- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #9.361
Ooo sabah kusu erkencisin.günaydın kızlar
S sevimsiz_25 hayırlı olsun canım yaa çok sevindim,darısı bizim başımıza.Allah daha da güzellerini nasip etsin inşallah
tr_lelli güle güle,uzuuun yıllar kullan inşallah..benim pazarlık etme huyum yoktur,çok isterim olmasını ama ayıp olur diye ses çıkaramam.ama o konuda eşimin-babamın eline su dökecek kimseyi tanımıyorum..acık benzeseymişim onlara ne güzel olurdu
_sekerpare_ Allah bir kolayını verir canım..bir bakmışsın ev düzülüvermiş. benim eski evim kum bejiydi, renkten memnundum ama silinebilir değildi duvarlar o yüzden zahmet çektim.şimdi ki de uçuk mavi,yeni evlerde genelde bu rengi görüyorum,benim mobilyama pek uymuyor ama güzel yine de..
Sevimsizcim evin hayırlı olsun, içinde huzurla sağlıkla mutlulukla oturun inşallah.Ay lisa cok güldüm eşinin o şekilde izlemesine
Bu arada Selâmün aleyküm kızlar
Diyorum ki bi gün normale döner miyim
Yani işten geleyim
Azcık dinlenip yemek yapayım
Sonra canım sıkılsın ve yapacak bir şeyler arayayim
Dantel mi yapsam kitap mi okusam.diye ikilemde kalayim
Cok yoruldum artık
Hem bedenen hem zihnen
İki gündür insanların yüzüne bakarken Bayılacakmışım gibi hissediyorum
karanfilce seninle oss.ye ve kpss.ye aynı yıl girmişiz
_sekerpare_ hadi hayırlı olsun
Bi ev müjdesi de ben vereyim
Ev sahibiyle 93 bine anlaştık
Tapu masrafi da bize ait
3 bin de o
Para miktarı azalınca emin evim de bizim parayi ağustosta degil de haziran da vercek inşallah
Yarın kiz kardeşimin yanına gidicez inşallah
Buraya iki üç saat çekiyor galiba
Annem.de gelcek bizimle
Oğlan bizi perişan etmez umarım
Biraz pasta börek yaptik annemle
Dün akşam da komsumu çağırmıştim caya
Ona da pasta börek yaptim
Biraz ara versem iyi olur yine hamur işine.
Kızlar dün yedik içtik.
Elimizdennn ne geliyorsa yapmaya çalıştık.
Bohça olaylarını konuştuk, o kadar uyumlu ve güzel geçti. Sonra alış verişe geçtik o da çok güzel geçti yüzük aldık gelinle damat ne beğenmişlerse onu aldılar. Sonra iç çamaşır aldık. Benim ahdımda ne varsa yaptık. Bohçada nasıl güzel görünüyorsa ne kaliteliyse onu aldık. Kadın da çok memnun kaldı. Sonra kızın kardeşini de almaya gittik.
Yemek muhabbet harikaydı. Bugün de k8za kıyafet bakcaz ne yalan diyim gelin kıza bi kıyafet hediye almak da vardı içimde.
Akşam düğün tarihi belirlenecekti. Kadına dedik ki cuma kına pazar da burda düğün olsa iyi olur hem arada bi gün dinlenmiş oluruz. Ne dersiniz?
Kadın dedi ki arada dinlenme günü olmuyor ki öyle.
Nasıl dedik, ara kısa olsun ki biz akrabalarla gelcez size eziyet olmasın gün uzayıp dedik.
Yok eziyet olmaz dedi.
Hem düğün ne zaman olacak dedi?
Ne düğünü dedik
Kız evindeki düğün dedi.
Kiz evinde düğün mü olacak dedik. Yazık ne gerek var size bir sürü külfet dedik.
Anam o noktadan sonra kadının içinden canavar çıktı. Vay efendim düğün erkek işiymiş her ikisini de erkek yapacakmış. Kına gecesinde salonu da tutcakmışız. Çerez kına vs elbise alcaz zaten de bunları anlayamadık.
