- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
- 398
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #9.421
Yok canım beğenmeme değil. Öyle olsa düğün hakkında bişeyler sorar nasıl yapcaksınız falan filan diye. Pek bilmiyor onu ilgilendirmiyor da çünkü akrabalarını kendi şehrinde ağırlıycak ve orda anlı şanlı düğün yapayım istiyor. Ve bunu da babama yıkmak.papatya ,cok cok gecmis olsun canim,cok sukur burdasin,iyisin.Allah beterinden korusun.
karanfilce,kiz tarafi dugunu begenmemis galiba.zaten memleketler ayri oldugu icin,kiz tarafida kendi cevresine gore birseyler yapmak isteyebilir.Bu durumlarda,insan,Kuba gecesi Bi kerede yapilir,kiz gelinligini giyer,dugun gibi olur hersey.madem oyle yapsinlar kizlarina guzel bir seyler.Boyle muhabbetleri hic sevmiyorum kiz yada oglanin kendi parasi varsa herseyi kendi yapmali,kimseye yuk olmamali,ikisindede yoksa aileler ellerinden ne geliyorsa yapar zaten.cokta beklentiye girmemek lazim.Insallah alnizin akiyla cikarsiniz Bu dugun dernek isinden.
Son gecen,tartismaya cok uzuldum,olmasaydi keske,Insallah tekrar donersiniz aramiza.
Ayy,canim.Insallah iyi niyetinizin karsiligini gorursunuz.zor islerYok canım beğenmeme değil. Öyle olsa düğün hakkında bişeyler sorar nasıl yapcaksınız falan filan diye. Pek bilmiyor onu ilgilendirmiyor da çünkü akrabalarını kendi şehrinde ağırlıycak ve orda anlı şanlı düğün yapayım istiyor. Ve bunu da babama yıkmak.
Kadın düşüncesini öyle çok belli ediyor ki.. Madem oğlan tarafı düğün yapacak o zaman kendimin yapcağı düğünü de yıkayım gibi bi tavır hissettiriyor.
Altınları x alcaksa hiç almasın diyor mesela. Yani babası alsın demeye getiriyor. İyi de seni ilgilendirmez ki bu.
İnan ki canım herşey yolunda gidiyor düğünde güzel olur inşallah.
Baksana sözde bile koca bilezik taktık kıza.
Canim siz dogru olani yaptinizKızlar düğün hakkında ertesi sabah hiç seslerini çıkarmadılar. Artık o konu üstüne konuşmadılar. Zaten kardeşim son sözü söylemişti. Muhtemelen baba aile içi tavrını koydu. Bize de kızım için üstümüze düşeni yapacağım dedi.
Ertesi gün tarih konuşuldu ve ayarlandı. Zaten tartışma o noktada başlamış ve dağılmıştı.
Biz demiştik ki cuma akşamı kına olsun cumartesi dinlenelim pazar da düğün. Annesi ise bizim burdaki düğün hangi güne gitti ya dedi. Onun düşüncesinde perşembe kına cuma düğün cumartesi dinlenme pazar da bizim burada düğün vardı. Anneme bir de şey demiş hani kına için onlara gitcez ya düğün de olursa orada iki gün orda biz ve birkaç akrabamız orda kalacak ya orda yediğimizin içtiğimizin parasını filan vercekmişiz pide ayran vs yaptırıp yaptırıp iste masraf olmayacakmışız. Direk söylemiyor da böyle yapıyorlar diye anlatmış anneme. Biz zaten bir yada iki otomobil insan olcaz orda böyle birşey denmesi çok ayıp geldi bize.
Kadın o kadar ikramkardı gittiğimizde yapmadığı misafirperverlik kalmamıştı. Bunları diyince hepsi gözümde değişik bi hal aldı. Biz de zaten düğünde onlara zahmet vermemek için elimizden geleni yapmaya çalışırken o bunları düşünmüş üzücü.
Ertesi gün kalktıklarında işte tamam kına cuma düğün de pazar olsun dediler. Ben buradan vazgeçtiklerini anladım doğru mu? Sanırım kınayı düğün gibi yapacaklar. Ayrı düğün isterseniz size aittir dedik ya. Vazgeçtiler sanırım.
Ama ben kadından çok tırstım. Yüzüne çok iyi konuşup konuşup arkada çok şeye kırılıyormuş ve kırıldığı boşeyi de gerçekten çok kırıcı ifade etti. Sanki gece yarısından sonra
Sen nerelerdesin yahuu kacaklar radarima takiliyo ona gore cek kenara arama yapicimm bacim.Günaydın kızlar.
Dün kigerginlikten sonra kimse yazmamış.
tr_lelli ve @civven üzüldüm. Yanlış anlama @civven ama sanki biraz fazla tepki verdin gibi.
M maviduvar1 çok geçmiş olsun.
karanfilce her düğün öncesi olur bu gerginlikler ama hepsi boşuna. Yüzgöz olmaya gerek yok. Bence düğünle ilgili gelinle damat tavrını koymalı. iki düğün+kına çok anlamsız.
Burdayım kız. Çalışıyorum.Sen nerelerdesin yahuu kacaklar radarima takiliyo ona gore cek kenara arama yapicimm bacim.
Kolay gelsin canımBurdayım kız. Çalışıyorum.
Ben onun hakkinda konusmak istemiyorum ona söz hakki dogsun istemiyorumLelli kız gideceksin diye çok korktum.
Umarım Civven de geri döner.
Siz olmadan olmaz.
CanımsınKolay gelsin canım
Arama tarama ziynet esyalarini bana emanet et sen sonra devam edebilirsin
Arama bukadarr yani
Yani hani yuk olmasin bunun hirsizi var hirlisi var agirlik yapar hem
Hem sey diyolarki altin bunyeye,kalbe,cigerlere falan zararliymis
Kalp krizi sebebi
(Boyle ni yalan uydrsam soyup bas ucuma koysam inanirlarmi.ki)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?