tutar. Sen belki bu parayı bir akşam yemeğinde harcıyorsun.
Dışarıdan yemek hem sağlığa zarar hem keseye. Üstelik evdeki yemek de çöpe Gittiği için günah.
Kendini bu konuda yönlendirisen farkı görürsün.

Hoşgeldin canım.
Her zaman bekleriz.
Ama yemek öyle yapılmaz doğru.
Yoyeceğinizde yapın yemeği ve az yapın o gün bitsin mümkünse.
Dolapta benim de makarnam var şu an.
Ama kapaklı bi kutu içinde ve sarimsaklı yoğurtlu içinde turşu, domates, salatalık ve bezelye de var.
Ben bu şekilde makarnayı soğuk daha çok severim.
Ama düzgün muhafaza etmek lazım.

Pek de bilmiyorum yemek yapmasını.. Biz sulu yemeklere daha yeni geçtik bu ay.. Öncesinde bu kadar da bilmiyordum yeni yeni işte.. Hemen hemen 1 yıl olacak , daha yeni pırasa yaptım

Tekrar tekrar uğraşmayalım yemek için çok yap sonraki gün de yenir demişti eşim ben de ondan çok yapıyordum kalıyordu ..Şimdi de kabul etmiyor demedim ben öyle diyor da neyse.. Ben yanlış anlamışım demek ki iyi bari bundan sonra günlük yapayım , benim elim hiç pratik değil canım ya 2 saatten fazla sürdü nohut ve pırasa pişirmem.. Nasıl olacak bilmiyorum her gün 2 - 3 saat yemekle geçireceğim gibi duruyor .. Bir de siz ne yemek pişiriyorsunuz ? Ben pişirecek bir şey de bulamıyorum sonra bir bakıyorum ki sipariş veriyoruz dışarıdan..

Canım ha diyince aklımıza gelmez ama ben haftasonu kahvaltıları dahil günlük yazdptığ8m yemekleri yazmaya çalışırım.
Yemek işine bi yerden başlamak lazım öyle geçmez ki.
Ama keşke annen öğretseymiş biraz küçükten. Her şey gibi bu da temelden öğrenince daha iyi kapılır.
Benim eşim de anlamaz hiç iki saatte anca yapar bi pilavı.
Birimizden biri yapınca kurtarıyoruz.
Sen yemekleri ne kadar uğraşsan da hergün kendin yap. Benim arkadaşlarından da var evlenene kadar yemek yapmayı bilmeyen. Ama şimdi döktürüyorlar. Sen yeter ki iste.

Son düzenleme:

Benim annem de hiç anlamaz ki yemek yapmaktan
Anneannem de '' kaynana olan evde gelin yemek yapmaz '' mantığıyla yetişmiş , o nedenle de kayınvalidesi ölene kadar hiiç mutfağa elini sürmemiş bile.. Bizim ailede zaten makarna yenirdi genel olarak yada tadı tutturulamayan sebze yemeği denemeleri.. Genlerimde yoksa demek ki yemek yapmak ondan zorlanıyorum bu kadar

Yemek yapmayı biliyomda noluyo

Kocam yemek seciyo hemde oyle boyle degil.

Yemek yapmayi bildigime lanet edesim geliyo.

Guzel yemek paylasim siteleri var
Ozellikle birinin muptelasiyim
Videolu falan
Hersey kolay artik.
Aklina takilan olursa bizde yardimci oluruz.

afiyet olsun canım.. demek bayatlamıyorda .. bayatasa yenmez çünkü.yapcam yapcam bir iki hafta sonra merak ettim çok tadını..
Yumusuyo cnm yapıp o gun yemek.lazim
3-4milfoyden zaten baya cıkıyo
Bende yapcam galiba
Sekeri cok az atiyorum
Margarinde koymuyorum hafif oluyo

Herkese merhaba arkadaşlar. Ben de bu gün birikime başlamaya karar verdim. Ama şöyle düşündüm de çok israf var evde. Fuzuli harcama çok. Önce bunlara çare bulmam lazım. Akşam oturdum 15 günlük yemek menusu yaptım. Bitince başa döneceğim. Az sonra pazara çıkacağım bu haftakileri alacağım. Pazar için 50 lira ayırdım bakalım yetecek mi. Marketten de 300 liralık alışveriş listesi yaptım. Onu eşim alacak. Toplam gıda, temizlik vs 500 lira tutacak aylık. Sizce çok mu.

Gunaydınlar amma döktürmüşsünuz.Kime nerden nasıl yanıt vereyim bilemedim.Geri kalmış öğrenci gibi hissettim kendimi.bugün maşallah iyi kalktım .ufacık bir radyom var onu da açtım dıngırdıyo bi yandan kahvaltı yapıyorum.gençliğimin radyosu best fm dinliyorum.Nevresimleri güle güle kullanın Al-Çak gelinle karanfilim .tabletin önceden sözcükleri düzeltme huyu vardı inatla saçma sapan şeyler çıkıyodu ayarlardan düzelttim.trlelli mama çok cici duruyo yaa ben de yapsam oğluş sever bende ucundan tadarım.haydi tarif istiyom ben .saikino arkadaşım hoşgeldin.Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer derler.Sen gayret edersen hızlanırsın.ev ekonomisini dışarda yemek bitiriyo.İstediğini bize de sorabilirsin.Ev hanımı mısın ?evetse o zaman sana tavsiyem kalkar kalkmaz kahvaltıdan sonra yemeğini ocağa koy ondan sonra başka işlere bak uzun sürer önceleri sonra pratikleşirsin.

Çok teşekkürler iyi dileklerin için , ev hanımı oluyorum sanırım bu şartlarda.. Yani evden çalıştığıma göre evet ev hanımıyım da bizim uyku saatlerimiz epey düzensiz mesela halen uyumadım.. Bir evrak işim vardı sabahtan onu halledeyim akşam da erken uyurum diye düşünüyordum ama arıyorum arıyorum cevap alamıyorum 3tür çağrılarıma.. boşu boşuna uykusuz kaldım yine sanırım , dediğim gibi ben eşimden önce hep makarna ve patates kızartmasıyla falan beslenirdim.. Çünkü ailede başka yemekler bilinmiyor deneniyor ama becerilemiyor falan, o nedenle pek de bilmiyorum doğrusu ne yemek yapılır diye Eşim de aksine İzmirli , onlarda zeytinyağlı kültürü falan var.. Ay hiç anlamıyorum yahu , benim adam ver eline pirinci asma yaprağını serçe parmak kıvamında sarma sarar o derece Ne olurdu azıcık ben de nasiplenseydim..

Tarifi detayli yazdim cnm yemek tarifleri bolumunde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…