Kadın dengesiz gibi davranıyor kendiyle çelişiyor.
Benim kardeşim parasını biriktirdi, düğünü babamlar yapacak yemekli. Altın ve mobilyayı kardeşim kendi alcak. Kadının acayip zoruna gidiyor. Kızı ev kızı o yüzden çeyizini babası alcak.
İnanın ki ben eşyalarımı hep kendim aldım KV bi kere bile baban alsın demedi. Ne biçim insan çıktı bunlar.
Kardeşim dedi ki" benim ev arkadaşım nişanlıydı, maddi durumu olduğu için düğün hazırlıklarını kendi yaptı. (Çocuğun babası da kanser) ama kızın annesi oğlanın düğünü yapmasını hazmedemedi. Ve kaç yıllık arkadaş olmalarına rağmen ayrıldılar. Bu kötü son bizde olmayacak inşallah. X i seviyorum.üzmek istemem. Benim annem babam en azından düğünümü yapacaklar Allah razı olsun. Ellerinden gelen bu. Geri kalanı da çok şükür ben yapacağım. Asla onlardan bir beklentiye girmem. Benim için onca fedakarlık yapan bu insanlar beni bu yaşa getiren bu insanlar. Onların hakkını ödeyemem. Durum bu. Sizin de oğlunuz x baba ben eşyamı altınımı alcam dese ne derdiniz?(daha dünürlerimizin de ne evi ne arabası var)
Kadın gurur duyardım dedi.
Helal olsun kardeşime buna benzer şeyler söyledi. Hem kız arkadaşını yükseltti hem bizi.
Kadın o noktadan sonra susakaldı. İlk gittiğimizde bir de kız tarafında düğün olacak diye bişey dememişlerdi. Baktılar annemler sadece düğün yapacak. Bari burada da düğün olsun onu da onlara yıkalım derdinde gibi bi izlenim oluştu kadımda.
Çok ayıp çoooookkk.
Kızın babası ben kızım için gerekeni yaparım dedi. Baktı annesi düğünü yıkamıyacak kınayı siz yapcaksınız çerez getirceksiniz düğündeki kızların koluna yazma bağlıycaksınız salonu tutcaksınız gibi şeyler söyledi.
Salonu benim düğünde de biz tutuk. O size ait ama bütün ikramlık ve malzemeler tabiki bizden dedik.
Dün gündüz başkaları için 3 kuruş para harcayacağıma evladımın evine bi tabak alırım diyen kadın gece canavara döndü. Başladı tak tak bohçaya şunu da koyun bunu da koyun demeye. Bohçaya yatak örtüsü bile alcakmışız.
Sanırım dün alışverişte fazla iyimser durdum ama inanın sırf insanlık olsun diye. Kendi de diyor en güzel gecelik takımını aldın kötülere hiç bakmadın bile diye. Annem rahatsız olduğu için ben gittim. Röpteşambr alcaktılar ben dedim bu kullanılmıyor onun yerine kullanışlı bir eşofman takımı alın şöyle böyle derken onu beğenemediler. Koca mağazadan gelinimizin bütün iç çamaşırları takımları alınmış, kardeşimin ise 2 baksır ve iki atlet alınmış halde çıktık. Bunlara filan hiç takılmadım. Nasılsa aldığımız herşeyi gelinimize aldık sonra yine kardeşim alcak sonuçta diye. O gece hararetli anlarda filan hiçbbahsetmedim bundan ama kadın ne dedi biliyor musunuz?
Demiycekmiş ama demiş geçen kız istemede neden gelinine bi çift patik bi yazma getirmemiş, hiç mi değeri yokmuş.. Yuh dedik. Hani sizlere de sordum bişey almamız gerekir mi diye. Etrafa sorduk herkes baklava çiçek çikolata gibi şeyler söyledi.
Biz de buraya özgü şeyler ald8k hediyelik, bi tepsi baklava aldık, kardeşim çok güzel bi çiçek yaptırmıştı. Çikolata, annem buradan bakliyat filan götürdü kendi mahsülümüz diye.
Kızı istedik verdiklerinde de tektaş taktı babam annem de 30 gr bilezik taktı. Kardeşim aldı ama usulen annem taktı.kardeşim anneme dedi sen tak diye.
Sözde para altın filan takmamışız biz takmasaydık bari onlar taksaymış kendi şetefleri adına. Ne biliyim kızlarbizde kız isteme ve ardından takılan yüzükte altın para vs takan olmadı ççevremde biz de öyle sandık.
Gün boyu ağzindan canım cicim kıyamam diyen kadından neler çıktı bilseniz. Bizler şok seviye bi anda anaokulu seviyesinde.
Velhasıl kadın kendini gösterdi. Şimdi kahvaltı hazırlıycaz annemle o kadar soğudumki kadına oysa dün aksama kadar alış verilerde kolkola girip namaz kılmaya mescide gitmiştir o an elhamdülillah demek ki iyi de olunabiliyormuş dedim.
Bilmiyorum kafam allak bullak o mu biz mi yanlışız bilemedim. 1-2 saatlik uykuylayım.bir de gelirken çerez lokum ve kase takımı almış gelmiş. Yazık getirdiklerine de yazık..
Allahım bir imtihan daha.. Yardım et.
Canım kız iyiye benziyor.çok üzüldüm karankarare
bu özveriler fedakarlıklar nedense kıymet bilene denk gelmkarakardeşin güzel konuşmuş ağzına sağlık
dünürler gittiler mi kaldılar mı bu arada
siz haklısınız kız tarafı kına yerini tutar, kendi tarafında düğün yapacaksa da masrafları kendi karşılar
bunu size yıkamaz
hiç üzülme bi suçun yokki niye üzülüyosun
inşaallah kız anasına çekmemiştir
bu tatsızlık ilk ve son olsun, bununla kalsın varsın.
Hayırlısını dilerim kardeşin için
al eline tencere tava başla çalmaya o uyurkenCanım kız iyiye benziyor.
Yazık olan kardeşimle ikisine oluyor.
Kızın babası aslında eşinin bu davranışına kızdı bunlara gençler karar versinler dedi.
Her neyse hala burdalar yatıyorlar.
Canım biz bir nebze dik durmayı planlıyoruz zaten babam nazik bi dille ben bi oğlana iki düğün mü yapıcam dedi.
Zaten onlara gittiğimizde de yapmışlardı biraz ama şimdi kadın tanıttı kendini ne bileyim napalım şimdi.
dik duruşunuzdan geri adım atmayınCanım kız iyiye benziyor.
Yazık olan kardeşimle ikisine oluyor.
Kızın babası aslında eşinin bu davranışına kızdı bunlara gençler karar versinler dedi.
Her neyse hala burdalar yatıyorlar.
Canım biz bir nebze dik durmayı planlıyoruz zaten babam nazik bi dille ben bi oğlana iki düğün mü yapıcam dedi.
Zaten onlara gittiğimizde de yapmışlardı biraz ama şimdi kadın tanıttı kendini ne bileyim napalım şimdi.
Canım nolur mantıklı bi dıştan bakan görüşe ihtiyacım var.AraE="poeticcry, post: 40083965, member: 316120"]ALLAH yaArada mesaetsin cnm
kadın biraz dengesiz gibi
biz de her şeyimizi kendimiz yaptık
hatta annemler eşime düğün öncesi çok şey aldı,eşofman,giysi vb
bana alınanları eşim kendi para verdi
kadın biraz agresif gibi mi,baştan kızımı ezdirmem,her şeyi mükemmel olsun mu psikolojisine girdi bilmiyorum ama,siz daha ne yapacaksınız anlamadım
işte böyle insanların karşısına benim kvalideler gibi bir tip çıkmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?